Babynest inspiration 2
Babynest från http://litenelsa.blogg.se
Köpguider

Babynest – 3 stycken babynest och babybäddar för dig och din bebis

I denna guide presenterar vi tre olika babynest för säkrare och trevligare sovning med din nyfödda bebis.

Många föräldrar tycker att det är både smidigt och mysigt att sova tillsammans med bebisen i den vanliga sängen. En babybädd eller babynest med kanter gör sovandet tillsammans med ditt nyfödda barn säkrare, och bebisen får en egen mysig och ombonad sovplats i den stora sängen. I denna guide presenterar vi åtta varianter av babynest och babybäddar för en trygg sömn för både barn och föräldrar. Ibland kallas också dessa babynest för sovpöl eller myspöl.

Enligt socialstyrelsens nya rekommendationer bör nyfödda barn ligga i egen säng för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Var tredje förälder (enligt Vi Föräldrar nr 4/2014) vill ändå ha sin nyfödda bebis nära på natten, eftersom det bl.a. underlättar vid amning och anknytning mellan föräldrar och barn. Då är det viktigt att göra det så säkert som möjligt.

Ett babynest eller babybädd är en mjuk babysäng som är avsedd att placeras i en vanlig säng eller på en annan plats som t.ex. en soffa. Babybäddens kanter gör det svårare för babyn att rulla ur sängen och den kan också hindra de vuxna att rulla på barnet i sömnen.

Babynest Sleepyhead®

Sleepyhead Deluxe vit
Sleepyhead Deluxe vit

Sleepyhead® passar både hemma och på resan. Den kan användas i föräldrarnas säng samtidigt som samtidigt som man kan vara säker över att bebisen ligger skyddat och tryggt. Man kan också ha den som separat insats insats i spjälsängen eller i vaggan och ge bebisen en mysigare och tryggare omgivning, ta med den som madrass för resan, använda den som skötbordsunderlägg eller låta bebisen ligga i den och leka. Sleepyhead är tillverkad av material som andas och dessutom har antibakteriella egenskaper samtidigt som fodralet är avtagbart och kan tvättas i maskin. Sleepyhead Deluxe kostar en del pengar men har ett bra andrahandsvärde och är ganska lätt att sälja för få tillbaka lite av de pengar man har lagt ut. Räkna med ett pris på 1 000-1 500 kr.

Hitta bästa pris på Sleepyhead Deluxe


Babynest Candide 2i1 Air

Babynest Candide 2i1 Air

Babynest Candide 2i1 Air är ett mjukt och härligt babynest med flera olika funktioner. Först och främst är det en liten och trygg bädd för nyfödda barn upp till tre månader. Det andra användningsområdet är att bädden kan vikas och blir då till en praktisk, bekväm och säkert sittstöd när barnet skall lära sig att sitta själv. Yttermåttet ligger på 82 x 52 cm och priset ligger mellan 800-1 000 kr och finns hos flera butiker.

Hitta bästa pris på Babynest Candide 2i1 Air


Babynest NG Baby

Babynest NG Baby Harlequin
Babynest NG Baby Harlequin

En sovpöl som Baby NG kallar sitt babynest är en trygg sovplats till din baby. Du slipper att oroa dig för att ditt barn ska ramla ur, inte heller att du själv ska rulla på barnet av misstag tack vare nestets höga kanter. babynestet är väldigt lätt att bära med sig och har ett tvättbart överdrag som kan tvättas i maskin i 60 grader. Innerpåsen är fylld med så kallade styrolitkulor och botten är av polyeter och går lätt att skölja av och lufttorka. Måtten är: 52 x 16 x 63 cm. Pris från ca 600 kr och uppåt.

Hitta bästa pris på Babynest NG Baby

Leave a Response