Test av resesängen 2ME Basic

Resesang 2ME Basic Svart

Syftet med en resesäng är att ge barnet och därmed också föräldrarna bättre sovmöjligheter då familjen är ute och reser. Resesängen kan också fungera bra som en extra säng hemma, t.ex. om man har bekanta på besök som ha små barn med sig. Är man ute och reser så lönar det sig snabbt att ha en resesäng, särskilt om barnet är van vid att sova i egen säng, det gör ofta sovandet borta både enklare och smidigare för alla.

Vi har i detta testet provat resesängen från 2ME som heter Basic och sängen är precis som den låter, basic. Den har en enkel konstruktion och är ganska enkel i sin kvalitet. Detta är dock inte bara negativt, sängen upplevs trots sin enkelhet som tämligen rejäl och stadig och väl värd de ca 400 kr som den kostar. Notera också att exakt samma säng säljs under lite olika varumärken, ett annat varumärke som denna resesäng säljs under är Beemoo.

Likt många andra sängar i denna modell så sängen till största del gjord i textil och har en ram som gör att den kan fällas ihop och förvaras och transporteras. Just momenten med att fälla ut och ihop sängen är något som det ofta kan sväras över, här får man dock ge 2ME ett extra tack då de har instruktioner om hur man fyller upp och ihop sängen tryckt på undersidan av den.

Hopfälld så förvaras sängen i en väska som gör det lätt att bära den med sig, dock bör det nämnas att sängen väger strax över 9 kg så den är inte alltid helt smidig att bära med sig, därför lämpar sig sängen främst för att tas med då man har bil. Med resesängen kommer en tunnare madrass som är en del av konstruktionen, denna madrass är dock väldigt tunn vilket gör att sängen blir väldigt hård att ligga i, vi skulle därför rekommendera alla att man till sängen köper en extra madrass som man kan lägga i för att ge barnet ett mjukare underlag. Sängen har standardmått på 120×60 cm så de flesta vanliga madrasser för spjälsängar funkar bra.

Är du nyfiken på andra resesängar och vilka vi anser vara de bästa resesängarna? Kolla in vår stora köpguide Resesäng – vilken ska man köpa och vilken är bäst i test?.

Max belastningsvikt: 15 kg
Höjd: 76 cm (66 cm inuti)
Bredd: 60 cm
Djup: 120 cm
Vikt: 9,1 kg

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.