Test av tripp trapp barnstol från Stokke

Stokke Tripp Trapp barnstol

Då vår dotter blev äldre så valde vi att införskaffa en ny barnstol som hon kunde ha lite längre än den barnstol vi först köpte från Ikea (läs mer om vårt test av barnstolen Antilop). Stolen Tripp Trapp från Stokke är en klassiker som började tillverkas redan 1972 av det norska företaget Stokke AS och togs fram av den norske möbeldesignern Peter Opsvik. Peter tog fram stolen efter att han märkt att det var svårt att få hans son Thor att hamna i rätt höjd vid matbordet under de första barnåren. Därav kom han på den finurliga lösningen där man kan justera höjden på sitsen och fotstödet.

Stolen från Stokke har en hög kvalitet och är en väldesignad barnstol som går att få i en uppsjö av olika färger. Den är väldigt flexibel och fungerar utmärkt till vår dotter som är snart 2 år gammal. En fördel (kan kanske vara en nackdel om man har svaga nerver) är att vår dotter enkelt kan ta sig i och ur stolen själv vilket hon tycker är roligt (vilket t.ex. är omöjligt på barnstolen Antilop från Ikea).

Stolen är ganska dyr att köpa in (strax under 2 000 kr) men har ett bra andrahandsvärde och kan i bra skick ge åtskilliga hundralappar vid en försäljning på t.ex. Blocket.

Sedan några år tillbaka finns och ett babyset som gör att stolen kan användas redan från några månaders ålder. Genom att man kan använda samma stol under många år samt det faktum att den kan ge en hel del pengar tillbaka vid försäljning så blir prisvärdet för stolen ändå ok trots ett relativt högt inköpspris.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.