Test av Capidi Babyalarm – säkerhet och personlig design i fokus

Capidi babyvakt

Capidi Babyalarm är en ny babyvakt som lyssnar på din bebis när den sover, och varnar dig när bebisen vaknar. Med 800 meter räckvidd och lång batteritid låter den riktigt intressant. Men vad tycker vår testare?

När vi packar upp innehållet möts vi av två kontroller och två laddare. Och det är allt. Inget behov av att montera ihop något själv. Babyvakten samt mottagaren har till och med laddat batteri från start så det är bara att sätta igång och lyssna på ditt sovande barn. Perfekt tycker vi då man på en gång vill sätta igång och använda sin babyvakt!

Innehåll i babyvakten Capidi

Däremot finns det ingen instruktionsbok i paketet, bara en enkel manual för knapparna. Men instruktionsboken hittar man lätt på deras hemsida. Bra för miljön vilket vi tycker är ett stort plus. Sedan förstår vi varför Capidi gjort så eftersom den är väldigt enkel att använda.

Hitta bästa pris på Capidi babyvakt

Att kontrollerna redan hade laddat batteri från start, och som dessutom räckte väldigt länge innan vi behövde ladda det, visar hur bra batteritid babyvakten har. 109 timmar standbytid – vilket är otroligt länge jämfört med flera av konkurrenternas modeller. Första gången vi behövde ladda upp kontrollerna insåg vi att vi hade glömt att man ens behövde ladda sin babyvakt.

Capidi babyvakt är alltså en väldigt bekväm produkt att ha och göra med. Det är enkelt att bära med sig kontrollerna då de har bältesclip och är ganska små och lätta. Det är också smidigt att kunna fästa en på spjälsängsskyddet och en på sin egen byxa. Vi gillar att vi kan flytta omkring babyvakten på ett enkelt sätt – det uppstår inget krångel om man ska sova borta eller om man vill ha ljudupptagning från sovande bebis i vagn på altanen.

Enligt tillverkaren är räckvidden 800 meter. Skulle du komma längre bort än räckvidden kommer babyvakten larma om att du måste vara närmare din bebis då den är utrustad med räckviddsalarm. När vi testar räckvidden märker vi att i ett radhusområde bryts kontakten redan vid cirka 400 meter. Men då är det alltså flera hus mellan kontrollerna. Kontakten har dock aldrig tappats när babyvakten använts i ett radhus på 90 kvadratmeter, och då har vi även kunnat gå ut på framsida och baksida utan några problem.

Babyvakten är utrustad med justerbar mikrofon och volym. Detta är super ifall man faktiskt bara sitter i rummet bredvid. Har man stängt dörren för att inte störa bebisen men fortfarande vill höra när bebisen behöver dig är denna funktion toppen. Det ger många fördelar då du kan ha riktigt bra volym om du tex ska blåsa håret eller dammsuga. Eller om det finns fler sovande barn eller vuxna som inte behöver vakna av ljudet från babyvakten kan man ha låg volym. Den är även utrustad med vibration samt varningslampor som sätts igång vid ljudupptagning. Detta gör att det nästan är omöjligt att missa ifall din bebis låter.

Capidi babyvakt sänder endast ljudet i föräldraenheten när den upptar ljud i babyenheten. Du kommer alltså inte att ha en live-sändning med ljud från ditt barn. Utan den sänder endast igång när bebisen ger ifrån sig ett ljud. Och om du har en bebis som rör sig mycket i sömnen kan alltså babyvakten börja brusa och sända ljud till och från vilket kan upplevas lite stressande då man tror att bebisen vaknat.

Något vi också uppmärksammade var att ljudet kunde “klippas av” så att man endast hör slutet på bebisens ljud. Detta handlar bara om hundradels sekunder som “klipps av” men detta kan ju självklart göra att barnet uttrycker att den är vaken men att du som förälder inte hinner uppfatta detta förrän din bebis låter mer och fler gånger.

Babyvakten är av plast och håller god kvalitet. Lyckas bebisen få tag på babyenheten behöver man inte vara orolig för det är inga lösa delar som bebisen kan sätta i halsen. Och hos våra testfamiljer har den flugit över kanten ett antal gånger utan att gå sönder. Skulle bebisen lyckas stänga av enheten kommer föräldraenheten att börja tjuta.

Du kan göra din babyvakt mer personlig genom att välja skal till enheterna. När den plockas upp som ny har den ett grått skal med en liten bebis på och den andra enheten har en vuxen på bilden. Här kan man med fördel sätta två helt olika bilder så att det blir tydligare vilken som är vilken. Vi gillar att Capidi skickar med en kod som ger gratis skal.

Tvåbarnsmamma till en tjej född -11 och en pojke född -13. Arbetar som sjuksköterska inom landstinget i Blekinge.