Test av bilbarnstolen Cybex Solution M-Fix

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se.

Cybex Solution M-fix bilbarnstol

Cybex Solution M-fix bilbarnstol är en lätt och smidig framåtvänd bilbarnstol för barn mellan 4 till 12 år. Notera dock att mindre barn alltid sitter säkrare i en bakåtvänd bilbarnstol och att byta till en framåtvänd gör man bäst när barnet helt enkelt inte får plats i den bakåtvända bilbarnstolen.

Cybex Solution M-fix bilbarnstol

Bilbarnstolen från Cybex är utvecklad och designad i Tyskland och fungerar för barn från 15 till 36 kg, använder sig av 3 punktsbältet och har inbyggda Isofixfästen. Klädseln som finns i flera färger (bl.a. röd och svart) är avtagbar och tvättbar i 30°. Stolen väger ca 7 kg och har flera inställningsmöjligheter, bl.a. 11 positioners inställning på höjden samt ett justerbart ryggstöd som kan luta olika mycket beroende på lutningen i bilsätet.

När det gäller säkerhet så är bilbarnstolen från Cybex utrustad med något som kallas LSP System Plus (linjärt sidokrocksskydd) och som ska ge upp till 40% extra säkerhet vid en ev. sidokrockskollision. Detta sker genom att systematiskt absorbera kraften i en sidokrockskollision i en linjär serie av reaktioner genom axel- och huvudskyddet. Samtidigt som kroppens egen rörelseenergi orsakat av kollisionen absorberas i ett mycket tidigt stadium och barnets huvud leds aktivt in i en säker position i stolen. Det patenterade lutande nackstödet hindrar barnets huvud från att falla framåt under sömn och gör att barnet sover både bättre och tryggare i bilen.

Bilbarnstolen har blivit testvinnare vid ett flertal tillfällen, bl.a. av den ledande oberoende svenska konsumenttestorganisationen Testfakta där den fick ”Bäst i test”. Stolen från Cybex har också fått flera utmärkelser från några av de mest kända europeiska konsumentorganisationer som genomför oberoende tester av bl.a. bilbarnstolar, t.ex. tidningen Auto motor sport.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.