Glacial bottle – miljövänligt och supersmidigt för småbarnsföräldrar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Stadium och KitchenLab.

Glacial bottle

Livet med småbarn kan vara hektiskt och det gäller att vara väl förberedd. När du är på språng med barn och barnvagn är det plötsligt dags för en matpaus. Då är det smidigt att kunna ta med sig en liten termos för både varm och kall dryck. På så sätt har du alltid en god dryck att erbjuda barnet och det finns ett problem mindre att tänka på.

Du kan hålla barnets välling varm länge med Glacial Bottle. Ett mellanmål på språng är en bra lösning när du springer mellan olika aktiviteter. Välling är mättande och är även ett relativt billigt livsmedel. Det är dyrt att vara småbarnsförälder. Därför är det en god idé att alltid ta med sig mat hemifrån så du inte behöver köpa onödigt dyra godsaker i butiken. Vällingen hålls varm i upp till 12 timmar.

Termosflaska som är snäll för miljön

Företaget bakom Glacial Bottle är stolta över att kunna presentera en produkt som är både praktisk, prisvärd och miljövänlig. Företaget strävar efter att motverka mängden plast i natur och hav, då det årligen släpps ut 5 till 13 miljoner ton plast i våra hav. År 2050 riskerar vi att ha mer plast än fisk i våra vatten. Genom att erbjuda Glacial Bottle hoppas de kunna minska konsumtionen av plastflaskor.

Det har aldrig varit mer aktuellt än nu att göra medvetna konsumtionsval som går i linje med hållbarhet. Glacial Bottle är av 100 % BPA-fritt rostfritt stål. Hållbarheten blir också längre på grund av det tåliga materialet. På grund av att insidan har ett material utan gifter, riskerar det inte av frigöras skadliga ämnen av den varma drycken. Du bör aldrig dricka vatten från en PET-flaska mer än en gång.

Eftersom Glacial Bottle är fritt från giftiga plaster minskar också nedskräpningen i naturen och haven, då produkten inte längre används och slängs bort. Vid köp av Glacial Bottle bidrar du till att rädda djur och natur från giftiga plaster. Sedan juni 2018 samarbetar företaget med WWF för att minska plastkonsumtionen. När du köper en termosflaska donerar företaget 10 euro till WWF. Det är en win-win för dig och klimatet!

Köp termosflaskan glacial bottle för dess unika egenskaper

Hur har då en termos så bra isolering tänker du? Det beror på att termosflaskan har två väggar med vakuum. Då finns det inte heller materia där som kan leda värme, just eftersom det är vakuum mellan väggarna. Förut var de tillverkad av glas, men det gjorde att termosen var känslig för stötar, därför är det farligt och opraktiskt att ha en glasflaska med varm vätska i.

På 80-talet började de istället sälja tåliga termosar av rostfritt stål. Tidigare hade mattermosar ett större lock av materialet kork, de har dock utvecklat termosen för att vätskan inte ska rinna ut lättare. Detta har gjorts möjligt genom att ha ett lock i plast, tätat med gummi. Genom en ventil kunde du då hälla upp vätskan och locket har kunnat fungera som en kopp. Smidigt och bra för människor på språng!

Termosen från Glacial Bottle har den fördelen att den håller vätskan varm i hela 12 timmar. Det gör att du kan dricka varmt kaffe på eftermiddagen som du kokade på morgonen. Du har därför alltid ditt koffein nära till hands. Om du hellre vill ha kall vätska går det att få upp till 24 timmar. Flaskan får inte heller kondens på utsidan vid varmt innehåll.

De här dryckerna kan också fyllas på i flaskan

Om du behöver lite idéer om vad för typ av vätskor som kan förvaras i Glacial Bottle kommer här några tips. Först och främst: vatten. Det är viktigt att ständigt fylla på med vätska under dagen. Du kan också tvätta av händerna med vattnet om de blivit kladdiga. Då slipper du ta med parfymerade våtservetter som inte heller är speciellt miljövänliga. Ett måste när barnen är med!

Kaffe är ett måste under en hektisk jobbdag eller på picknicken när vårsolen tittar fram. Om du har två termosflaskor med dig kan du ha mjölk i din ena och kaffe i den andra, perfekt om du har med ett sällskap som inte föredrar att dricka sitt kaffe svart. Det blir lite av mix and match. Det finns inget värre än kallt kaffe. Ha annars i blåbärssoppa som ger dig ny energi!

Fyll på med en läskande smoothie efter träningspasset i Glacial Bottle. Om du har i frukt och bär är det extra viktigt att de förvaras fräscht, eftersom de är känsliga för värme och fukt. Barn uppskattar också frukt som är lättare att svälja. Oftast är de olika portionssmakerna med frukt som säljs i affären till barn väldigt dyra. Här finns alltså sköna slantar att spara och gott är det också.

Värt att tänka på vid köp – både fördelar och nackdelar

Fördelar med Glacial bottle

  • Den består av miljövänligt material
  • Den håller din dryck varm eller kall länge

Nackdelar med Glacial bottle

  • Det kan vara svårt för barnet att hålla i den själv
  • Storleken kanske inte passar i din väska

Trenden med egendesignade prylar

Designtermosar har funnits med länge, dels för att det är snyggt att sätta på bordet när du får gäster. Stelton har till exempel en mycket omtyckt serie med stora termosar. Det är enkelt att servera gästerna ur termosen. Det kan liva upp en tråkig dag att ha en fin kaffetermos på skrivbordet. Dessutom spiller du inte ut kaffe på tangentbordet av misstag om flaskan skulle välta.

Trenden med att skräddarsy sina produkter har funnits länge. Det är roligt att sticka ut i mängden genom att ha sin egen pryl. Du kan själv bestämma vad som ska stå på din termos från Glacial Bottle. Tänk så roligt att ge bort den som gåva till någon i familjen. Det är också praktiskt att ditt namn står på den, det är så lätt att blanda ihop dem annars, eller hur?

Termosarna finns i flera olika stilar, det är du som bestämmer själv vad du vill ha. Kanske föredrar du glada färger som får dig på gott humör. Det är också lättare att hitta din termosflaska i väskan eller på hyllan om den har en färg som sticker ut. Andra föredrar mer stilrena färger som kanske matchar till träningskläderna eller skorna. Välj djurmönstrat, metallic, rosa, brunt eller svart!

Hur håller termosen sin värme?

Vetenskapens bakom termosens konstruktion är noga övervägd. Termosen är inte bara en flaska rakt upp och ner, utan det finns ett extra skikt i flaskan. Ett mellanlager fyllt med vakuum bidrar till att varm vätska hålls varm längre. I ett vakuum kan det inte finnas luft. Dessutom bidrar metallen till att värmen hålls kvar längre. Tänk till exempel på hur varmt ett plåttak kan bli på sommaren.

När kaffet eller annan vätska hälls ner i flaskan hålls det varmt därför att vakuumet inte klarar av att leda bort dess värme. Även vanlig luft isolerar ganska bra, det är därför det är bra att bära luftiga plagg vid extremtemperaturer. Även ullplagg är riktigt bra. Inte för att de består av ett vakuum, men mycket luft. Rent praktiskt består värme av atomer och molekyler som rör på sig.

När du tillför mer energi rör de snabbare på sig och då kommer temperaturen att öka. Dessa molekyler kan överföra sin energi till andra ytor. Det gör till exempel att en tekopp blir varm om du häller varmt te i den. De blir då av med sin egen energi i längden och det gör att vätskan svalnar, vilket kallas konvektion. En yta som motverkar detta är alltså bättre för den varma vätskan.

Så här tar du hand om termosen

Det är viktigt att ta hand om sin termos noga så att den håller länge. Då får du mer valuta för pengarna. Det är en god idé att rengöra den efter varje användning med en diskborste och en liten klick diskmedel. Om du märker att det blivit en beläggning på insidan av termosen kan du fylla den med vatten och bikarbonat och låta det verka i cirka 12 timmar.

Undvik maskindisk

Du bör helst undvika att köra termosen i diskmaskinen eftersom öppningen är alltför liten för att släppa in vatten. Självklart sliter du också mer på dina hushållsprylar när de diskas i diskmaskin. När du har termosen i väskan bör du vara försiktig så att vassa föremål som till exempel nycklar inte repar den. Kanske kan du ha den i eget fack? Många väskor har ett speciellt fack för en flaska.

Andra smarta knep för din glacial bottle

Många anser att det lönar sig att förvärma termosen innan du häller på den varma vätskan. Det gör du enkelt genom att koka upp hett vatten som du häller i flaskan, för att sedan tömma ut den igen. En annan sak du bör tänka på att ta hand om lite extra är flaskans kork. Det är troligtvis där värmen kommer att läcka ut allra först. Var uppmärksam på defekter och sprickor.

Vanliga frågor om termosen Glacial Bottle

Kan inte barnet bränna sig på vätskan?

Låt inte barnet dricka varm välling direkt ur Glacial Bottle.

Jag älskar rosa – finns det någon sådan termos?

Jadå, det finns det! Färgen heter Pink Metallic och är charmig.

Hur mycket väger en flaska?

Mindre än ett halvt kilo. Passar fint i din vardagsväska.

Finns de i olika storlekar?

Absolut finns det olika storlekar, totalt tre stycken. Köp efter behov.

Var bestämmer jag vad som ska stå på flaskan?

Det fyller du i enkelt i en ruta under produktbeskrivningen.

Vad står WWF för?

Världsnaturfonden. De arbetar för att ta bra hand om djuren.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.