Bästa skrindan för barn på väg 2023 – bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom, Litenleker och Babyshop.

Barn i skrinda

Skrindan är en produkt som har funnits länge och som är utmärkt att använda när ni ska iväg på längre utflykter med barnen. I en skrinda kan ni packa matsäck och andra nödvändiga saker som ni behöver ha med er och slipper därmed påfresta ryggen och axlarna med tunga väskor.

Förr användes skrindor till många saker, så som att köra hö, men det var inte med den typ av skrindor vi ska tipsa om i den här artikeln. Vår artikel handlar om barnskrindor som ofta är i mindre modell och som kan underlätta på bland annat utflykten.

Förutom att du kan förvara packning i den kan även de mindre barnen sitta i den när deras små ben är trötta. En skrinda kan oftast framföras på platser där en barnvagn kan vara svår att köra, vilket också är en fördel. Det beror dock på vilken sorts hjul skrindan har, om den har små, smala däck är den anpassad för släta underlag medan skrindor med stora, luftfyllda däck fungerar utmärkt på ojämna underlag som exempelvis gräs.

Vad kan du mer använda en skrinda till? Om du har långt till mataffären och vill undvika att bära tunga kassar med litervis mjölk och andra matvaror är skrindan ett perfekt hjälpmedel att ta med till butiken. Du kan också välja en skrinda som är anpassad för att dras av en hund för att slippa dra den själv. Det är bra motion för hunden samtidigt som den får vara en naturlig del av er vardag.

Bästa skrindan 2023 – Topp 5

När vi har undersökt vilken som är den bästa skrindan har vi kollat flera olika faktorer, så som vikt, storlek, kvalitet, pris samt hur enkel den är att framföra. Vi har också lagt vikt vid designen och omdömen från andra användare.

När du ska välja en skrinda är det viktigt att du tänker igenom vad den ska användas till. Om den ska användas ofta och på platser där underlaget är ojämnt kan det vara klokt att satsa på en stabil skrinda med luftfyllda hjul för att den ska vara enklare att framföra. Ska du främst använda den till matsäckspackning och avlastning till barn som inte orkar gå långa sträckor när ni ska till parken eller lekplatsen kan du satsa på en enklare modell.

Vi har valt ut fem produkter i olika utföranden och prisklasser för att det ska finnas någonting som passar alla. Om ni har lite förvaringsplats rekommenderas en hopfällbar skrinda, så som skrindan från Outfit. Nedan går vi igenom vår topp fem och vad de olika skrindorna har att erbjuda.


1. Woodlii Skrinda

Woodlii skrinda i vitt

Skrindan från Woodlii är tillverkad av tåligt granträ och vackert vitmålad. Den har rejäla hjul av gummi som förhindrar att den välter och gör den mycket stabil. Det rekommenderas att den används till barn som är minst 18 månader för att inte riskera att barnet ramlar ur den.

Woodliis skrinda har en hög maxvikt på 100 kg vilket gör att både barn, matsäck och övrig packning kan förvaras i den samtidigt. Det här är en skrinda som endast väger 6,8 kg vilket gör den enkel att manövrera och den är dessutom enkel att framföra även när den är fullpackad.

Vid användning bör du tänka på att den inte är utrustad med någon broms så du kan inte parkera den i en backe för då rullar den iväg. Skrindans snygga design, stabila hjul och höga maxvikt gav den en självklar plats på vår topplista.


2. Outfit Skrinda – hopfällbar

Svart hopfällbar skrinda från Outfit

Skrindan från Outfit är hopfällbar vilket gör den unik gentemot de andra skrindorna i vår topplista. Lastutrymmet är stort tack vare de höga kanterna och Outfits skrinda klarar en maxvikt på 80 kg. Många hopfällbara produkter är mindre stabila än de som inte är hopfällbara, dock är den här modellen ett undantag som känns mycket stabil.

Den har en låg egenvikt på under nio kg och när den är hopfälld tar den nästa ingen plats alls. Det gör den perfekt för dig med begränsat med lagringsutrymme i hemmet. Den är dessutom mycket enkel att fälla ihop. Det här är en skrinda som är utmärkt att packa picknickmaten i när ni ska till lekplatsen, eller alla sandleksaker som barnet vill ha med sig. En nackdel är dock det något höga priset, det är den näst dyraste modellen i vår fem i topp-lista.


3. Kids Skrinda

Kids skrinda i vitt från Oliver & Kids

När du väljer Kids skrindan från det svenska varumärket Oliver & Kids får du en snygg, vitmålad skrinda med ett klassiskt utseende. Den är tillverkat av målat trä och du måste montera den själv.

Dess mått är 104 x 47,8 x 109 cm och givetvis är den CE-certifierad för att du ska kunna känna dig säker att använda den till ditt barn. Det här är en skrinda som passar bra för trädgårdslek och användning på släta underlag. Det är svårt att hitta information om hur hög vikt den klarar av men den har fått gott omdöme från användarna.

Utseendemässigt påminner den om Woodlii skrinda men den har ett högre pris. Hjulen har en gummirand för att produkten alltid ska stå stabilt utan risk för att den välter omkull. Designen på den här modellen är klassisk och den är riktigt snygg att titta på.


4. Small Foot Skrinda – XXL

Small Foot XXL skrinda i svart och trä

Small Foot Skrinda är i XXL-format och har en mycket robust konstruktion. Skrindan klarar av en last på 80 kg. Eftersom den är så stor och stabil har den en ganska hög egenvikt på 21 kg. Den passar barn från en ålder på ett år.

Tack vare skrindans rejäla gummihjul fungerar den utmärkt att använda även i besvärlig terräng och det är ett utmärkt val för dig som kommer att använda din skrinda mycket, särkilt i skog och mark.

Överdelen är en stor trälåda och den står ovanpå en metallkonstruktion vilket gör det här till en hållbar skrinda som kommer att vara i flera år. Det här är en skrinda för proffs och om du är redo att lägga mycket pengar är det här ett mycket bra val. Det är den dyraste modellen på vår topplista men den är väl värd sitt pris för dig som använder den mycket.


5. Alex's Garage Skrinda

Alex's Garage Skrinda, Svart
Svart skrinda från Alex's garage

Alex's Garages skrinda har en låg tyngdpunkt och är något annorlunda än övriga skrindor som finns på vår topplista. Den här skrindan har plasthjul vilket tillsammans med den låga tyngdpunkten gör att den inte kommer att välta även vid snäva svängar.

Den här modellen är mycket enkel för barnen själv att dra och är därför utmärkt för dem att ha sina leksaker i. Du kan inte frakta mycket saker i den samtidigt så det är inte någonting för dig som planerar att ha mycket saker med dig. Den är tillverkad av metall och plast och klarar av en maxvikt på 25 kg. Skrindan finns i svart eller i vitt.

Den här produkten har ett fördelaktigt pris och den fungerar utmärkt för barnet att packa leksakerna i när ni ska iväg till lekplatsen eller en park. Den klarar också av att bära en lättare matsäck och extrakläder.


Vanliga frågor och svar om skrindor till barn

Skrindan är ett ypperligt hjälpmedel som har använts i ett flertal år och det finns en stor variation av modeller tillgängliga på marknaden.

Hur tidigt kan ett barn börja åka i en skrinda?

Det beror på hur ditt barn är och även vilken skrinda du väljer att köpa. Skrindor med högre kanter är bättre för yngre barn. Följ alltid den rekommenderade åldersgränsen på den modell du väljer.

Finns det broms på skrindor?

Vanligtvis finns det ingen broms på de skrindor du köper i butik. Släpp därför aldrig den när den står på sluttande mark eftersom den då kommer att rulla iväg.

Hur hög vikt klarar en skrinda?

Det beror helt på vilken skrinda du väljer. Några klarar av en vikt på upp till 100 kg medan andra bara klarar av 25 kg. Ur säkerhetssynpunkt är det viktigt att följa de viktrekommendationer som anges.

Vad är skrindors däck vanligtvis tillverkade av?

Det beror helt på vilken variant du väljer, vanligtvis är de tillverkade av gummi eller plast. Några plasthjul har en gummirand för att göra din skrinda mer stabil. Vilka hjul du väljer beror helt på hur du kommer att använda den och på vilket underlag den kommer att köras.

Tvåbarnsmamma till en tjej född -11 och en pojke född -13. Arbetar som sjuksköterska inom landstinget i Blekinge.