20 snygga och praktiska resväskor för barn

Barn reser med tåg

Gör semestern smidig för både dig och barnen genom att köpa rätt resväska för de små. Tänk att en väska med hjul, skön axelrem eller en cool ryggsäck kan vara ett både enkelt och riktigt effektivt sätt att göra resan kul och spännande för barnen. Som extra plus, utgör en passande resväska både en snygg accessoar, samtidigt som den underlättar resan för hela familjen.

Har du bestämt dig för att det är en ryggsäck som ni ska köpa istället, glöm inte att kolla in vår guide Bästa ryggsäck för barn 2019 – 20 testade och tre favoriter.

Originella och praktiska resväskor för barn

Nedan hittar du 20 resväskor i olika former, färger, material och mönster, primärt anpassade för barn mellan 3-12 år. Fokus i de följande alternativen ligger framförallt på barnens komfort. Det ska vara roligt att ha en egen resväska, men även lätt att kunna vila emellanåt om bagaget känns för tungt och benen blir trötta. I listan finner du allt ifrån kända varumärken till Disney-inspirerat och olika djurmönster.

Välj en resväska speciellt anpassad utefter barnens intressen för extra skoj på resan. Utbudet bland online-butiker är enormt och då kan det vara bra att ha en tydlig idé om vad du och barnen är ute efter.

Tycker de att det bästa som finns är tecknade figurer, läskiga monster, superhjältar? Eller föredrar de bilar eller historiskt inspirerade mönster? Oavsett vad, kommer listan nedan förhoppningsvis guida er fram till en favorit.


Gör resan till en lek med Samsonite Dream Rider

Samsonite Dream Rider är resväskan som omvandlar semestern till ett spännande äventyr. Den är tillverkad i ett fast och slittåligt material och som med sina fyra kraftiga hjul möjliggör att barnen lätt kan åka på sina resväskor och leka med dem under resan. Praktiskt och roligt helt enkelt.

Väskan finns i mängder av härliga mönster såsom zebra, tiger, ponny, bilar, Musse Pigg med flera. Den är utrustad med topphandtag, löstagbar axelrem och ett smidigt packningsband som finns på insidan av locket. Utöver har väskan en smart interiör som rymmer 28 liter och väger ynka 1,9 kg. Dess mått är 51x37x22cm vilket gör att den även kan tas ombord på ett flertal flygbolag. Samsonite Dream Riders rekommenderade ålder sträcker sig från 3 upp till 8 år.

Det amerikanska märket Samsonite är sedan 1910 ett av det äldsta inom resebranschen samt världens ledande märke för resväskor. Primärt kända för produktkvalitet och originella innovationer såsom första resväskan med trepunktslås systemet kallad Oyster.

Något som är ytterligare utmärkande för Samsonite är deras skarpa produktnamn där varje namn speglar väskans främsta funktioner och egenskaper. Och barnresväskan Dream Rider är inget undantag. Som namnet antyder blir väskan ett drömmigt åk som barnen kan sitta och åka på samt leka med under tiden när familjen väntar på flygplatsen innan boarding.

Väskan besvarar barnens rastlöshet och erbjuder en praktisk kombination av nöje och nytta där komfort, kvalitet och underhållning står i centrum.


JetKids RideBox från norska märket Stokke

JetKids RideBox från Stokke

JetKids RideBox är en populär och multifunktionell resväska, speciellt anpassad för barn mellan 3 och 7 år. Den är mycket praktisk, stilren och omtyckt av både de små och vuxna på grund av dess 3-in-1-design eftersom den fungerar som både åk-resväska, kabinväska och fotstöd. Den skiljer sig synnerligen från andra väskor på marknaden genom sin originella design även då den öppnas med lock på kortsidan, istället för att fällas upp som en klassisk resväska. Måtten är 46x20x36, vikt 3 kg och den rymmer hela 20 liter, vilket gör att väskan är godkänd som handbagage hos de flesta flygbolagen och får plats både i förvaringen ovanför sätena och under flygstolen framför. Väskan inkluderar även en justerbar bärrem och grepphandtag som barnen kan hålla sig i när de åker på väskan.

Vid första anblick kan väskan liknas vid en sy- eller skrivmaskinsväska, då den är liten och kompakt. Den kommer i flera pastellfärger såsom grön, blå och rosa och du hittar den i de flesta e-butiker för 1 199:-. Du har även möjlighet att köpa till ett sovkit för 469:- som är specialtillverkad för barnens komfort. Den består av en mjuk madrass och två sidokuddar som skyddar barnen från obekvämligheter runt om stolen. Sovkitet kan även köpas tillsammans med JetKids RideBox för ett fantastiskt paketpris på 1599:- och kallas då JetKids BedBox. Den är anpassad för både tåg- och flygstolar och är perfekt att ha med på semestern för att barnen ska få det extra skönt under resan. JetKids BedBox är en revolutionerande kabinväska som omvandlar en vanlig flygplansstol till en utomordentlig upplevelse.


På resa tillsammans med Pippi Långstrump

Astrid Lindgrens barndomshjälte Pippi Långstrump är ett populärt motiv på många accessoarer till barn och resväskan är inget undantag. E-marknaden är fylld av väskor med fina och roliga bilder på Pippi och finns i de flesta online butiker.

Många butiker erbjuder en enklare tygväska på hjul med pippi-motiv på. Pippiresväska har plats för allt du behöver för ett äventyr! Väskan har ett stort fack och två mindre, en axelrem om en vuxen ska bära och en fin löstagbar Pippidetalj. Mått: 420 x 300 x 130 mm.


Ett populärt alternativ är en rosa resväska tillverkad av hård och tålig plast i färgen rosa med färgglada prickar tillsammans med en bild på Pippi när hon starkt och stadigt håller upp den glade Lilla gubben. Detaljerna på väskan såsom dragkedja och handtag är i en skarp orange färg som speglar Pippis fantastiska hårfärg och utgör en smart och kul detalj. Det här är en väska för barn som älskar Pippi och som drömmer om att få ta med henne på sina lekfulla och spännande äventyr.

En snygg och smidig rullväska för de mindre. Den består av ett stort fack som rymmer barnens nödvändigheter inför resan såsom kläder och leksaker. Väskan har en praktisk förvaring på insidans båda sidor. Den ena, frånskild med en dragkedja för säker förvaring av lösa föremål samt den andra säkrad med ett korsband som håller kläderna på plats när väskan öppnas. Insidan av väskan har samma maskrosgula färg som Villa Villekulla och pryds av ytterligare härligt motiv på Pippi. Måtten är 37x31x18,5 cm och vikt på 1,5 kg. Utöver, rymmer väskan hela 22,4 liter och hittas online för 799:-. Trots att den uppfyller måtten hos flera flygbolag rekommenderas det varmt att kolla måtten för det flygbolag ni reser med för att se vad som gäller för resan med just dem.

Astrid Lindgrens busiga karaktär har blivit ett ytterst populärt motiv på allt ifrån kläder, accessoarer och leksaker till barn. Med sina rosa och orangea detaljer och färgglada prickar, sticker denna resväska garanterat ut bland andra väskor på flygplatsen, vilket gör det enkelt att hitta den bland andra väskor på rullbandet. Flera e-butiker erbjuder även ett stort utbud på bland annat sportväskor, mindre börs för veckopengen, små ryggsäckar och klaffväskor som enkelt får plats i resväskan och kan tas fram som en praktisk accessoar under semestern.

På så sätt får Pippi följa med på alla barnens spännande äventyr under resans gång. Men låt dig inte hindras där. Utvalda butiker erbjuder även produkter med Astrid Lindgrens andra karaktärer. Det är bara du som väljer vad som passar för just dig och dina barn.


Coolt camouflagemönster hos Eastpak

Eastpak Tranverse S Camo

En lätt och smidig resväska från det innovativa varumärket Eastpak. På grund av dess storlek och packvolym på hela 42 liter, rekommenderas modellen Tranverz S till barn över 10 år. Dock finns resväskan även i större storlekar såsom Tranverz M och Tranverz L. Den kommer i bland annat ett coolt militär-inspirerat mönster och passar bra för en spännande resa fylld med härliga aktiviteter i skogen eller bergen.

Tranverz S är en resväska med smidigt teleskophandtag och vadderade bärremmar som gör det bekvämt under resans gång trots dess kraftiga volym. Det mjuka materialet möjliggör även för lätt och anpasslig förvaring när väskan är tom och inte används. Med måtten 51×32,5×24 och vikt på 2535 g är den även godkänd som handbagage hos de flesta flygbolagen och kan lätt förvaras i utrymmet ovanför flygstolarna.

Tranverz S kommer tillsammans med ett inbyggt kombinationslås som ger trygg och säker resa. Den är utrustad med ett flertal förvaringsfack som ger en bra överblick på packningen. På insidan finns blixtlås på varsin sida samt ett korsband som håller kläderna och övrigt innehåll stadigt på plats. Utöver finns även mindre fack på både insidan och utsidan av väskan för mindre föremål såsom böcker, hörlurar eller laddare till diverse tillbehör.

På utsidan finns även kompressionsband som hjälper till att anpassa storleken på väskan beroende på packvolymen. Tranverz S finns i ett flertal färger, bland annat camouflage, svart, grå eller blå vilket gör att ditt barn kan välja fritt utefter egen preferens. Du hittar väskan hos ett flertal e-butiker där prislappen ligger runt tusenlappen.


2-in-1 resväska från Done by Deer

Små, söta resväskor från danska märket Done by Deer passar utmärkt för de mindre barnen på resan. Likt många andra Skandinaviska märken fokuserar Done by Deer på stilren och avskalad design där smarta förvaringar står högt på prioriteringslistan. Den praktiska resväskan är ingen avvikelse från märkets filosofi då den fungerar som både resväska som rymmer barnens leksaker under semestern, samtidigt som den är anpassad för perfekt förvaring i barnrummet när familjen inte är på resa.

Rekommenderad ålder mellan 3 och 5 år och kommer i färgerna blå eller rosa. Båda alternativen pryds av vackra prickar och fina motiv på hjortvännerna Elfenben och Antee. Resväskan finns i flera e-butiker för ett pris runt 200 kr. Den kommer i 2-pack i storlekarna 19x28x12,5 cm och 16,5×24,5×11 cm.

Då resväskan kommer i 2-pack är det enkelt att smidigt fördela packningen. Det blir praktiskt att ta med båda på resan eftersom den större får plats i förvaringen ovanför flygstolarna ombord och den mindre kan lätt placeras under sätet framför. Båda väskorna är dessutom passande att tas med på bagage-vagnen på flygplatsen om barnen blir trötta på att bära. Resväskans material utgörs av laminerad kartong med ett fint guldmetallhandtag. Materialet kan förvisso ses som en nackdel då den inte är vattentålig, samtidigt som det räcker att den torkas av med en fuktig trasa när väskan blir smutsig under resans gång. Eftersom väskan inte tål vatten bör du dock vara vaksam med att packa ner kläder, målarböcker eller andra vattenkänsliga föremål.


Fjällräven Kånken Mini

Kånken mini från Fjällräven

Storfavoriten från svenska friluftsmärket Fjällräven. Kånken Mini är speciellt anpassad för barn och är en mindre variant av märkets populära ryggsäck för vuxna. Särskilt omtyckt av människor aktiva inom friluftsliv men har även blivit en stor hit bland studenter i alla åldrar på grund av ryggsäckens smarta förvaringsfack för diverse tillbehör. Kånken Mini kommer, likt dess större modell, i många olika färger och du och barnen väljer själva om ni vill ha en mer kamouflerad variant som svart, mörkgrön eller kopparfärg, alternativt färgglatt som lila, rosa eller gul.

Kånken Mini är tillräckligt liten för att kunna placeras i både förvaringsboxarna ovanför flygstolen alternativt under stolen framför och godkänns därför av de flesta flygbolagen. Perfekt att ta med på familjeresan och samtidigt slippa rullväskan.

På grund av dess enorma popularitet bland både stora och små, kommer Kånken Mini i ett flertal olika varianter. De olika modellerna kallas för Kånken No 2 Mini, Kånken Art Mini, Kånken Rainbow Mini, High Coast Kids samt Re-Kånken Mini och de är alla tillverkade av hållbara material som är skonsamma mot miljön. Samtliga modeller är även framtagna utefter Fjällrävens motto: utveckla, agera och inspirera.

Kånken Mini har justerbara axelremmar och smidigt handtag samt urtagbart sittunderlag som är ytterst praktiskt under vandringsresan. Du hittar samtliga modeller i ett flertal svenska e-butiker där priset kan variera mellan 539 kr till 1399 kr. Det kan därför vara smart att kolla igenom de olika modellerna för att se vilken som passar bäst för just dina och barnens önskningar.


Zoo-inspirerad kabinväska från Skip Hop

Zoo Bagage är en färgglad, storleksanpassad resväska för barn från 3 år. Den kommer i flera djurmönster såsom en gullig räv, enhörning, fjäril, uggla med flera. En smidig design med både tänjbar flaskficka i nät på ena sidan och en framficka med dragkedja möjliggör smart packning som gör det lätt att hitta mindre föremål under resans gång. Du finner väskan i flera online-butiker för runt 400 kr.


Vintage-inspirerat från Bach At The Atelier

See-Ya är en snygg resväska i äkta vintage-anda, speciellt framtagen för de yngsta på resan. Bach at the Atelier är ett svenskt varumärke som drivs av mor och dotter och är baserat i ett färgglatt lusthus i vackra Djurgården. Deras filosofi är att skapa hållbara och miljövänliga produkter som är framtagna med goda intentioner för likväl jorden som kunderna.

Den fina, rostfärgade resväskan med vita detaljer fungerar minst lika bra som snygg förvaring i barnrummet och en cool accessoar på resan. Måtten är 36,5×14 cm, vilket gör att den smidigt kan tas med som godkänt handbagage ombord på flyget. På insidan av väskan finns ett starkt korsband som håller innehållet på plats under resan. Du hittar väskan för 840 kr via märkets hemsida eller sociala medier.


Klassisk design från Kuling

Det svenska märket Kuling, som kanske främst är känt för sina vattentäta kvalitetskläder, erbjuder en fin och praktisk resväska i mindre format. Finns bland flera e-försäljare online i färgen mint med små, vita prickar samt svart teleskophandtag och ett stadigt hjulpar som möjliggör att barnen kan dra väskan själva under resan.

Måtten är en bredd på 32, djup på 20 och höjd på 43 cm. Väskan är av enkel design och perfekt storlek för att tas med som handbagage på flygresan mot familjesemestern. Klassisk design med en dragkedja på insidan av locket samt ett korsband som säkrar innehållet. En nackdel är att materialet är en blandning av bomull och polyester vilket tyvärr bidrar till att väskan är känslig mot regn och smuts.

Kuling är som namnet antyder ett märke vars produkter är speciellt anpassade för aktiva och rastlösa barn. Produkterna är helt enkelt framtagna för att barnen ska ha kul och ha möjlighet att leka utomhus oavsett väder. Kulings produkter har fått ett starkt uppsving på marknaden det senaste året, mycket tack vare sina prisvänliga och tåliga kläder men även sina resväskor.

Likt resten av sortimentet, kommer även resväskorna i stilrena färger såsom mintgrön, ljusgrå eller puderrosa. Utöver det, är väskorna även prydda med små detaljer där bland annat prickar, rosetter eller djurmönster får pryda framsidan av väskorna. Du hittar dem hos flera e-butiker. Priset kan variera mellan 200 och 500 kr, därför kan det vara bra att göra lite research för att lyckas haffa det bästa alternativet för plånboken.


Spännande djurmönster från Pick & Pack

Fina och färgglada resväskor för barn. Pick & Pack erbjuder olika modeller för resväskor till barn. Färg- och mönsterkombinationer såsom blå med hajar, rosa med ekorrar, grå med kaniner, svart/gul med chimpanser med flera.

Samtliga resväskor pryds av roliga motiv som gör väskan kul att ta med på resan. Resväskorna finns i flera e-butiker för 699:- och uppfyller måtten för handbagage ombord på flyget hos de flesta flygbolag.


Rullväska med utfällbar sparkcykel från Flyte

Den multifunktionella resväskan fungerar både som praktiskt handbagage på flyget och som en rolig leksak på semestern. Speciellt tänkt för barn mellan 4 och 8 år med en kapacitet på upp till 50 kg. Väskan rymmer hela 26 liter och har smidiga spännband på insidan och ett bärhandtag på ovansidan.

Utöver, har den ett starkt teleskophandtag som även fungerar som styre när sparkcykeln är utfälld. Väskan pryds av flera coola motiv på olika djur såsom pingvin, haj eller panda. Du hittar de olika varianterna hos ett flertal svenska e-butiker för runt 900 kr.


Roll Road Convertible

Roll Road Dreaming är en fin, rosa resväska med flera funktioner. På grund av dess smarta design kan den antingen köras på sina fyra hjul som en liten rullväska eller fungera som ryggsäck med hjälp av vadderade axelremmar.

Finns hos flera återförsäljare online för ca 600 kr. Måtten är 57x32x21 cm och rekommenderas därför till barn över 6 år. Dubbelkolla dock gärna med ditt valda flygbolag för anvisningar kring handbagage ombord.


Barnresväska med 3D-motiv

Miniresväska med 3D-motiv anpassad för mindre barn. Finns i flera färger med många olika tryck såsom Disney-prinsessor, bilar eller brandman Sam. Kan användas både som rullväska eller ryggsäck under resan och på semestern.

Finns i flera e-butiker för ca 300 kr. Resväskan är gjord av polyester och stängs med ett smidigt blixtlås. Måtten uppfyller kraven för handbagage, men kolla alltid med just ditt flygbolag och deras särskilda regler.

Färgglad resväska för de små

Barnresväska med antingen lila Fairy eller rött Bilar-motiv. Kan både bäras som ryggsäck eller köras som en klassisk rullväska. Väskan stängs med blixtlås och är tillverkad av 100% polyester.

Finns i flera online-butiker för fantastiska budgetpriset 249:- Måtten är ca 35x28x12 cm, vilket talar för att den godkänns som handbagage hos de flesta flygbolag. Dock rekommenderas det att alltid kolla med enskilda flygbolaget för exakta anvisningar.

Fina och färgglada resväskor från Reisenthel

Klassiska resväskor anpassade för barn. Inuti väskan finner du två stora fack samt ett mindre fack med dragkedja på framsidan. Baktill finns en adresslapp som gör det enkelt för dig att få information om väskan kommer bort under resan. Väskan kan tas ombord som handbagage och rymmer hela 19 liter. Det smarta teleskophandtaget går även enkelt att ställa in utefter barnens längd. Finns i motiven Cats and Dogs eller Circus i flera e-butiker för 849:-

Rullväskor utformade som coola bilar

Bilmärken som Mercedes, Ford Mustang, Chevrolet och den fiktiva Batmobilen har stått till inspiration bakom dessa coola resväskor för barn från 3 år och uppåt. Väskorna består av sex hjul och rymmer upp till 7 liter. Deras kompakta design gör det möjligt att ta med dem ombord på både tåg, buss och flyg. Finns hos flera återförsäljare för 299:-

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.