Snygga wallstickers för barnrummet

Svarta får som wallstickers i ett barnrum

Snygga wallstickers för barn

Även barn kan vilja dekorera sina rum, även om de kanske inte tänker likadant som föräldrarna. Det kan dock vara en god idé att låta barnen vara med och bestämma eftersom det är de som ska trivas i rummet. En bra grej är wallstickers för barn då de enkelt kan bytas ut eller tas bort när de inte längre passar in.

Många är tveksamma till wallstickers men faktum är att de oftast är enkla att ta bort utan att lämna några märken efter sig. Den här typen av dekaler finns i en mängd olika utföranden och det finns garanterat flera varianter som passar just ditt barn. De kan både ha text, bilder på seriefigurer eller varför inte olika djur, alternativen är många.

Wallstickers är ett perfekt sätt att liva upp barnrummet

För att liva upp vårt hem finns det en mängd olika dekorationsmöjligheter med ljuslyktor, tavlor och växter, men det är inte allting som passar bra i ett barnrum. Barnrummet är ofta fullt av hyllor med barnens leksaker, kanske en bokhylla och ett litet bord. Att tapetsera hela rummet för att liva upp kan kännas som ett stort projekt och då är väggklistermärken ett perfekt alternativ.

Du kan välja set med flera stickers i ett visst tema eller så kan du satsa på bara en enstaka sticker i modell större. Det är bara fantasin som sätter gränserna och du kan förvandla barnrummet till ett akvarium, en djungel eller ett prinsessrum med wallstickers för barn. Vi ska gå in mer på hur de fungerar och vilka varianter som finns i vår artikel.

Lyxig regnbåde för att liva upp barnrummets vägg

That’s Mine är ett danskt företag som har tagit fram vackra och stilrena inredningsdetaljer för barnrummet. Den färgglada men stilrena regnbågen livar vilket barnrum som helst. Väggklistermärkets övre del med själva regnbågen mäter 123 cm på bredden och är 60 cm hög, molnen är 47 x 23 cm respektive 44 x 18 cm. Till det kommer det också totalt 10 stjärnor i två storlekar.


Väggdekor i form av snygga stilrena ballonger i olika färger

Från That's mine kommer också de här stilrena ballongerna i olika nyanser av grått. Förutom grått så finns även ballongerna i set om vitt, blått, grönt och rosa. Klistermärket lämnar inga märken på väggen och själva ballongerna är tillverkade i ett högkvalitativt material. De fem ballongerna kommer i fyra olika storlekar.

MåttAntal
11 x 15 cm2 st
15 x 20 cm1 st
17 x 20 cm1 st
20 x 27 cm1 st

Wallstickers i form av blixtar för liva upp barnrummet

Genom att klistra upp dessa blixtar på en eller flera väggar så kan du liva upp ett barnrum på mindre än en minut! Väggklistermärken är ett enkelt och snabbt sätt att ändra ett rum. Du kan placera dem på en vägg, en garderobsdörr eller något annat i ditt barns rum.

De grå blixtarna som totalt är 16 stycken är tillverkade av självhäftande matt vinyl av hög kvalitet och är lätta att fästa på en plan yta. Du kan flytta klistermärken några enstaka gånger men inte hur många gånger som helst.


Olika typer av wallstickers till barn

Det finns wallstickers i flera typer av utföranden och det är inte så svårt att hitta någonting passande. För de allra minsta kan det vara fint med ballonger, nallebjörnar eller en text med barnets namn. När de blir lite äldre kan de med fördel bytas ut mot seriefigurer eller andra karaktärer som ditt barn älskar. Det finns även självlysande stickers med stjärnor att välja.

En bra sak med just wallstickers är att de är enkla att byta ut och du kan därmed anpassa dem utifrån barnets ålder. När ditt barn når högre åldrar och tonåren kan det passa med lite tuffare stickers som passar barnets intresse. Om du vill ha någonting utbildande kan du med fördel välja wallstickers som föreställer kartor över olika världsdelar eller länder.

Wallstickers i olika storlekar

Wallstickers för barn finns i olika storlekar beroende på vad just ni är ute efter. Kanske vill ni ha något diskret som inte fångar all uppmärksamhet eller vill ni hellre slå på stort och göra en fondvägg med olika wallstickers? Oavsett vilket ni vill finns det mycket att välja på. Ni kan givetvis också kombinera wallstickers i olika teman på olika platser i rummet.

Set med flera wallstickers

Om du vill fylla en hel vägg med wallstickers, eller om du bara vill ha många, kan du välja att köpa ett set med flera wallstickers. De brukar då följa ett visst tema, som till exempel dinosaurier eller bondgårdsdjur. Priset blir oftast mer fördelaktig när du köpet dem i ett set än att du köper flera klistermärken separat istället.

Kan wallstickers användas på alla typer av underlag?

Wallstickers kan i princip sättas upp på alla släta ytor i ditt hem, så som målade och tapetserade väggar, speglar och möbler. Det viktigaste är att du läser råden och instruktionerna för just de väggklistermärkena du väljer. De är dessutom mycket lätta att sätta upp, du behöver inget klister eller vatten för att få dem att fästa på väggen.

Det är klokt att torka av väggarna innan du sätter upp barnets wallstickers, då det gör att de fäster bättre. En fördel med väggdekaler är att de är enkla att ta bort och du kan därför använda dem även om du hyr din bostad. De kan också flyttas till en annan vägg vid en eventuell ommöblering eller vid rumbyte.

Hur tar du bort väggdekor när barnet tröttnat

När ditt barn inte längre vill ha sina wallstickers eller när han eller hon vill byta ut dem mot andra är det relativt enkelt att avlägsna dem. Oftast får du med instruktioner om borttagning när du köper dina väggklistermärken och det är därför bra att behålla dem tills det är dags att ta bort dem. Några stickers är svåra att ta bort från papperstapet.

Några saker som kan underlätta borttagningen av vissa wallstickers är om du blåser med en hårfön på dem innan de ska tas bort. Det mjukar upp limmet och gör att de lossnar enklare. Du bör inte dra för hårt utan gör det långsamt och metodiskt för att inte skada underlaget. Moderna wallstickers är ofta väldigt enkla att ta bort utan att göra någon skada.

Lämnar väggdekor märken på väggen

Om du avlägsnar klistermärkena försiktigt är risken liten att de lämnar några märken på väggen. De lämnar inte något klister som fläckar tapeten eller väggen efter borttagningen. Det är alltid en klok idé att läsa vad andra användare säger om just de wallstickers du funderar över att köpa, då de kan ge dig viktig information om såväl uppsättningen som borttagningen.

Bra att tänka på vid avlägsnandet av wallstickers

Som vi nämnde ovan är det klokt att inte riva och slita i väggdekoren när en ska tas bort, utan var lugn och metodisk för att inte orsaka skada på underlaget. Tanken med wallstickers är att de ska vara enkla både att sätta upp och ta ner samt att de ska sitta fast ordentligt under användning. Var försiktig så ska avlägsnandet inte bli ett problem.

Hur sätter du upp wallstickers på bästa sätt?

Att sätta upp wallstickers är inte så svårt, men vid stora motiv kan det vara klokt att ta hjälp av någon annan. För att vara säkra på att ni gör på rätt sätt måste ni ta del av instruktionerna för just de wallstickers ni köpt. På så sätt sker inga misstag när de ska sättas upp och resultatet blir därmed bra.

När du väl satt upp klistermärket på väggen bör du använda ett kort eller en skrapa av något slag för att göra det slätt och ta bort eventuella luftbubblor. Utgå alltid från mitten på barnets wallsticker och gnugga fast den ordentligt. Det är ju viktigt att de sitter kvar där de ska så ta därför tid på dig för att de ska fästa ordentligt.

Fördelar med wallstickers till barn

Fördelarna är många med wallstickers till barn och en av de största är att de är enkla att byta ut när barnet tröttnar. Vi vet nog alla hur ombytliga barn kan vara och med wallstickers kan ni enkelt förnya barnrummet. Dessutom är de såväl enkla att sätta upp som att ta ner och även att förflytta om det finns behov för det.

En annan fördel är att det finns många olika motiv och storlekar att välja mellan. Du kommer garanterat att hitta wallstickers som passar just ditt barn bland alla alternativ som erbjuds på marknaden. Dessutom är det en relativt billig dekoration som håller länge om den sätts upp på rätt sätt och om du väljer att köpa wallstickers av hög kvalitet.

Att tänka på när du sätter upp wallstickers

Innan du sätter upp en wallsticker är det klokt att märka ut var den ska sitta och gärna ta hjälp av ett vattenpass för att se till att den hamnar rakt. Innan du sedan fäster den ordentligt är det klokt att sätta den ganska löst för att se att den verkligen hamnat rätt. På så sätt blir det enkelt att justera den om det blivit fel.

Du bör även ta hjälp av någon annan om det är stora stickers som ska sättas upp, för att undvika att den fäster där den inte ska. Känn dig inte stressad utan ta det lugnt för att få ett riktigt bra resultat. När du väl har satt upp barnets wallsticker kan du glädjas åt att se leendet på barnets läppar.

Välj rätt placering

Placeringen av wallstickern är av stor vikt och inte bara för att det ska se bra ut. Om den ska vara i ett rum till ett litet barn bör den sättas utom räckhåll för nyfikna barnhänder, annars finns risken att den pillas eller dras ned. Om du ska ha flera wallstickers är det bra att ha tillräckligt med avstånd mellan dem.

Läs recensioner av andra kunder

Det är alltid bra att läsa igenom kundrecensioner och omdömen om olika wallstickers och varumärken som tillverkar sådana. På så sätt kan du få en översikt över vilka som är bättre än andra gällande uppsättning, borttagning och andra faktorer. Det är alltid bra att ta del av förstahandsinformation från de som redan införskaffat sig produkten innan du gör ett inköp.

Läs gärna också igenom tester av olika wallstickers för att hitta de som är allra bäst. Ibland kan det vara värt det att lägga några kronor extra på någonting som är avsevärt mycket bättre. Det ska vara roligt och enkelt att dekorera på barnrummet och med bra wallstickers kommer du göra ditt barn glad på ett enkelt och smidigt sätt.

Välj wallstickers till barn som passar just ditt barns rum

Vilka wallstickers du väljer beror förstås helt på hur barnets rum ser ut. De ska både passa med rummets storlek och dess övriga inredning. Gå gärna på ett bestämt tema då det lätt blir plottrigt om du mixar en massa olika stilar. Ta ditt barns favoritkaraktärer så kommer han eller hon att känna sig trygg att sova där i mörkret.

När barnet är mindre är det förstås upp till dig att välja men när barnet har blivit lite äldre kan du gott låta dem vara med och bestämma. Tänk på att de klistermärken du väljer ska passa in om du har ett visst färgtema i rummet. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du inreder ditt barns rum.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.