Cybex Solution M-fix bilbarnstol
Tester

Test av bilbarnstolen Cybex Solution M-Fix

Snygg bilbarnstol med Iso-fix med hög säkerhet med extra bra stöd för barnets huvud.

Review overview

Funktion9
Kvalitet9
Design9
Pris7.5
8.6

Summary

Smidig och lätt bilbarnstol med Iso-fix med hög säkerhet. Modern design och extra bra stöd för barnets huvud när de sover i bilen.

Cybex Solution M-fix bilbarnstol är en lätt och smidig framåtvänd bilbarnstol för barn mellan 4 till 12 år. Notera dock att mindre barn alltid sitter säkrare i en bakåtvänd bilbarnstol och att byta till en framåtvänd gör man bäst när barnet helt enkelt inte får plats i den bakåtvända bilbarnstolen.

Cybex Solution M-fix bilbarnstol

Bilbarnstolen från Cybex är utvecklad och designad i Tyskland och fungerar för barn från 15 till 36 kg, använder sig av 3 punktsbältet och har inbyggda Isofixfästen. Klädseln som finns i flera färger (bl.a. röd och svart) är avtagbar och tvättbar i 30°. Stolen väger ca 7 kg och har flera inställningsmöjligheter, bl.a. 11 positioners inställning på höjden samt ett justerbart ryggstöd som kan luta olika mycket beroende på lutningen i bilsätet.

När det gäller säkerhet så är bilbarnstolen från Cybex utrustad med något som kallas LSP System Plus (linjärt sidokrocksskydd) och som ska ge upp till 40% extra säkerhet vid en ev. sidokrockskollision. Detta sker genom att systematiskt absorbera kraften i en sidokrockskollision i en linjär serie av reaktioner genom axel- och huvudskyddet. Samtidigt som kroppens egen rörelseenergi orsakat av kollisionen absorberas i ett mycket tidigt stadium och barnets huvud leds aktivt in i en säker position i stolen. Det patenterade lutande nackstödet hindrar barnets huvud från att falla framåt under sömn och gör att barnet sover både bättre och tryggare i bilen.

Bilbarnstolen har blivit testvinnare vid ett flertal tillfällen, bl.a. av den ledande oberoende svenska konsumenttestorganisationen Testfakta där den fick ”Bäst i test”. Stolen från Cybex har också fått flera utmärkelser från några av de mest kända europeiska konsumentorganisationer som genomför oberoende tester av bl.a. bilbarnstolar, t.ex. tidningen Auto motor sport.

Leave a Response