Bästa blöjhinken 2023 – guide till 15 snygga och luktfria blöjhinkar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Stor & Liten, Babyland, Lekmer, Baby V, Babyshop och Jollyroom.

Du som är nybliven förälder har säkert redan insett att du kommer tillbringa åtskilliga stunder med att byta blöjor på din lilla älskling. Och för dig som fortfarande är gravid och väntar ditt (kanske första) barn kommer snart att inse detsamma.

Blöjbyten är väsentlig del av din tid med barnet under de första åren, och hur så små barn kan lyckas förbruka den mängd blöjor de oftast gör, är och förblir ett mindre mysterium. För att blöjbytena ska bli så smidiga som möjligt så finns det en uppsjö av olika typer av tillbehör och hjälpmedel, allt ifrån salvor, badbaljor och skötbord till just blöjhinkar.

En blöjhink används för att samla alla de använda blöjorna och också kapsla in dem på bästa sätt för att slippa dålig lukt. Blöjhinken placeras oftast i direkt anslutning till där du normalt byter blöjor på ditt barn och ska naturligtvis vara enkel och smidig att använda och att tömma.

Nedan följer 15 utvalda blöjhinkar som vi har tittat närmare på – allt för att du just ska hitta den bästa och kanske snyggaste blöjhinken för just dig. Vissa av blöjhinkarna är av enklare modell och inte heller nödvändigtvis speciella blöjhinkar men kan absolut användas just till detta ändamål.

Värt att tänka på när det gäller just blöjhinkar är möjligheten att öppna hinken och slänga blöjan med en hand så att du kan hålla den andra handen på ditt barn för att minska risken att barnet ramlar ner från skötbordet. Att hinken är lätta att hantera och tömma är ju också värt att beakta.

En annan väsentlig uppgift är ju också att stänga in doften från illaluktande blöjor, detta blir ju än mer viktigt om du har skötbordet i ett rum som du ofta är i t.ex. i föräldrarnas sovrum.

Vilken blöjhink är bäst – våra tre bästa blöjhinkar

Nedan tre blöjhinkar är de vi tycker är allra bäst och således våra favoriter. Funktionsmässigt så håller vad de lovar, de håller en bra och jämn kvalitet och de är snyggt designade, dessa tre är således de som är bäst i test bland alla de blöjhinkar vi har testat och utvärderat.

  1. Sangenic Twist & Click Vit
  2. Korbell blöjhink i tre olika storlekar
  3. Trendig blöjhink från Ubbi

1. Sangenic Twist & Click Vit

Twist & Click är den nya blöjhinken från välkända Sangenic som är praktisk och enkel att använda. Du trycker helt enkelt bara ner blöjan i blöjhinkens öppning på toppen och kolven pressar sedan ner blöjan i hinken. Systemet som heter Twist & Click snurrar in varje enskild blöja i en flerskikts-plastfilm. Denna plastfilm dödar 99% av alla illaluktande bakterier för att hålla odören i schack.

Hinken rymmer upp till 28 st blöjor innan den behöver tömmas. Sangenic är den i särklass mest använda blöjhinken på svenska förskolor.


2. Korbell blöjhink i tre olika storlekar

Blöjhinken från Korbell har varit med ett bra tag nu men har uppdaterats senaste året. Korbell erbjuder en blöjhink som är enkel att använda och som håller lukten borta. Blöjhinken har trippel förslutning med bl.a. gummitätning och har ett flexibelt refillsystem för att enkelt kunna tömma hinken och förbereda den för nya blöjor.

Hinken har en fotpedal för att öppna locket och inga händer behövs. Korbells hink är tillverkad av högkvalitativ ABS-plast och har en modern och enkel design som gör att den passar överallt i hemmet.

Blöjhinken från Korbell finns i tre olika storlekar, den minsta heter Korbell Mini, rymmer 9 liter och säljs hos Babyland för 179 kr. Standardmodellen av Korbells blöjhink rymmer 15 liter och är den vanligaste modellen (se detaljer nedan). Den större varianten heter Korbell Plus, rymmer ca 26 liter och du hittar den också hos Babyland för 349 kr.

Korbell standard blöjhink

Kapacitet: 15 liter
Vikt: 2,48 kg
Mått (BxDxH:) 26 x 24 x 49 cm


3. Trendig blöjhink från Ubbi

Ubbi är en relativt ny spelare på den svenska marknaden när det gäller blöjhinkar, deras fokus ligger på design, hållbarhet och miljö. Många blöjhinkar är tillverkade av plast och kan lämna en odör som är svår att bli av med även efter att blöjhinken skrubbats ordentligt ren. Ubbi's blöjhink är istället tillverkad av stål och har förslutande gummipackningar för att hindra att lukten av gammal blöja sprids vidare samtidigt som den är gedigen och enkel att använda och hantera.

Ubbi använder inga särskilda refillpåsar utan istället helt vanliga plastpåsar. Hinken är lätt att ladda, använda och tömma. Hinken från Ubbi passar dig som inte bara vill att din blöjhink ska vara funktionell utan också snygg och fungera som en inredningsdetalj – genom att hinken erbjuds i en uppsjö av olika trendiga färger är det lätt att matcha den till din övriga inredning och stil och vill du ha något ännu mer spännande så finns hinkarna från Ubbi i specialvarianter med utvalda mönster, t.ex. i en rosa variant med röda hjärtan eller i en svart variant med vita trianglar på.

Mått (BxDxH): 27 x 38 x 58 cm


Övriga blöjhinkar

Här hittar du flera andra blöjhinkar som också ör bra, de når inte riktigt upp till den nivå som våra trea favoriter erbjuder men kan absolut vara intressanta alternativ, särskilt för dig som kanske är ute efter speciella funktioner eller ett annorlunda utseende.

Världens mest köpta blöjhink

Tommee Tippee Sangenic TEC är världens mest köpta blöjhink, nu som en uppdaterad modell. Sangenics blöjhink är enkel att använda och använder en patenterad design som virar in och förpackar varje enskild blöja och förseglar den i en antibakteriell plastfilm som motverkar dålig lukt.

Hinken rymmer upp till 28 st blöjor innan den behöver tömmas och med hjälp av tekniken som används för att kapsla in blöjorna så blir det minimalt med dålig lukt. Dock bör det nämnas att denna teknik innebär att det går åt en del plastfilm, så räkna med att behöva köpa nya refiller med plastfilm efter en tid. En refill räcker till ca 120 st blöjor. Hinken finns i flera färger, förutom vit finns den bl.a. i grått, rosa. grönt och i blått.

Kapacitet: upp till 28 st blöjor


Enklare hink från Sangenic

Sangenic Simplee från tommee tippee är som namnet antyder en något enklare blöjhink än sitt syskon Sangenic TEC. Blöjhink som rymmer 18 blöjor använder samma typ av plast (dock med andra typer av refiller) för att kapsla in och ta bort illaluktande odör, en plastfilm som är antibakteriell och tar bort upp till 99% av bakterierna. Blöjorna viras dock inte in på samma sätt som hos Sangenic TEC utan istället förlitar sig hinken på ett smart tätningslock för att blockera lukten.

Eftersom inte plasten viras runt varje blöja så räcker refillerna till Sangenic Simplee något längre. Räkna med att en refill räcker ungefär till 180 st blöjor.

Kapacitet: upp till 18 st blöjor


Lyxigt i svart

Vipp 13 – den lyxiga pedalhinken från Vipp är en gedigen och välgjord hink i pulverlackerat stål med ett lock i rostfritt. Under locket finns en mjuk gummiring för att garantera att hinken är lufttät vilket är viktigt för att hålla oönskad doft borta. Hinken öppnas enkelt med pedalen och har också en dämpningmekanism som gör att locket stängs i en jämn och tyst rörelse.

Hinken från Vipp är för dig som vill ha en lyxig inredningsdetalj som du kan fortsätta att använda i många år, även efter att ditt barn har blivit blöjfritt. Vipp 13 är den minsta i serien av pedalhinkar från Vipp och den finns även i de större modellerna Vipp 14 (8 liter), Vipp 15 (14 liter) och Vipp 16 (18 liter). Hinkarna finns förutom i svart också i vitt. Vid enstaka tillfällen så släpper Vipp olika jubileumshinkar som då kan erbjudas i andra färger.

Mått (BxDxH): 25 x 25 x 30 cm

Pris: 1 999 kr hos Royal Design


Billigt och bra från Ikea

Av tradition erbjuder Ikea ofta bra och prisvärda produkter, även för dig som nybliven förälder. Pedalhinken Mjösa från Ikea är ingen renodlad blöjhink men väl en liten smidig och snygg pedalhink som passar bra i badrummet eller bredvid ditt skötbord i barnrummet. Eftersom hinken är en enkel och billig hink och inte heller utger sig för att vara en blöjhink räkna med att den inte kapslar in doft på bästa sätt, har du hinken i ett rum där inte är så mycket eller om du tömmer hinken ofta kan den säkert fungera bra som blöjhink ändå.

Hinken är lätt att flytta då den har ett handtag på baksidan, samtidigt är den enkel att tömma och rengöra då behållaren inuti hinken går att ta bort. Hinken finns i en mörk grå variant och också som klassiskt vit.

Mått (BxDxH): 21 x 21 x 29 cm

Pris: 119 kr hos Ikea


Enkelt och neonfärgat

Top är en enkel blöjhink från det tyska märket Rotho. Rotho som har huvudkontoret i Schwarzwald gör mängder med barn- och babyprodukter i hög kvalitet som förenklar vardagen för barn och föräldrar, däribland blöjhinkar.

Denna blöjhink som är enkel att öppna och använda med en hand är gjord i en hållbar ABS-plast och kommer i flera olika färger däribland den här något neongröna varianten. Hinkarna från Rotho finns dock i en uppsjö av olika färger (närmare 16 st för att vara exakt) där några av dem är rosa, blå, brun, lila och gul.


Blöjhinkar som utgått

Produkter byts och nya kommer till. Här under samlar bi några av de blöjhinkar som vi tidigare testat och utvärderat men som numera utgått från sortimentet och blivit ersatt av nya modeller.

Luktfritt från Chicco

Chicco erbjuder en blöjhink som använder sig av vanliga soppåsar samtidigt som den är lufttät som gör att otrevlig doft inte tränger ut med hjälp av ett patenterat system som de kallar ”odour control”. Hinken är enkel att använda och kräver bara en hand då blöjor ska slängas.

Kapacitet: Ca 30 blöjor i vanliga 25 literspåsar


För storförbrukaren

För dig som byter blöjor väldigt ofta är en större hink att föredra, då den rymmer mycket behöver den inte tömmas och innehållet slängas lika ofta. Kanske är du förälder till tvillingar eller kanske rentav trillingar? Kanske arbetar du som dagmamma eller av någon annan anledning så blir det extra många blöjbyten.

Är hinken stor och rymmer många blöjor är det extra viktigt att den kan hålla doften instängd. Sangenic Maxi från Toppee Tippee använder samma patenterade Twist & Seal-teknik som sitt lite mer välkända syskon Sangenic TEC, som genom att vira in och försluta varje blöja separat i en bakteridödande plastfilm, minimerar risken för obehaglig doft.

Kapacitet: upp till 60 st blöjor
Mått (BxDxH): 38 x 29 x 83,5 cm


För prinsessan

Rotho är ett tyskt märke som erbjuder många olika modeller och varierande design av blöjhinkar. Deras blöjhink Style! Little Princess är en blöjhink i ett mindre och smidigt format för den lilla prinsessan. Hinken som är tillverkad i plast (polypropylen) är lätt att använda med en hand med det smidiga handtaget och har ett integrerat fäste för att kunna sätta fast blöjpåsar.

Kapacitet: 9,5 liter
Mått (BxDxH): 30 x 28,5 x 28,2 cm


Grått från Babydan

Babydan är en stor leverantör inom barn- och babysegmentet. Mest kända är de för sina säkerhetsgrindar men de gör också andra saker för barn och föräldrar. Deras blöjhink som är gjord i stål och aluminium och har gummimembran under locket. Gummit gör så att hinken blir lufttät och inte släpper ut dålig lukt. Hinken har säkerhetslås och är barnsäker, den kan användas med vanliga påsar och när blöjhinken inte längre behövs kan den enkelt göras om till papperskorg.

Blöjhinken från Babydan ger ett stilrent intryck och finns förutom i grått också i vitt.


Svart och spejsat från Lamico

Den spejsade blöjhinken från Lamico sticker verkligen ut i mängden av blöjhinkar med sin svarta färg och sitt blåa mönster. Hinken är inte en renodlad blöjhink utan kan användas till andra ändamål. Hinken kan används med vanliga soppåsar eller med refiller, är det refiller som gäller så passar refillerna AngelCare från Inko Baby bra.

Förutom den svarta spejsade looken finns hinken från Lamico också i en något mer diskret vit variant.

Mått (BxDxH): 25 x 25 x 40 cm


En gullig och enkel hink för barnen

Blöjhinken som går att köpa på Ellos är en enkel hink i plast med lock. På hinken hittar vi motiv från Disney i form av Mimmi Pigg. Hinken är lätt att bära och ta med sig då den ska tömmas tack vare sitt handtag, kanske passar den bra om det finns ett större syskon som vill vara med och hjälpa till?

Mått (BxDxH): 25 x 37 x 26,5 cm


Varför behöver man en blöjhink?

Varför behöver man en blöjhink? Vilken blöjhink ska man köpa? Vilken blöjhink är bäst? Många frågor dyker upp för nyblivna föräldrar. Här hittar du allt du någonsin kommer att behöva veta om blöjhinkar.

När man blir förälder för första gången så dyker det upp en massa frågor och tankar och en massa beslut som ska tas. Mängder med saker till den nya familjemedlemmen ska införskaffas och det är lätt att bli förvirrad och osäker på vad man behöver och vad man klarar sig utan. Ett av dessa beslut som kanske inte känns som det allra svåraste att ta är om man ska investera i en blöjhink eller inte. Ert nyfödda barn kommer alldeles säkert att växa upp och bli en underbar liten människa och ni som nyblivna föräldrar kommer säkert att överleva er första tid som småbarnsföräldrar både med eller utan blöjhink. Men det finns vissa saker som underlättar livet med småbarn och blöjhinken är definitivt en av dem.

Varför ska man skaffa sig en blöjhink?

Meningen med en blöjhink är att man skall slippa dålig lukt och att det ska vara enkelt och smidigt att tömma då man i regel får göra det ganska ofta (småbarn kan ha en tendens att förbruka blöjor snabbare än man kan ana). För att förhindra att odören från de använda blöjorna sprider sig är blöjhinkarna i regel utrustade med olika typer av system som skall innesluta den ofta otrevliga lukten. För att blöjhinkarna ska vara lätta att tömma så brukar de innefatta ett system med en enda lång påse (refill) som man enkelt kan använda en del av, klippa av, försluta och därefter slänga – därefter slår man en knut på botten av påsen så är den redo för nya blöjor. Det är också dessa refiller som är den relativt stora kostnaden, själva blöjhinken får man ofta till ett reducerat pris på bekostnad av något dyrare refiller.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.