Hitta bästa lektältet för ditt barn 2023 – 15 snygga favoriter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekia, Jollyroom, Babyland, Babyshop och Solhem Inredning.

Barnrum med lektält

Ett lektält bör finnas i varje barns sovrum då ett lektält inte bara är en plats för lek utan också en mycket snygg inredningsdetalj som också fungerar som förvaringsplats för barnens leksaker. Det finns ett stort antal olika modeller, storlekar och färger att välja mellan men också lektält med motiv som barnen gillar och som bidrar till att fantasin kring lekarna får än mer fart – här hittar du allt för att hitta det bästa lektältet. Med ett lektält får barnen en egen privat plats där barnen kan leka, fantisera, vila eller bara få fundera på en lugn och trygg plats.

Det finns ett stort antal modeller av lektält, både lite mindre tält med olika husmotiv till lite större tipis där ett flertal kompisar får plats att leka. För de större barnen så kanske inte motiv är så viktigt utan snarare färgen på lektältet och då finns det ett stort antal olika färger och mönster att välja mellan. Vissa lektält har också en del detaljer som medföljer som exempelvis en sittmadrass, kuddar eller annat som barnen kan använda då de ska vila eller leka i sitt lektält.


Minitude Lektält Tipi, Beige

Minitude Lektält Tipi, Beige

Minitude Lektält Tipi är ett snyggt lektält med form som ett populärt indiantält. Detta lektält har en beige färg, vilket gör att den passar in perfekt i barnrummets inredning. Minitude Lektält Tipi har ett utrymme som gör att flera barn får plats att leka. Här får barnen också en plats att vila, efter att de är trötta efter leken.

Tipitältet har en öppning som stängs med hjälp av knytband, vilket gör att barnen kan stänga om sig då de vill vara i fred. Minitude Lektält Tipi är tillverkad med en stomme i trä och en tältduk i 100 procent bomull. Tältet har storleken 110 x 110 centimeter och en höjd på 160 centimeter.


Pippi Långstrump Lektält

Detta tält kommer definitivt att gå hem i alla barnkammare. Tältet har ett snyggt motiv som består av Pippi Långstrumps välkända hus Villa villerkulla. Pippi Långstrump har varit en populär figur ända sedan år 1945, då den första boken släpptes, och är en välkänd figur än idag bland dagens barn. Med detta lektält kommer barnen att kunna inspireras att kliva in i Pippi Långstrumps värld och vara delaktig i Pippis och hennes kamraters spännande äventyr.

Pippi Långstrumps lektält är utformad som ett hus och har en dörr som kan rullas upp helt, för enkel passage till tältet, men som också kan stängas då barnen vill leka i fred. Tältet har också tre fönster med gardiner som kan sättas upp för att släppa in ljuset eller stängas igen då barnet ska vila. Tältet har också ett golv som gör att barnen slipper sitta direkt på det kalla golvet. Detta lektält passar barn från 3 år och uppåt. Storleken på tältet är 97 x 75 centimeter och har en höjd på 108 centimeter. Tälten har en stomme tillverkad av mjuk PVC och en tältduk i 100 procent polyester.


Cloudberry Castle Lektält Rosa

Detta söta lektält passar perfekt för alla små prinsessor där hemma. Cloudberry Castle Lektält går i rosa nyanser och är rundformat med ett motiv av ett sagoslott. Med detta sagolika lektält kan barnen leka kung, drottning och prinsessor vilket ger massor av inspiration i samband med barnens lekar. Tältet har ett mjukt golv som gör att barnen sitter bekvämt och varmt då de leker inne i tältet.

Cloudberry Castle Lektälts snygga design bidrar också till att barnrummet får en snyggare inredning men också en plats där barnen kan förvara sina leksaker efter lekens slut. Det medföljer också en snygg förvaringspåse om man hellre vill packa ihop tältet efter leken. Detta lektält är främst avsedd för lek inomhus men kan också användas ute i trädgården, om det inte står i direkt solljus så att färgen bleks eller utsätt för väta. Tältet har en diameter på 80 centimeter och en höjd på 105 centimeter.


Cloudberry Castle Lektält Brandbil

Cloudberry Castle Lektält Brandbil

Vilka pojkar vill inte bli brandman då de växer upp. Detta lektält från Cloudberry Castle kan hjälpa till att inspirera barnen då de leker att de är brandmän. Ett mycket snyggt lektält med ett motiv av en brandbil där flera barn får plats då det är dags för att leka. Lektältet har också flera spännande detaljer vilket gör leken än mer verklighetstrogen. Detta lektält ger också barnrummet en mer livlig och kreativ design. Tältet är tillverkat i 100 procent polyester och har en storlek av 110 x 70 centimeter och en höjd på 70 centimeter. Ett perfekt lektält för barn som vill få mer action i sina lekar.


Paw Patrol Lektält

Paw Patrol Lektält är ett lektält som passar för de mindre barnen. Detta färgglada lektält har ett motiv som är hämtat från den populära barnserien Paw Patrol. Här kan barnen leka att de tillsammans med valparna Rubble, Rocky, Skye, Zuma, Marshall och Chase följer med på spännande räddningsuppdrag. Tältet har en dörr som består av en duk som kan stängas till då barnen vill leka i fred eller då de vilar. Det finns också ett fönster och ett titthål genom taket där barnen kan hålla uppsikt över vad som händer utanför tältet.

Detta lektält ger barnrummet färg och fart vilket gör det till en perfekt inredningsdetalj. Tältet går också att vika ihop snabbt och enkelt och stoppas undan om det inte finns plats i rummet. Paw Patrol Lektält är tillverkat i 100 procent polyester och har måtten 72 x 72 centimeter och en höjd på 102 centimeter.


Bamse tipitält

Tipi lektält med Bamse

Detta spännande lektält passar alla barn som älskar Bamse, världens starkaste björn, och hans vänner. Bamse tipitält är ett indiantält med ett motiv hämtat från Vilda Västern. Här kan barnen följa med Bamse och hans vänner Skalman och Lille Skutt på spännande äventyr ute på de amerikanska slätterna. Detta tält passar även för de mindre barnen och har en storlek av 88 x 88 centimeter och en höjd på 130 centimeter. Tältet är tillverkat i 100 procent polyester.


Disney Frozen Pop Up Tält

Frost lektält

Detta tält kommer att älskas av alla tjejer som gillar Disneys film Frozen. Med detta tält kan barnen leka att de är en prinsessa. Ett snyggt tält utformat som ett slott med motiv hämtat från filmen Frozen. Tälten går i sköna lila och rosa nyanser, vilket gör att lektältet också blir en snygg inredningsdetalj i barnrummet. Disney Frozen Pop Up Tält är ett så kallat Pop up tält vilket innebär att man enkelt och snabbt kan fälla ut tältet men också att fälla ihop det så att det inte tar någon plats alls. Tälten har också ett innergolv som gör att barnen inte sitter direkt på det kalla golvet.

Detta spännande lektält passar för barn från 2 år och uppåt. Tältet är tillverkat i 100 procent polyester och har storleken 80 x 80 centimeter och en höjd på 115 centimeter.


Cosmo Lektält Night Blue

Cosmo Lektält Night Blue

Ett mycket snyggt lektält i mörkblå färg med en design bestående av självlysande vita stjärnor. Cosmo Lektält passar för barn som vill ha en plats att leka på men också en plats där de kan dra sig undan då de vill vila eller fundera. Tältet är av tipi-modell med en öppning som kan stängas med en rem. Cosmo Lektält har en stomme i trä och en tältduk som är tillverkat i 100 procent bomull. Tältet är enkelt att både montera och plocka ned. Tältet har en storlek av 130 x 119 centimeter och en höjd på 159 centimeter.


Randigt Tunnt Tält Mustard

Randigt Tunnt Tält Mustard

Ett senapsfärgat tält från det populära märket Ferm Living är ett öppet lektält som ger barnen en skyddad plats att leka på. Tältet har inga sidor som kan stängas igen, vilket innebär att det är enkelt att krypa in i tältet. Det finns två fönster som har tyggardiner som kan rullas ned, då barnen vill leka i fred. Tältet har en design som ger barnrummet en mer kreativ och inspirerande inredning. Ett lektält där barnen kan leka, vila, läsa böcker eller bara umgås med sina vänner.

Tältet är mycket enkelt att montera och att plocka isär, om man hellre vill lägga undan tältet då barnen inte leker. Tältet har en stomme av trä och en tältduk i 100 procent bomull. Storleken på tältet är 100 x 100 centimeter.


Star Lektält New Pink

Star Lektält är ett mycket stilfullt lektält i rosa färger med vita stjärnor. Lektältet har en rund form och en utformning som liknar ett slott. Detta tält inbjuder till lekar om kungar och prinsessor men är också en perfekt plats då barnen umgås med sina vänner eller vill vara i fred för att vila eller kanske läsa en bok. Tältets stomme består av fiberglas och tältduken är tillverkad i 100 procent polyester. Tältet har en diameter på 100 centimeter och en höjd på 130 centimeter. Detta tält lämpar sig bäst för barn från 3 år och uppåt på grund av små delar.


Lektält / Tipin Guldstjärnor, Wigiwama

Lektält / Tipin Guldstjärnor, Wigiwama

Detta lektält både ser och känns lite exklusivare och är utformad som en tipi med ett härligt motiv som består av himmel och stjärnor. Tältet har en mycket snygg blå nyans med massor av glittrande guldstjärnor. Med detta tält kan barnen leka lekar baserat på rymden. Tältet har plats för flera barn som kan leka eller bara umgås en stund. Här kan barnen också förvara sina mjukisdjur men även få en plats där de kan vila eller få vara ensamma. Detta tält kommer definitivt att bidra till en livligare design i barnrummet, vilket också kan kompletteras med ytterligare design baserat på rymden.

Tältet har en öppning som kan stängas igen med remmar och ett fönster där barnen kan se vad som händer utanför tältet. Det medföljer också en mjuk lekmadrass som har ett tvättbart överdrag, så att barnen sitter bekvämt och slipper kylan från golvet. Tältet har en stomme i trä och är tillverkat i 100 procent bomull som är Oko-Tex certifierat. Tältets storlek är 100 x 100 centimeter och en höjd på 120 centimeter.


Babygym/Lektält Leaves, CamCam Copenhagen

Babygym/ Lektält Leaves, CamCam Copenhagen

Detta är ett lektält som passar för barn från 6 månader upp till cirka 6 års ålder. Tältet har en vit färg dekorerat med massor av blommor vilket ger tältet en uppfriskande design. Tältet är ett kombinerat lektält som kan förvandlas till ett babygym, då små barn behöver aktiveras. I tältet får barnen plats att leka eller vila och kan också användas för förvaring av barnens mjukisdjur.

Tältet är också en mycket snygg inredningsdetalj till barnrummet. Detta tält är lite dyrare än vanliga lektält men kan då också användas som babygym för de minsta barnen. Tältet har en stomme i björkträ och en tältduk tillverkat av 100 procent ekologisk bomull (100% GOTS cetifierat). Tältets storlek är 120 x 80 centimeter med en höjd på 100 centimeter. Tältduken kan maskintvättas. Det lyxiga lektältet från Cam Cam kostar runt 2 500 kr.


Playgro Aktivitetsgym med Bollar

Playgro Aktivitetsgym med Bollar

Detta härliga lektält från Playgro kommer att bli barnens favorit då det förutom erbjuder en rolig plats att leka på också kan användas som ett aktivitetsgym där man även kan leka med de färgglada bollarna som medföljer. Detta lektält gör det möjligt för barnen att få en avskild plats där de kan leka med sina vänner, vila eller läsa en bok.

Lektältet kan också formas om så att det blir en tunnel som man kan krypa igenom eller så kan endast tältets botten användas som lekmatta. Detta tält har många användningsområden och passar de aktiva barnen. Det medföljer 30 stycken plastbollar i olika färger och en musikmobil för babygymmet. Tältet har en storlek på 86 x 80 centimeter och en höjd på 80 centimeter. Det kombinerade lektältet och babygymmet kostar omkring 800 kr.


Pop-Up Tält Unicorn

Pop-Up Tält Unicorn

Detta söta lektält går i rosa och grönt och har ett motiv som består av en enhörning. Tälten passar bra för lite mindre barn, från 3 år och uppåt. Detta tält är ett så kallat pop-up tält vilket innebär att det inte krävs någon montering utan istället går tältet enkelt att vika upp eller vika ihop, då barnen har lekt färdigt. Tältets öppning kan också stängas igen om barnen vill vara för sig själva en stund. Tältet har en storlek på 90 x 80 centimeter och en höjd på 80 centimeter.


Disney Cars Lektält Speedway Tower

Disney Cars Lektält Speedway Tower

Detta lektält kommer snabbt att bli populärt hos barnen som gillar att leka med bilar och motorcyklar. Disney Cars Lektält Speedway Tower har en design som består av en motorbana med massor av detaljer. Detta är den perfekta lekplatsen om barnen söker inspiration då de ska leka med sina bilar eller motorcyklar.

Tältet har en utformning som ett kontrolltorn med en öppning som kan stängas igen då barnet ska vila eller vill vara i fred. Tältets stomme är tillverkat i stål medan tältduken består av 100 procent polyester. Storleken på tältet är 120 x 100 centimeter med en höjd på 110 centimeter.


Allmänt om lektält

Lektält är en utmärkt gåva till barn som också inspirerar till barnens lekar. Ett lektält passar främst för barn mellan 2-6 år, vilket är den ålder då barnens lekar ofta bygger på fantasier. Lektält finns i ett stort antal modeller, storlekar och olika färger. Det finns också många lektält som har populära motiv som också bidrar till barnens lekar. Ett lektält kan också vara en snygg inredningsdetalj i barnrummet som ger rummet mer liv och rörelse.

En del av lektälten kan tvättas i maskin men de flesta lektält kräver handtvätt eller att de rengörs med en fuktad trasa. Lektält för inomhusbruk bör inte användas ute i direkt solljus eller när det regnar och är fuktigt.

Lektält utomhus

Lektält ska i regel användas inomhus då de normalt inte är behandlade för att tåla sol eller regn. Dock kan ett lektält användas utomhus på gräsmattan om det inte står i direkt solljus eller lämnas ute i regn och fukt. Det finns lektält att köpa som kan användas utomhus som är impregnerade och som tål solens strålar utan att färgen bleknar. Det finns också vanliga barntält i ett flertal olika utföranden som kan användas utomhus i alla väderlekar. Det gör det möjligt för barnen att få en egen, privat lekplats i trädgården där de kan umgås med kompisar.

Lektält för små barn

Lektält som du finner nedan passar också för små barn, från cirka 2 år. Ett lektält kan vara en perfekt plats för barnen att både leka men också att vila. Med ett lektält kan även små barn få en privat plats i hemmet där de kan få vara för sig själva en stund. Lektält finns i ett stort antal modeller med massor av spännande motiv hämtade från sagornas värld, rymden, populära barnserier eller med andra underhållande motiv. Detta ger också barnen en möjlighet att drömma sig iväg en stund då deras lekar inspireras av de historier som lektälten bidrar till.

Lektält som lekplats

Ett lektält är precis som namnet antyder om en plats för lek. Ett lektält kan rymma flera barn som kan leka olika spännande lekar tillsammans på en skyddad plats. Lektält fungerar utmärkt som lekplats för barn mellan 2-6 år. Efter att barnet har lekt färdig kan ett lektält användas för att förvara barnens leksaker som exempelvis mjukisdjur, böcker och väskor. Lektälten kan vanligtvis stängas med hjälp av en dragkedja eller kardborreband vilket ger barnen lite mer privatliv då de leker i tältet.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.