Snyggaste och bästa skötväskan 2019

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Elodie Details, Åhlens och Lekmer.

Det finns en djungel av båda snygga och mindre snygga skötväskor därute. Det viktiga är ju såklart att skötväskor ska vara praktiska, men – de behöver inte alla vara svarta i nylontyg med massor av fack. I denna köpguide lotsar vi dig igenom ett gäng med utvalda skötväskor för dig och ditt barn och även om det kan dyka upp någon skötväska med många praktiska fack och i svart nylon så lovar vi dig att det finns andra alternativ.

Vad ska man tänka på när man ska köpa en skötväska?

När man köper en skötväska så finns det en del saker som kan vara värt att tänka på. En skötväska kommer att användas varje dag i alla olika väder och sammanhang så länge du är med ditt barn. Så det är viktigt att väskan är tillverkad i starkt och tåligt material som tål väder och vind. Eftersom det krävs en hel saker för att sköta om ett barn så är det viktigt att väskan är tillräckligt stor för att du ska kunna få plats med lite olika ombyten till barnet, naturligtvis blöjor, våtservetter, extra nappar, nappflaska och välling eller ersättning, vatten och ev. leksaker, snacks och utöver allt detta behöver du ju också få plats med dina egna saker som du vill ha med dig. För att kunna hitta rätt saker i väskan är det bra om den kan erbjuda olika fack, gärna både utvändigt och invändigt. En annan sak som kan vara bra är en skötmatta som du kan använder då du byter blöja på ditt barn. Det finns också enklar skötmattor av engångskaraktär som man kan köpa och ta med sig om det nu inte skulle följa med någon till skötväskan.

Och så var det ju det här med att skötväska såklart ska vara snygg, men kan den vara det och samtidigt tillräckligt praktisk? Nedan så har vi valt ut ett antal skötväskor som ivi tycker är både snygga och praktiska just för att du ska kunna hitta en som faller dig i smaken.

Midnight Bells från Elodie Details

Här har du en mycket snygg och exklusiv väska från Elodie Details. Elodie Details har lyckats väl med att kombinera form och funktionalitet i denna väska. Väskan är snygg nog att följa med dig på utekvällen eller på jobbet utöver att vara den givna väskan till lekparken. 

Väskan designad med en helt löstagbar inre väska som kan maskintvättas för enkelt underhåll. Modellen har inte mindre än 5 olika fack och fickor och rymmer det mesta som kan tänkas behövas, allt från specialfickor för blöjor, våtservetter, nycklar, mobil m.m. Den har dessutom specialla kardborrestraps som du kan använda för att fästa väskan på din barnvagn, den inkluderar dessutom en mjukt vadderad skötbädd som kan användas vid blöjbyten. Skötväskan levereras dessutom i en praktisk dust bag. Denna exklusiva väska ligger på ungerfär 1 500 kr i pris.


Gweneth Leo Punch Baby Bag från Day Ét

Skötväskan Gweneth Leo Punch från Day Ét är en smidig väska med vackert leopardmönster. Den kan förvara alla din barnprylar på ett snyggt sätt med alla sina fickor och fodral. Väskan har två fickor på framsidan och två fickor på sidorna. Väskans lock stängs med hjälp av magnetlåsning och inuti så finns även ett blixtlås. Väskan har en justerbar axelrem mellan 60-120 cm och är ca 30 cm hög och närmare 40 cm bred. Väskan är gjord i polyester både på utsida och insida, utsidan är dessutom behandlad så att den blir vattenavvisande.

Helt opraktisk är den inte heller då den bl.a. innehåller ett skötbordsunderlägg och snygg är den! Skötväskan från Day Ét kostar runt 1 000 kr.


Skötväskan Wave från Silver Cross

Silver Cross Wave skötväska är en både stilren och praktisk skötväska på samma gång. Väskan har en mängd med smarta funktioner och detaljer. Väskan är försedd med flera fickor med dragkedja och läderremmar. På insidan finns ett större fack som är indelat i många mindre. Det följer också med ett tvättbart skötunderlägg och en termos – perfekt då du och din bebis ska ut på äventyr. Väskan finns i flera färger, bl.a. som sandfärgad och lila. Bäst funkar det att använda väskan som en ryggsäck men den har också ett bärhandtag och går naturligtvis också bra att hänga på barnvagnen.

Väskan kostar runt 1 500 kr vilken kan kännas lite mycket men är en slitstark skötväska av hög kvalitet som man förhoppningsvis kan ha under flera år.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.