Bästa simglasögonen för barn 2022 – vilka är bäst i test?

Barn dyker med simglasögon

Alla föräldrar med småbarn har nog varit med om att barnens ögon kliar och rinner efter att barnet har badat i havet, en sjö eller i en pool. Simglasögon för barn kan inte bara skydda barnens ögon mot vatten och sol, att använda simglasögon öppnar också en helt ny värld för barnet. Att kunna titta under vattnet gör badandet ännu roligare och mer spännande för barnen. Med ett par bra simglasögon kan man utforska havsbotten, kolla på fiskar eller hålla kolla på sina kompisar under ytan.

Ett par simglasögon kan också göra barnet tryggare i vattnet eftersom man hela tiden kan kolla och lättare avgöra var man befinner sig och var en föräldrar eller kompisar är.

Det viktigaste med ett par bra simglasögon är att de sitter bra och inte släpper in vatten, även om barnet leker och stojar. Dessutom är det viktigt att de sitter bekvämt och inte gör ont.

De 5 bästa simglasögonen för barn 2022

Vi har testat och utvärderat en hel mängd olika simglasögon för barn. Nedan recenserar vi de 5 simglasögonen vi tycker allra bäst om just nu.

Ett par bra simglasögon ska enligt oss vara lätta att justera även för barnet själv. De ska sitta bra utan att vatten läcker in. De ska även ha skydd mot solens skadliga strålar i form av ett UV-skydd samt gärna motverka att imma bildas på insidan av glasen. Bra simglasögon för barn är ofta en liten investering som kan ge många extra roliga stunder i vattnet.


1. Bling2O Simglasögon (Trooper white)

Rejäla och snygga simglasögon från Bling2O

Snygga och rejäla simglasögon från Bling2O. Fantasifulla och färgglada med många nyanser som gör leken i vattnet mycket roligare. Dessa simglasögonen går enkelt att justera i längd. Glasen har även UV-skydd och övrigt material är i 100% silikon och kommer tillsammans med ett skyddsfodral.

Simglasögonen är latexfria, blyfria och har anti-dimm egenskaper. Alla Bling2o-produkter är i enlighet med de globala säkerhetsnormerna, CPSIA och Consumer Product Safety Improving Act.


2. Waimea simglasögon

Blå simglasögon från Waimea

Waimea simglasögon är ett par snygga simglasögon avsedda för barn i hög kvalitet och till ett lågt pris. Simglasögonen har lätt tonade linser med anti-dimm-funktion och inbyggt UV-skydd för barnens ögon. Simglasögonen har en justerbar rem som enkelt kan anpassas till rätt storlek.

Simglasögonen från Waimea finns i lila, grönt och i blått.


3. Aquarapid Swimkid simglasögon

Swimkid Aquarapid i flerfärgat utförande

Modellen Swimkid från det välkända vattensportsmärket Aquarapid är ett par snygga flerfärgade simglasögon för barn. De är utrustade med ett justerbart silikonband och glas som inte immar igen. Dessutom har simglasögonen UV-skydd så att ditt barn kan simma säkert med skydd för ögonen från solens strålar.


4. Adidas simglasögon

Stilrena och funktionella simglasögon från Adidas innebär att de små badarna kommer vara redo för äventyr i poolen eller i havet med Unmirrored simglasögon i Schock Pink.

Simglasögonen som är i 100% polykarbonat ger ett brett synfält och har både justerbart band och och justerabar brygga över näsan för att kunna anpassas till olika ansiktsformer.


5. Bling2O simglasögon (Star bright)

Bling2O simglasögon med stjärnor (Star bright)

Dessa snygga simglasögon från Bling2O livar upp alla vattenlekar för barnen. Simglasögonen är fantasifulla och färgglada med många nyanser och går enkelt att att justera i längd. Simglasögonen är latexfria, blyfria och har anti-dimm-egenskaper.

Dessa simglasögon har UV-skydd och är 100% silikon. Med glasögonen kommer det med ett skyddsfodral.

Vanliga frågor och svar om simglasögon till barn

Ska man välja simglasögon eller cyklop till sitt barn?

Det är egentligen ingen större skillnad mellan simglasögon och cyklop. Cyklop är lite större och täcker även över barnets näsa. Om barnet rör sig mycket och vill simma snabbt så är de mindre simglasögonen i regel att föredra. Om barnet hellre vill ha fokus på att vara under vattnet en längre tid så kan cyklop med tillhörande snorkel vara ett bättre val. Cyklop ger ofta bättre sikt men kan upplevas vara lite mer i vägen då barnet lekar och stojar i vattnet eller vill simma riktigt snabbt.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.