Topplista över bästa namnlapparna 2023 – så märker du barnens kläder bäst!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att märka barnens kläder med namnlappar som visar namn och kontaktuppgifter är något som erfarna föräldrar vet vikten av. Efter att ha sett sina barns kläder försvinna och blandas ihop med andra barns kläder både hos kompisar och i förskola och på skola så inser man att enkel märkning av barnkläder är ett måste.

Att märka barnens kläder och skor är viktigt ur flertalet synpunkter. Bland annat ur praktiska, ekonomiska och tidsmässiga skäl. För föräldrar som ännu inte haft några barn i förskoleålder är det lätt att glömma bort hur det var när man var liten och slängde av sig kläderna utan någon vidare tanke. Det finns intill oräkneliga anledningar till att barnens kläder försvinner, antingen att de glömmer vart de lagt av sig kläderna eller att de blandas ihop med kompisarnas kläder.

Barnen kommer oftast till dagis eller skola under tidiga morgnar och bär varma kläder tills solen letar sig fram och kläderna lämnas i korridoren eller bland kompisarnas. Barnkläder är dessutom inte de kläder som sticker ut allra mest och därför blandas de lätt ihop barnen emellan.

Det finns en uppsjö av anledningar till att märka barnens kläder. Men hur ska man egentligen göra? Ska man märka barnens kläder själv eller införskaffa särskilda redskap för att göra det? Här går vi igenom de olika tillvägagångssätt som finns ute på marknaden och tar reda på vilka som är mest praktiska och som passar din ekonomi. Nedan kommer flertalet tips och tricks för att märka dina barns kläder. Både hur man ska göra och vilka produkter som lämpar sig bäst.

Att namna och märka upp barnens kläder är ett huvudbry som varje småbarnsförälder ställs inför förr eller senare. Att göra allt man kan för att barnets kläder inte ska försvinna bland högar av kvarglömda vantar, tröjor byxor, jackor och skor eller att kläderna inte blandas ihop med kompisarnas på förskolan eller skolan.

För att märka sina barns kläder (eller sina egna för den delen) finns flera olika alternativ. Man kan märka kläderna med märkpenna, sy fast vävda namnband eller stryka på eller klistra på namnlappar. I denna artikel kommer vi dock att fokusera på det absolut enklaste och smidigaste sättet att märka barnens kläder nämligen genom att använda strykfria namnlappar som helt enkelt fästs genom ett riktigt bra klister som tål både regn, smuts och tvätt.

Att namna och märka upp barnens kläder är ett huvudbry som varje småbarnsförälder ställs inför förr eller senare. Att göra allt man kan för att barnets kläder inte ska försvinna bland högar av kvarglömda vantar, tröjor byxor, jackor och skor eller att kläderna inte blandas ihop med kompisarnas på förskolan eller skolan.

Strykfria namnlappar – smidigare blir det inte

Namnlappar från Filur
Färgglada strykfria namnlappar från Filur Namnlappar

Strykfria namnlappar är utan tvekan det mest smidiga alternativet till enklare former av märkning av kläder och andra saker. Det är ett enkelt och snabbt sätt att märka barnens kläder med strykfria namnlappar som du endast klistrar fast på önskat föremål. Och klistrar du på dessa namnlappar på kläder så sitter de kvar även efter många tvättar. Se bara till att du är noggrann när du fäster dem så att de hamnar på ett bra ställe och att ytan du sätter fast dem på är ren och slät.

Namnlappar som du klistrar fast fungerar även utmärkt för andra typer av saker, t.ex. skor, vattenflaskor (t.ex. till idrottsaktiviteter) och väskor och andra tillbehör eller leksaker som lätt kan blandas ihop eller tappas bort. Har man barn i liknande ålder hemma så kan det också vara bra att märka upp saker som normalt inte lämnar hemmet men där barnen inte alltid är överens om vilken sak som tillhör vem. Det kan vara allt från leksaker, hörlurar eller handkontroller till tv-spelet.

“Lätta att använda- inget krångel med strykjärn och nål och tråd.” – Monika P.

Filur namnlappar är helt specialiserade på just strykfria namnlappar med klister och vårt förstahandsval om du vill märka barnens kläder. De erbjuder ett stort utbud med flerfärgstryck på sina klistermärken och har många roliga symboler och figurer som barnen själv kan komponera ihop till sin egen namnlapp. Namnlapparna från Filur blev också vår testvinnare då vi genomförde vår utvärdering för att hitta bästa namnlapparna.

Topplistan av namnlappar – vilka är de bästa namnlapparna?

Under året så har vi testat och utvärderat flera av de olika leverantörer av namnlappar som finns i Sverige. Det de har gemensamt är att de erbjuder möjligheten till strykfria namnlappar och att de enkelt kan beställas via deras olika webbplatser.

Vi har testat följande namnlappar och här får du den korta versionen om vilka vi anser vara de bästa namnlapparna med en kort motivering hur namnlapparna utmärker sig.

  1. Filur namnlappar – Populärast och bäst i test!
  2. Namly – Bästa pris!
  3. Lappeliten – Snyggt och enkelt!
  4. ByHappyMe – Enkla men snyggt rundande!

Filur namnlappar – populärast och bäst i test!

Filur Namnlappar har varit med under många år och det märks! Namnlapparna sitter riktigt bra, Filur har också en väldigt enkelt webbplats med många olika val, både vad det gäller storlek och form på namnlapparna med också när det gäller färg, form, mönster och bilder. Webbplatsen känns modern och funktionen för att beställa namnlappar är enkel att använda och förstå. De bästa namnlapparna kommer helt enkelt från Filur Namnlappar!

Filur Namnlappar är också den enda leverantören som erbjuder namnlappar med kända figurer så som Spindelmannen, Frost, Greta gris och många fler. Dock blir dessa namnlappar något dyrare än de vanliga varianterna. Filur blir därför bäst i test när vi denna gång har testat och utvärderat strykfria namnlappar för barnens kläder.

120 st självhäftande namnlappar (och dessa brukar räcka ett bra tag) med symbol och flerfärgstryck kostar 179 kr inkl. frakt. Filur namnlappar erbjuder också olika teman av namnlappar, t.ex. med figurer från Disney, Spindelmannen och Hello kitty.

Hos Filur namnlappar beställer du dessa direkt online och bestämmer antal, symboler och vilken text du vill ha. Dessa klarar förstås att köras både i tvättmaskinen och torktumlaren. Strykfria namnlappar har blivit väldigt populära och här är ett av de omdömen nöjda kunder har gett denna produkt.


Namly – erbjuder bästa pris på namnlappar!

Namly.se tar upp konkurrenten med testvinnaren Filur. Det skiljer inte särskilt mycket på vad Namly erbjuder annorlunda jämfört med Filur utan det handlar främst om mindre saker. Namnlapparna från Namly.se är något dyrare, webbplatsen är inte riktigt lika modern och snygg som Filur, dessutom saknas möjligheten att beställa namnlappar med teman, t.ex. Frost eller Spindelmannen.

Klisterlapparna från Namly kostar 169 kr för 140 st vilket är deras stora set. Detta ger ett pris på 1,21 kr/st vilket är det lägsta priset som erbjuds i detta test. Notera dock att detta paket är något större och innehåller 140 namnlappar jämfört med de 120 som de flesta andra leverantörer erbjuder.


ByHappyMe – enkelt och rundade namnlappar!

BeHappyMe är en förhållandevis ny leverantör för strykfria namnlappar till barnens kläder och andra prylar. Deras namnlappar sticker ut lite jämfört med de andra leverantörerna då de är rundade och några millimeter större. Är du ute efter rundade namnlappar med enkel design så är BeHappyMe valet för dig.


Lappeliten – Enkelt och snyggt!

Lappeliten erbjuder en enkel webbplats för att beställa snygga strykfria namnlappar. Notera att Lappeliten samtidigt erbjuder både klisterlappar och namnlappar som stryks i samma formulär så vara noga med att välja rätt.


Namnlappar från Ikast Etikett – mest flexibla namnlappar

Namnlapparna från Ikast Etikett är mest flexibla då det gäller utformning av den text som ska tryckas på namnlapparna. De övriga leverantörerna har valt att begränsa antalet rader och antalet tecken men det har inte Ikast Etikett gjort.

Naturligtvis kan man inte få plats med hur mycket text som helst om det fortfarande ska vara läsbart men om de övriga leverantörerna begränsar dig i det du vill skriva så är Ikast Etikett ett bra alternativ.

Priset för namnlapparna från Ikast Etikett ligger på 179 kr för 120 st vilket ger ett jämförelsepris på 1,49 kr/st vilket är samma pris som för namnlapparna från testvinnaren Filur.


Så gjorde vi jämförelsen av namnlappar

För att kunna göra en enkel jämförelse har vi utgått från att beställa 120 st namnlappar. Om detta antal inte erbjuds så är det närmast 120 st som vi utgår ifrån med max 30 st färre eller fler (det vill säga upp till 25% skillnad).

Nedan hittar du en smart jämförelsetabell som du kan använda dig av för att jämföra några av de största leverantörerna som säljer strykfria namnlappar i Sverige.

FilurNamlyByHappyMeLappelitenIkast Etikett
Storlek30×13 mm30×13 mm32×14 mm (rundad design)30×13 mm30×13 mm
Max antal rader med text3 rader3 rader4 rader3 raderIngen gräns
Max antal tecken per rad17 tecken18 tecken16 tecken17 teckenIngen gräns
BakgrunderFärg, mönster, bildFärg, mönster, bildFärgFärgFärg, mönster, bild
Symboler och temanFärgade symboler, temanFärgade symbolerFärgade symboler (varierar)Färgade symbolerFärgade symboler
Antal namnlappar per set120 st140 st (stort set)96 st120 st120 st
Pris179 kr169 kr122,50 kr
175 kr
179 kr179 kr
Fraktkostnad0 kr0 kr49,75 kr0 kr0 kr
Pris per namnlapp1,49 kr/st1,21 kr/st1,79 kr/st1,49 kr/st1,49 kr/st
Bäst och mest valmöjligheter!Bästa pris!Rundade namnlappar med variation!Enkelt och snyggt!Mest flexibla alternativet!
Jämförelse mellan olika leverantörer av strykfria namnlappar

Vanliga frågor och svar om namnlappar och märkning av kläder

Vad ska man skriva på barnens namnlappar?

Enklast är naturligtvis att skriva barnens namn men för att en borttappat klädesplagg enkelt ska komma tillbaka så är det absolut mest effektivt att skriva ut ett telefonnummer till en mobil. På så sätt kan den som hittar de borttappade kläderna enkelt slå en signal eller kanske skicka ett SMS om var kläderna finns. Tänk då på att använda ett telefonnummer som ni planerar att behålla under under en längre tid framåt, det blir ju lite stökigt man precis har bytt sitt telefonnummer t.ex. på grund av att man bytt jobb eller liknande.

Har man flera barn i familjen och barnen ofta ärver kläder av varandra så kan man ju också tänka sig att det skulle räcka att märka upp kläderna med barnets efternamn och ett telefonnummer. Dock funkar ju detta bäst om man har ett något ovanligt efternamn. Heter man Johansson, Olsson eller Karlsson i efternamn så är man sannolikt inte ensam på förskolan eller skolan om att barnen heter det.

Var på kläderna ska man sätta barnens namnlappar?

Det ställe som de allra flesta sätter sina namnlappar är på tvättlappen eller på en särskild lapp som är avsedd för att skriva barnets namn. Tvättlappen sitter oftast något skyddad och blir ett bra underlag som gör att den strykfria namnlappen fäster bra och sitter kvar, även efter många tvättar. Tänk på att låta namnlappen sitta på i minst 48 timmar innan du tvättar plagget, detta för att klistret ska hinna fästa ordentligt innan det blir utsatt för vatten och tvättmedel.

Kan man märka upp andra saker än kläder med namnlappar?

Man kan absolut märka upp andra saker än barnens kläder med namnlappar. Barnens skor är också något som lätt kan tappas bort eller blandas ihop med kompisar skor men även andra saker så som vattenflaskor, innebandyklubbor och leksaker kan märkas upp för större chans att de kommer tillrätta efter att ha försvunnit.

Vad ska man tänka på när man ska märka upp barnens kläder?

Frågorna är många och på olika forum på internet ställer många föräldrar dessa frågor. Vad är det egentligen som gäller där ute frågar sig de flesta. Kan man skriva med spritpenna på barnens kläder och finns det farliga kemikalier i dessa? Behöver man skriva ut både för- och efternamn och krävs det verkligen att man skriver telefonnummer, eller ska man skriva sin e-postadress? Kanske ska man bara skriva efternamnet om plaggen ska ärvas till yngre syskon? Hur gör egentligen andra föräldrar?

Med tanke på att barn i många fall har likadana eller åtminstone snarlika kläder är det värt att märka kläderna för att de inte ska blandas ihop. Problemet kan verka banalt men med tanke på att många märkpennor inte är anpassade efter maskintvätt och torktumlare med hög värme kan man vara tvungen att gång på gång märka barnens kläder. Ett problem som detta ställer till det så därför bör man se till att hitta alternativ som faktiskt tål tvätt med hög värme.

Något annat som är viktigt är att vara noggrann med att sätta fast namnlappar och liknande på rätt sätt så att de inte lossnar när barnen leker. Se därför till att införskaffa märkredskap av bra kvalitet. Hitta det som matchar dina barns aktiviteter. Att barnens kläder är märkta är viktigt under alla årstider så se till att införskaffa märkredskap så snabbt som möjligt för att undvika stress inför dagisstarten eller fotbollslägret.

Är man ok med att skriva ut så mycket information som möjligt (och det får plats) så är det i de flesta fall att föredra. Om du exempelvis skriver ditt mobilnummer så är det betydligt större chans att en förälder som kanske inte känner till dig eller ditt barn enklare tar kontakt via telefon eller SMS (om det är ett mobilnummer) om de till exempel har fått med sig fel kläder hem från förskola eller skola. Detta fungerar ju också om barnet tappar sina kläder eller sin snuttefilt då ni är och handlar eller på stranden. Tänk bara på att använda ett telefonnummer som ni inte byter ut, t.ex. om ni byter jobb.

Har ni ett ovanligt efternamn i familjen (och alla har samma) så kan det ju vara en vits att namna kläderna med just efternamnet, särskilt om det gäller första barnet. Det är inte helt ovanligt att syskon få ärva sina kläder, ibland i flera steg. Har ni barn i närliggande ålder eller till och med tvillingar så kanske förnamnet är att föredra om ni tenderar att blanda ihop syskonens kläder med varandra.

Hur märker man sina barns kläder bäst?

Men hur märker man sina barns kläder på bästa sätt? Många av oss känner nog att det är krångligt och en aning opraktiskt. Dessutom finns en stor risk att kläderna förstörs eller befläckas av vad som liknar kråkfötter när man ska klottra dit barnets namn på etiketten. Man tänker sig att man behöver ta fram spritpennan och göra något mindre estetiskt tilltalande, men icke – räddningen är här.

Som med allt annat har tekniken kommit med nya innovationer som kreativt transformerar detta problem till en smidig aktivitet både för barnen och dig som förälder. Bland annat finns stämplar att köpa vilka trycker ditt barns namn enkelt och fint utan några större problem. Dessa kan införskaffas hos bland annat Ikast Etikett där man smidigt beställer detta redskap för att sedan ha det i sin brevlåda ett par dagar senare. Denna namnstämpel är både smidig och skräddarsydd efter familjelivet då den kan användas på alla former av textilier och dessutom klarar av att tvättas i upp till 60°C minst 30 gånger.

Låt barnen bestämma hur deras namnlapp ska se ut

Alla namnlappar som vi utvärdera i denna artikel gå att designa direkt på leverantörens webbplats innan de läggs i varukorgen. Till vilken grad man själv kan välja hur namnlappen ska se ut, vilka färger och mönster skiljer sig något åt. Vissa leverantörer har också olika teman och även storlekar på namnlapparna som man kan välja efter tycke och smak.

Är barnen lite äldre så är det oftast en kul grej för barnet att vara med och välja hur deras namnlapp ska se ut, kanske finns deras favoritfärg som ett val eller kanske en sagofigur som de verkligen gillar? Har barnet ett särskilt intresse som t.ex. fotboll, dinosaurier eller något annat så finns det ofta möjlighet att välja något som matchar detta. Glädjen när barnen sedan får sina egendesignade namnlappar i brevlådan några dagar senare är ofta att missa!

Skapa unika kläder med rolig märkning

För att göra det hela ännu roligare kan man beställa till fler tillbehör som gör det desto roligare för barnen. Bland annat finns stryklappar att tillgå som har både bokstäver och figurer av olika slag som kan göra plagget mer personligt och unikt. Däribland finns actionfigurer, disneykaraktärer och en hel uppsjö av alternativ som passar barnets lekfulla personlighet.

Varför inte göra det till en aktivitet med barnen, eller kanske till och med låta barnen bestämma vilka figurer som ska strykas på? På detta sätt kan barnet känna en starkare anknytning till klädesplagget, vilket med stor sannolikhet leder till att denne bli mer vårdande av sina kläder vilket förebygger att plagget tappas bort. Du väljer du den figur ditt barn gillar och för att applicera den stryker du med hög värme på önskad plats.

Ibland kan det vara önskvärt att i stället sy fast dessa om du applicerar figurerna på mer svåråtkomliga ställen som armbågar eller knän. En annan fördel med att märka kläder är att när plagget väl tappas bort är det inte långt ifrån att hitta tillbaka till sin unga ägare. Detta då den som väl hittar plagget lätt kan lämna tillbaka det om namn och telefonnummer är utskrivet. Det är med andra ord en långsiktig investering som kommer spara dig som förälder både tid och pengar.

Med redskap som denna stämpel behöver man inte heller gömma märkningen i någon mynning. Gör vad du och barnet tycker ser estetiskt tilltalande ut. Detta kan exempelvis vara på eller under namnlappen, eller varför inte stämpla en figur tillsammans med barnets initialer vid bröstet som om barnet haft en egen logotyp? På så vis blir det en utmaning att tappa bort plagget för barnen.

Med dessa redskap kan du låta dina barn få vara kreativa och utforska hur dem vill att sina kläder ska se ut. Kanske med en häftig drake på bröstet eller varför inte ett en blomma på ärmen? På detta sätt blir märkningen både en aktivitet för barnen och dig som förälder.

Det finns flertalet redskap som denna stämpel du och dina barn kan använda för att märka kläderna. Då behoven närmast är oändliga är lösningarna likaså. För kläder som behöver tvättas i grader uppemot 95°C finns stryketiketter som tål denna värme vilket kan köpas hos Markmaster för omkring hundralappen. Dessa etiketter är självhäftande och är därför väldigt lätta att applicera och kräver ingen större ansträngning. Hos Markmaster får du tillgång till denna typ av artikel och flertalet därtill.

Ett perfekt komplement till barnens etiketter är möjligheten att ha dina barns ansikten på klädernas etikett, eller varför inte barnens egna målningar? Hos Nordic Print kan du ladda upp den bild du önskar till barnens namnlappar eller dina egna förstås. Dessa är självhäftande och är därför väldigt lätta att applicera.

Vidare finns pennor till blygsamma priser som även genomför jobbet och märker dina barns kläder. Dessa pennor går ofta under epitetet märkpenna eller textilpenna och fungerar som ett substitut till exempelvis märklappar. När det kommer till köp som dessa är det viktigt att kolla att pennan inte har några viktiga kemikalier som kan utsöndras. Därför är det av hög vikt att köpa dessa hos trovärdiga företag som prioriterar sina kunder.

Bland annat brukar företag som säljer barnkläder och leksaker inneha denna typ av produkt. Exempelvis kan denna produkt köpas hos Polarn O. Pyret för endast 39 kronor. Med denna penna kan du skriva barnens namn på kläder, strumpor och stövlar och mer därtill.

Namnband och allmänna råd

När man väl ska sätta fast märkningen eller stämpla plagget är det viktigt att man följer instruktionerna till varje specifika produkt för att se till att allt fungerar som det ska och att inga problem uppstår. Kom ihåg att märka dina barns kläder med de märkredskap som tål hög värme i tvättmaskinen för att inte behöva göra om märkningen. Vidare är det viktigt att se till att sätta märkningen på en lättåtkomlig plats så att förskollärare eller liknande ser att det är just ditt barns kläder.

För att minska potentiell huvudvärk är det smart att märka ungarnas kläder innan dagis- och skolstart och att också prata med barnen om vikten av att vara rädd om sina kläder. Ett tips är att barnen har rymliga väskor med sig till sin dagliga verksamhet där de kan proppa ned kläderna innan de springer ut på gården.

Barn prioriterar kortsiktig glädje och saker som är underhållande, och praktikaliteter såsom att vika kläderna så att de passar skolväskan är något som inte sker alltför ofta. Små tips som dessa kan minska antalet försvinnande klädesplagg. Tänk praktiskt och använd din kreativitet för att undvika onödigt huvudbry.


Andra alternativ för att märka barnens kläder

Strykfria namnlappar är det i särklass smidigaste och enklaste sättet att märka barnens kläder. Men skulle det vara så att man av någon anledning vill märka på alternativa sätt så finns det också andra möjligheter.

Märkpenna – snabbt, enkelt och prisvärt

Märkpenna från Polarn O. Pyret

En bra märkpenna kan du använda för att skriva barnens namn direkt på de namnlappar som finns på klädesplagget alternativt skriva direkt på insidan av plagget eller på någon av tvättlapparna som normalt sitter där. Självklart ska texten kunna sitta kvar efter flera tvättar och givetvis bör pennan inte innehålla några onödigt giftiga kemikalier. Nackdelen med märkpenna är att det kan vara svårt att få plats med mer information som t.ex. telefonnummer eller att det inte alltid finns något bra ställe att skriva på. Oavsett så är en bra märkpenna ett bra och enkelt alternativ som också kan vara ett komplement till andra typer av märkningar.

Polarn O. Pyret erbjuder en bra märkpenna med svart färg som ska hålla bra även efter många tvättar, givetvis utan onödigt giftiga kemikalier. Märkpennan kostar 39 kr.

Vävda namnlappar – traditionellt och mer hållbart

Om självmärkning av kläder med penna känns jobbigt och opraktiskt finns det andra alternativ som fungerar lika bra. Exempelvis kan man väva fast namnbanden på barnens kläder vilket både går snabbt och är smidigt. Dessa kan du köpa hos Ikast Etikett. Dessa namnlappar är gjorda för att vara funktionella och ska därmed inte irritera eller skava på ditt barns hud. Utöver detta så tål just dessa namnlappar tvättningar uppemot 95°C vilket därmed täcker de flesta olika typer av kläder för dina barn. Dessa band är stilrena och passar de flesta typer av plagg för dina barn – såväl ytterkläder som kläder som används inomhus.

För att fästa dessa använder du enklast traditionella metoder så som nål och tråd à la gammelmormor. För den som inte kan sy med nål och tråd finns det självfallet andra alternativ att använda sig av för att fästa namnbanden. Du kan nämligen sätta fast namnbanden med fäststiftet Taggit som man simpelt och raskt fäster etiketterna med och som möjliggör enkel återanvändning av namnlapparna då de plockas bort. Denna produkt är lite av en klassiker och har liksom de andra produkterna fått väldigt bra recensioner från sina köpare. Här följer ett utvalt citat av alla positiva kommentarer:

“Jag har beställt dessa namnband förr och det är väldigt bra kvalitet och jag älskar att man kan fästa dem med “Taggit” knapparna… Jag verkligen älskar dem. Så smidigt att man kan ta bort lapparna och fästa dem på ett nytt plagg utan att förstöra eller skriva på kläderna” – Sandra G

Namnstämpel – funkar för vissa

Ikast Etikett erbjuder en stämpel där man kan skriva barnets namn och ange sina kontaktuppgifter och som är avsedd för att stämpla på kläder. Textilstämpeln som erbjuds kan innehålla 25 tecken på tre rader. Stämpeln kostar 369 kr och ska räcka till till hundratals tvättäkta tryck. Värt att tänka på när det gäller stämplar är att stämpeln måste göras på en ljus bakgrund, företrädesvis en vit och plan yta.

Det finns också en risk att stämpelavtrycket kan lysa igenom om man stämplar direkt på ett tunnare plagg, därför rekommenderas att man stämplar på etikett för tvättråd eller namn i första hand. En textilstämpel är ett enkelt och snabbt sätt att namnmärka kläder och andra saker man har rätt förutsättningar men är inte en heltäckande lösning för att märka barnens kläder och skor.

För er som önskar att vara kreativa fungerar en stämpel väldigt bra och ger er otaliga alternativ av roliga karaktärer att stämpla dit för att göra kläderna mer personliga. Om ni endast önskar använda barnets namn fungerar också flera av dessa redskap väldigt väl och kommer att lösa ert problem gällande märkning av barnets kläder.

Välj vad som passar er bäst

Förhoppningsvis har ni som föräldrar blivit lite klokare på detta ämne och således upptäckt vad som passar era behov bäst. Vare sig det är genom stämpel, textilpenna, märkpenna, namnband eller strykfria namnlappar kommer ni kunna märka era barns kläder både effektivt och till ett pris som passar er. Då barns kläder ofta går åt på löpande band är det även viktigt att ni införskaffar något ni finner vara ett långsiktigt alternativ. Ovan nämnda redskap fungerar väldigt bra att använda flertalet gånger.

Barn kommer alltid tappa bort sina kläder men detta är ett steg mot att förebygga borttappande och att de små blandar ihop sina kläder med sina vänners. Förhoppningsvis har ni nu lite information om märkning av kläder och vet vilken produkt som lämpar sig bäst för att märka just era barns kläder.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.