Test av Korbell blöjhink – en bra hink i flera storlekar

Korbell blöjhink

Då har vi åter igen testat blöjhinkar här på alltforbarnet.se. Denna gång blev det blöjhinken från Korbell. Blöjhinken är en bra och enkel hink som också är hyfsat billig att införskaffa, man hittar den ofta hos olika e-butiker från ca 200 kr.

Denna blöjhink är också med i toppen i vårt stora test för att kora Bästa blöjhinken 2021 – guide till 15 snygga och luktfria blöjhinkar.

Blöjhinken från Korbell har dubbla lock och pedal för att enkelt kunna öppna

Korbell Blöjhink är en praktisk luktfri förvaring av använda blöjor. Hinken kan även användas som vanlig luktfri sophink sedan när blöjtiden är förbi. Fotpedal finns för öppning av hinken. Det är lätt att tömma och byta refill. En refill räcker till ca 240 st blöjor. Kapacitet på hinken är 18 liter eller ca 25-30 blöjor innan den behöver tömmas.

Hinken finns i tre olika storlekar beroende på dina behov. Och det bästa av allt är att man kan slänga i blöjan utan att ens röra hinken, man trycker på fotpedalen så åker locket upp och du kan slänga i blöjan. Refillerna som Korbell använder är lätt parfymerade vilket kan ge en konstig doft precis när hinken öppnas och en ny blöja slängs annars är den väldigt duktig på att stänga inne illaluktande doft. Hinken är lätt att använda och använder biologiskt nedbrytbara platspåsar. Blöjhinken är tillverkad i hållbar och skraptålig ABS-plast, ser bra ut och ger ett bra kvalitetsintryck.

Jag har ännu inte hittat några kopior på refiller som passar till Korbells blöjhink vilket gör att man är låst till att köpa original.

På LekMer.se säljs också ett 3-pack med refiller för 295 kr, varje refill ska enligt tillverkaren räcka till ungefär 240 st blöjor vilket ger ett snittpris per blöja på 0,40 kr, dvs. något dyrare än att använda kopior av refiller till hinken från AngelCare som låg på 0,33 kr/blöja.

Specifikationer: Bredd 25 cm. Djup 27 cm. Höjd 49 cm.

Fördelar

  • Lite och smidig blöjhink
  • Pedal för att öppna
  • Dubbla lock för att hålla inne lukt
  • Smidig då hinken ska tömmas

Nackdelar

  • Kanske lite liten, finns dock större modeller för de som har dessa behov (dock andra priser och en annan typ av refiller)
  • De lätt parfymerade påsarna kan avge en märklig doft tillsammans med de illaluktande blöjorna, dock märks det bara tillfälligt då man öppnar hinken
  • I dagsläget finns inga kopior på refillerna vilket gör att kostnaden för refiller är ganska hög

Övrigt: Till hinken kan man också använda vanliga avfallspåsar vilket kan vara ett alternativ till de något dyrare refillerna.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.