Artiklar

Allt om gravidförsäkring

Att få barn är nog det största man kan vara med om. Det första man tänker på är inte en gravidförsäkring och det förstår också försäkringbolag. Vi tycker att du som idag väntar barn ska känna dig extra trygg, därför ska du teckna en gravidförsäkring. Priserna kan komma att skilja sig beroende på vilket försäkringbolag man väljer och vad som ingår i en gravidförsäkring kan komma att skilja sig beroende på val av försäkringsbolag.

Gravidförsäkring gäller oftast under graviditeten, tiden under förlossningen och hos de flesta försäkringsbolag gäller gravidförsäkringen även flera månader efter födseln. Att teckna en gravidflrsäkring ska vara en självklarhet precis som bilförsäkring, hem eller villaförsäkringen. Gravidförsäkring är en av de konstadsvänligaste försäkringarna man idag kan teckna. Priset skiljer sig beroende på vilket försäkringsbolag man väljer att teckna en gravidförsäkring via.

När det kommer till försäkringar så råder det en djungel, att välja rätt försäkring är inte alltid lätt. Vi har listat några av de försäkringsbolag som man bör välja sin gravidförsäkring hos. Du hittar försäkringsbolagen och kan jämföra villkor och priser genom att läsa vidare – Teckna gravidförsäkring. Vi har det gjort det väldigt enkelt för er och rekommenderar de tre populäraste bolagen med bäst villkor och priser på marknaden för din gravidförsäkring och samtidigt kan du ha nytta av att teckna en gravidförsäkring av de försäkringsbolag som är listade i vår lista nedan.
Om du exempelvis har en hemförsäkring eller bilförsäkring eller flertalet försäkringar av något av bolagen nedan får du förutom sänkt premie bättre försäkringsvillkor för din gravidförsäkring.

Innan du tecknar en gravidförsäkring så bör du tänka på flertalet punkter. Dels för att du ska få så bra premiekostnad som möjligt, ingen vill ju betala överpris för sin gravidförsäkring, vilka skydd som erbjuds med mycket mer. Nedan hittar du en bra grundlista som du kan följa när du tecknar gravidförsäkring.

  • Teckna en försäkrings hos det försäkringsbolag du har flest samlade försäkringar hos.
    Exempelvis om du har en bilförsäkring, hemförsäkring och olycksfallsförsäkring hos försäkringsbolag Folksam ”så bör du välja” Folksam för att de oftast kan pressa ned priset på gravidförsäkringen. Likaså gäller självfallet övriga försäkringsbolag som vi rekommenderar.
  • Om du har tröttnat på ditt försäkringsbolag och exempelvis funderar på att byta till den andra är det alltid bra att jämföra på alla de tre försäkringsbolag som vi rekommenderar nedan i listan. Självfallet ska du ta hänsyn till priset men du skall även följa kvantiteten på försäkringen, när väl skadan inträffar så gäller det att vara rätt försäkrad.
  • Hos de flesta större försäkringsbolag är en gravidförsäkring oftast kostnadsfri. Dock omfattar detta oftast en grundförsäkring. För att få det uttökade skyddet så får man betala en mindre summa, då gravidförsäkringar i regel inte är dyra hos de försäkringsbolag som vi rekommenderar.
  • Det händer att vissa försäkringsbolag ringer till dig på din privata telefon för att sälja på dig exempelvis en gravidförsäkring, gör aldrig detta via telefon, inte ens om säljaren påstår att du inte förbinder dig till något. Jämför alltid dina priser i lugn och ro via de försäkringsbolag som vi rekommenderar på internet.
  • Var alltid noga med att betala din premie i tid för att undvika komplikationer. Att betala sin försäkringspremie är ett lika viktigt ärende som att exempelvis betala hyran.
  • Flertalet brukar teckna försäkringar hos flertalet försäkringsbolag, detta rekommenderas inte eftersom att vid olycka så betalas det bara ut en ersättning från ett försäkringsbolag. Det är med andra ord bortkastade att ha två eller tre gravidförsäkringar. Se över dina papper så att du redan inte har en gravidförsäkring!

Kommentera