Det tredje testet i vår serie av test av blöjhinkar har nu kommit till blöjhinken från Sangenic (Tommee Tippee). Blöjhinken från Sangenic kapslar in varje blöja för sig vilket gör att blöjhinken effektivt stänger inne den obehagliga doften som lätt uppstår från gamla blöjor. Inkapslingen av varje enskild blöja gör dock att förbrukningskostnaden för plastfolie (refiller) blir ganska hög.
Är du i valet och kvalet om vilken blöjhink som är bäst och vilken du ska köpa? Glöm inte att kolla in vårt heltäckande test för att kora Bästa blöjhinken 2021 – guide till 15 snygga och luktfria blöjhinkar.
Denna blöjhink som kommer från Sangenic (Tommee Tippee) och heter HygienPlus+ är lite annorlunda mot blöjhinkarna från AngelCare och Korbell då de har en mekanism som gör det möjligt att försluta och förpacka varje slängd blöja för sig.
Detta görs genom att man efter att lagt ner blöja i hinken snurrar en ring där refillen sitter, på så sätt sluter plastfolien om varje enskild blöja. För att bli av med oönskad lukt är detta ett effektivt system men det innebär också att plastfolien i refillen går åt snabbare än för andra blöjhinkar (något som man märker då man tömmer blöjhinken och förslutningarna kan snurras upp och man ser då hur mycket extra plastfolie som har gått åt).
Specifikationer: Höjd: 47 cm. Diameter 30 cm. Hinken rymmer ca 28 st blöjor.
Refiller för blöjhinken från Sangenic
Som på de andra blöjhinkarna så använder man refiller som byts ut då plastfolien är slut. Refillerna till Sangenics blöjhink (original) kostar runt 300 kr för ett 3-pack. Refillerna finns också att köpa som kopior från, ett 3-pack kostar där 189:-, dock är dessa refiller inte riktigt lika bra som originalet enligt flera som har testat dem.
Eftersom refillerna går åt betydligt snabbare pga. den extra förslutningen blir totalkostnaden för refillerna till Sangenics blöjhink ganska hög. Räkna med att en refill räcker till ca 100 blöjor (3-4 veckors användning), kostnaden per blöja blir då 0,63 kr/blöja (under förutsättningen att man köper refillerna som är kopior) vilket är betydligt mer än för motsvarande refiller för blöjhinkarna från Korbell (0,40 kr/blöja) och AngelCare (0,33 kr/blöja). För att låta refillen räcka längre kan man givetvis låta bli att försluta varje blöja för sig men eftersom Sangenics hink i huvudsak förlitar sig på förslutningen med hjälp av plastfolien för att stänga inne den obehagliga lukten blir hinken knappast luktfri om man inte försluter blöjorna.
När man tömmer hinken så är det inte helt ovanligt att själva förslutningen av blöjorna (dvs. den snurrade folien) går upp. Det går mycket plastfolie jämfört med motsvarande hinkar från Korbell och AngelCare vilket gör att förbrukningskostnaden blir högre än för dessa blöjhinkar.
Fördelar med Sangenic blöjhink
- Billig att införskaffa
- Har ett neutralt och modernt utseende
- Helt luktfri (om man försluter varje blöja)
Nackdelar med Sangenic blöjhink
- Pga. inkapsling av varje blöja går refillen med blöjor åt snabbt
- Påsen med alla blöjor blir väldigt stor (lång) och otymplig
- Hög förbrukningskostnad pga. påsen går åt snabbt
Lämna ett svar
Visa kommentarer