15 snygga vimplar för att göra barnrummet mer mysigt

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Vimplar i barnrummet
http://lovelylife.se/viktoriaholmgren/2016/05/12/ljusaste-rummen-25274320/

Vackra vimplar eller flaggspel av tyg eller papper är ett smidigt, enkelt och riktigt effektivt sätt att göra ett barnrum mer mysigt och ombonat. På senare tid har denna inredningsdetalj blivit allt mer populär och det är lätt att förstå varför.

Nedan hittar du hela 15 snygga vimplar och vimpelslingor i olika former, färger och i olika material och mönster. Vi har i huvudsak fokuserat på lite mer ombonade vimplar som främst passar som inredningsdetalj i ett mysigt barnrum.

1. Vimpel Woods & Fairytales från NG Baby

Från svenska företaget NG Baby i Emmaljunga kommer denna sagoinspirerade vimpel i dova pastellfärg färger. Vimplar med dessa sagoinspirerade figurer och mönster blandas med enklare helfärgade alternativ.

Kollektionen Woods & Fairytales är gjord av 100% ekologisk bomull och produkten är också märkt med GOTS (mer om märkning och ekologiska barnprodukter kan du läsa i vår artikel Allt du behöver veta om ekologiska barnkläder). Längden på vimpeln är 3 meter och den går utmärkt att tvätta i maskin med 30 grader.


2. Ekologisk vimpel i gråblått från Cam Cam

Denna stilrena vimpel i grå-blåa nyanser åt mint-hållet kommer från danska Cam Cam Copenhagen och helt gjord av GOTS-certifierad bomull. Flaggorna som är 12 stycken till antalet har Cam Cam's fina tryck och vimpelns längd är totalt 2 meter.

3. Multifärgad vimpel från Bloomingville

Från välkända Bloomingville kommer denna vimpel i flera färglada nyanser som passar utmärkt i barnens rum. Vimpeln är gjord i 100% bomull, flaggorna är 10 st till antalet och 12×12 cm stora. Hela slingan med vimplar är totalt 3 meter lång.


4. Vimpel från svenska Jox

Jox vimpel grå

Ett annat svenskt företag som erbjuder barnprodukter är Jox. Jox erbjuder produkter av hög kvalitet och med en enkel klassisk skandinavisk design.

Deras vimpel finns i olika färger och utöver i grått finns den också i rosa och i grönt. Vimpeln är 3 meter lång och vimplarna hängs enkelt upp med hjälp av de båda öglorna i ändarna av bandet.


5. Blå tygvimpel från JaBaDaBaDo

En klassisk tygvimpel i ljusblått från JaBaDaBaDo med olika mönster, t.ex prickar, ränder och diagonala rutor. Denna tygvimpel blir en fin inredningsdetalj i barnrummet t.ex. genom att hänga på väggen, över sängen eller tillsammans med en sänghimmel.

Längden på vimpeln är hela 5 meter och flaggorna är 13 x 15 cm stora. Slingan med vimplar är gjord av återvunnen textil och har totalt 12 st vimplar. Förutom blå så finns denna vimpel också i grått och i svart.


6. Harlequin rosa vimpel från NG Baby

Med denna snygga vimpel med harlequin-mönster och helfärgade vimplar i rosa och ljusgrönt får du ett mysigt barnrum för den lille. Vimpeln är tillverkad i 100% bomull och är 3 meter lång.

Vimpeln från NG Baby ingår i deras kollektion Circus & Harlequin och finns också i en blå variant. Vimpeln passar utmärkt både till kalas och till inredning i barnets sovrum.


7. Mood vimpel naturlig

Ytterligare en vimpel från NG baby som kanske riktar sig mer till de allra minsta med sin mer mjuka och rundade form. Med denna vimpel kan du dekorera barnkammaren för att inge en känsla av lugn och ro. Vimpeln tillhör kollektionen Mood som utgår från dova färgskalor och finns förutom i färgskalan Natural också i Blue & Petrol, Rose & Dusty, Blue & Gray och i Rose.

Vimpeln är 3 meter lång och och gjord i 100% linne med lågallergent material. Vimpeln tål 40 graders maskintvätt om olyckan skulle vara framme.


8. Snygg stilren vimpel från Roommate

Vimpelslingan från Roommate är stilren med sina dova nyanser i brunt, grått och svart och passar in i de allra flesta barnrum. Vill du ha något mer färgglatt alternativ så finns det också.

Vimpeln är 3 meter lång, har 13 st flaggor i fyra olika former och är helt gjord i bomull.


9. Vimpel grå från Fashionell

Denna vimpel från Fashionell är en vimpel i grovt linne med upphängning med ett snöre gjort av hampa (naturfärgat). Vimpeln som sys i Sverige består av 6 st vimplar i färgerna de dova färgerna mörkgrå, ljusgrå och naturfärg. OBS! Den senare versionen av denna vimpel som säljs just nu består endast av två färger, mörkgrå och ljusgrå. Denna vimpel finns också i rosa variant.

Vimplarna har en långsmal och lite spetsig form och total längd är 2,5 meter. Eftersom den är lite kortare så passar den extra bra om du ska pryda en tavla, del av sängen eller en annan möbel.


10. Vimpel i dova pasteller från Sebra interiör

En snygg vimpel från danska Sebra interiör i 100% ekologisk bomull (GOTS-certifierat). Denna vimpel har en smart lösning med olika färger på fram- och baksida. På ena sidan är det blått och grönt som samsas med gråa och vita vimplar. På den andra sidan är det istället rosa och gula vimplar tillsammans med några gråa och vita.

Flaggorna är 14×15 cm och och hela vimpeln är 2,5 meter lång.


11. Vimpel med Bill and the baloons från Mrs. Mighetto

Mrs Mighetto – Vimpel – Bill and the balloons

En härlig och lite annorlunda vimpel från Mrs Mighettos kollektion ”The forgotten Tivoli” med Mr Bill som bor i Minimighettos lilla värld, som inte är så liten…

Pappersfigurerna på vimpeln är formade som Mr bill, 4 st lilla kaninen och 4 st luftballonger. Figurerna är tryckta på 1100 g matt papper och sedan trädda på en grå tråd tillsammans med små fina träkulor.


12. Flaggspel British Rose från Leila

Leila Lindholm har tagit fram detta brittiskt inspirerande flaggspel som en del i kollektionen Sweet Home kollektion i samarbete med Ellos. Flaggorna är gjorda i bomullscanvas och dekorerade med rosa blommor. Flaggspelet finns även i en variant med blå blommor.

Totalt har flaggspelet 11 flaggor och längden på vimpeln är 3,5 meter.


13. Rosa vimpel Edvin från Kids concept

Med denna fina vimpelslinga kan du dekorera barnrummet för att få en mer lekfull och ombonad känsla. Du kan t.ex. hänga den från taket och skapa snyggt skuggspel med rätt belysning.

Slingan består av trekantiga färglada vimplar som har olika färg på bak- och framsida. Längden är 2,1 meter och den är gjord i 100% bomull.


14. Vimpel Hip Hip Hurra från Roommate

Vimpel Tyg, Hip Hip Hurra, Multi, Roommate

En mycket snygg vimpelslinga i tyg med flaggor i många olika färger. Slingan som kommer från Roommate passar perfekt i det välinredda barnrummet eller som pynt i taket när det är dags för kalas.

Vimpeln är 3 meter lång och helt gjord i bomull. Totalt 13 flaggor i olika färger och former. Vill du inte ha en fullt så färgglad variant så finns det även en som är mer grå, brun och svart.


15. Svartvit tygvimpel från JaBaDaBaDo

Sist men inte minst har vi denna enkla och snygga vimpel från JaBaDaBaDo. Flaggorna på vimpeln är 12 st till antalet och till största del gjorda med återvunnet material, därför kan färgen på textilierna variera något.

Längden på vimpelslingan är hela 5 meter och totalt är det 12 st flaggor som mäter 13×15 cm.


Relaterade frågor om vimplar och flaggspel till barnrum

Vimplar i ett barnrum kan lyfta inredningen till nya höjder men givetvsi finns det lite frågor och funderingar på vad man ska tänka på när det gäller att sätta vimplar i ett barnrum.

Var och hur ska man placera vimplar i barnrum?

Några vanliga ställen att placera vimplar i barns rum är vid fönstret, på möbler (gärna lite högre), på dörrar eller vid barnens sängar. Man kan även låta vimpeln bara hänga rakt ner på väggen. Oavsett placering så kommer rätt vimpel att lyfta känsla i rummet och göra det mer mysigt.

Vad är vimplarna gjorda av?

De allra flesta vimplar som används som inredning i barnrum är gjorda i tyg, oftast i bomull. Det finns också enklare varianter, dessa är då oftast gjorda i papper – dessa är utmärkta att använda vid kalas och liknande men kan naturligtvis också användas som en mer permanent inredningsdetalj.

Hur fäster jag bäst vimplar i barnrummet?

Det finns lite olika sätt att fästa vimplarna i barnrummet. Har du något att knyta runt, t.ex. en möbler eller en skruv eller spik så är det ett smidigt sätt att fästa dem. Fäster du dem på en vägg så kan en starkare variant av tejp vara ett alternativ.

Vilka färger finns det på vimplarna?

Egentligen finns det inga begränsningar i vilka färger som kan användas för vimplar och flaggspel. Vanligast är dock att vimplar håller sig inom en serie nyanser eller att de innehåller ett gäng med olika färger som matchar bra.

Varifrån kommer denna typ av vimplar?

Denna typ av vimplar härrör sannolikt från det mer traditionella flaggspel som egentligen är en anordning för att kunna hissa en flagga på ett fartyg och då bestod dessa flaggor ofta av så kallade signalflaggor.

Signalflagga är ett sätt att med enkla medel kunna kommunicera mellan fartyg på ett internationellt sätt som användes flitigt innan radion blev allmänt kommunikationsmedel på båtar och fartyg.

Övrig inspiration om inredning för barn

Har du frågor eller kommentarer på de vimplar vi har tagit med? Saknar du någon vimpel eller har du tips på hur man kan göra vimplar själv? Lämna gärna en kommentar nedan eller kontakta oss.

Behöver du annan mer matnyttig information och inspiration kring hur du kan inreda ett barnrum? Läs gärna våra samlade tips på Att inreda barnrum – vad ska man tänka på?.

Tvåbarnsmamma till en tjej född -11 och en pojke född -13. Arbetar som sjuksköterska inom landstinget i Blekinge.