Recension av Doona+ babyskydd från Simple Parenting

Doona+ babyskydd

Doona+ är den nyaste formen av babyskydd som kommit till marknaden. Med sin unika form att kunna användas som både bilsäte och barnvagn kan föräldrar ha en mycket enklare vardag när de genomför sina ärenden.

Doona+ kommer från företaget Simple Parenting som erbjuder smarta produkter för att förenkla livet för alla föräldrar. Doona+ är väldigt speciell och skiljer sig från många andra babyskydd på flera olika sätt. Oavsett om det gäller kreativa lösningar eller säkerheten i produkten, finns Doona+ där på alla möjliga sätt. Med detta babyskydd kan du utan problem ta dig igenom din vardag utan att behöva oroa dig över ditt barns säkerhet eller att du saknar antingen en barnvagn eller bilsäte. Du får nämligen med dig båda på samma gång.

Är du på jakt efter ett babyskydd men inte vet vad du ska välja? Kolla in vår köpguide Bästa babyskyddet – Hitta perfekta skyddet till din bebis för bilen för vilka babyskydd vi rekommenderar och för tips och råd hur du ska tänka då det är dags att köpa ett babyskydd.

Doona har vunnit många priser och är redan välanvänd av många föräldrar från världen över, bland annat ett flertal kändisar. Nu har den börjat komma till Sverige och finns redan hos flera nätbutiker. Om du söker efter smarta tillbehör har Doona+ det också. Oavsett om du letar efter en stabil väska eller ett tätt regnskydd har Doona+ något för alla situationer som kan ge lösningar till de flesta problem. Det finns även många platser som Doona+ förenklar situationen på, bland annat affärer och flygresor. Responsen på detta babyskydd har varit enormt positivt och det är inte svårt att se varför. Det finns många anledningar som gör just detta babyskyddet till den unika produkt den är.

Hitta bästa pris på Doona+ babyskydd

Företaget Simple Parenting

Simple Parenting är ett företag som har sitt fokus på att ta fram de bästa produkterna till små barn och deras föräldrar. Deras jobb är att identifiera vardagliga problem som alla familjer kan möta och komma på innovativa lösningar till dem. Som de flesta idéer började Simple Parenting med två föräldrar som mötte alla de svårigheter som kommer med att ha ett småbarn.

Med en önskan om att kunna hantera allting enklare kom de på smarta lösningar till sig själva. Men efter att det visade sig fungera väldigt bra, ville de sprida sina produkter till andra föräldrar som har samma behov. De är nu ett fullt utvecklat företag som säljer sina produkter i flera länder och på nätet.

Som företag har Simple Parenting regelbundet vunnit många priser sedan år 2014. Priser för bästa uppfinning och bästa baby tillbehören är bara några av alla de medaljer som pryder deras cv. Simple Parenting är kända för sin Doona babyskydd som är en smart uppfinning när det kommer till både barnvagnar och bilsäte. Den kan nämligen göra båda delarna. Men det är inte bara där som uppfinningsrikedomen sträcker sig. Hos Simple Parenting finns det många produkter som säljs och har fått uppmärksamhet av många. Bland annat deras Liki Trike barncykel som kan vikas ut beroende på storleken på barnet. Det betyder att ett barn på 10 månader och ett på 30 månader kan använda samma cykel.

Simple Parenting är idag ett stort företag som har dragit till sig uppmärksamhet från många håll. Den är inte minst en kändis bland andra kändisar, som exempelvis Jessica Alba, Khloe Kardashian, Bradley Cooper och många mer som alla har setts köra runt sina barn i Simple Parentings Doona+ vid flera tillfällen. Det har även skrivits mycket om, framförallt Doona+, i tidningar och på nätet i flera olika upplagor. Oavsett om sidan har ett fokus på föräldraskap, uppfinningar eller den senaste smarta prylen, har Doona+ och Simple Parenting blivit nämnda hos många. Några att nämna är Gear Junkie, Trend Hunters och Working Mother som alla pratar om hur bra Doona+ är och vilken kreativ uppfinning det är.

Vad är Doona+ babyskydd?

Doona+ babyskydd är något som är helt nytt och unikt på marknaden. Det är en barnvagn och ett bilsäte i ett. Alla ben och hjul är nämligen hopfällbara och låter dig som förälder slippa bära runt på två saker samtidigt. Den kan dessutom vikas ut samtidigt som barnet ligger i sätet. Tack vare att den är enkel att gå från en form till en annan behöver barnet aldrig störas utan kan fortsätta sova utan problem, oavsett om du vill gå till barnvagn eller bilsäte. Doona+ är fullt säker och passar därför till nyfödda utan problem. Sätet är format för att ge de nyfödda den bästa ergonomiska formen och allt tyg är anti-bakteriellt och hypoallergena för att inte riskera allergier.

Doona+ passar alla barn från nyfödda upp till 13 kilo. Själva sätet har ett väldigt unikt sidokrockskydd som består utav tre olika lager för maximal säkerhet när barnet är i bilen. För att hålla barnet på plats finns det en fem-punktsele som är fullt säker och bekväm utan att skada huden. Doona+ har dessutom en anti-studs kraschteknik som gör att vid en eventuell krock kommer den att stanna utan att orsaka mer stötar. När du är ute och kör med den som en barnvagn kan du vara lugn med att veta att det finns en one touch broms som stannar hela vagnen direkt. Hjulen svänger lätt för att du ska kunna styra den enkelt genom trånga miljöer.

Skulle själva sittskyddet bli smutsigt är det inga problem. Hela sittskyddet kan nämligen tvättas i maskin vilket gör att du inte behöver oroa dig för fläckar. Ska du ut och resa med ditt barn är det smart att ta med Doona+ eftersom den är FAA flygplansgodkänd för resan. Du kan därför luta dig tillbaka i lugn och ro med vetskap om att du får ta med den på planet och att ditt barn sitter säkert. På flygplatsen är Doona+ extra bekväm att ha eftersom du inte behöver bära på ett bilsäte och en barnvagn, de är i samma produkt. Därför kan du enkelt ta dig igenom flygplatsen med ditt barn lugnt sovandes i vagnen bredvid.

Vad skiljer sig Doona+ från andra babyskydd?

Det finns många saker som gör Doona+ unik ifrån många andra babyskydd- Först och främst är den ergonomisk för barnet. Många tänker inte på att en nyfödd måste ha en ergonomisk plats att ligga på eftersom deras kropp är skör och de ligger väldigt mycket under dygnets alla timmar. Den är inte heller mycket tyngre än något annat babyskydd trots att den har den dubbla funktionen i sig. Det gör att den är enkel att bära runt på när det behövs. Doona+ är även värme- och fuktreglerad och kommer inte kunna ta skada vart du än befinner dig. I alla miljöer kommer Doona+ att följa med, oavsett om det är soliga Spanien eller kalla Lappland.

En mycket viktig sak som Doona+ har som många saknar är sidokollisionsskyddet som dessutom har med sig ett huvudstöd. Det förstärker skyddet ytterligare och ger mer säkerhet till den som sitter i den. Huvudet är trots allt den viktigaste delen på hela kroppen. Till ovanligheten har den ett fempunktsbälte vilket de flesta babyskydd inte har. Med det sitter barnet säkert och kan inte råka ta sig loss från sätet. Samtidigt är det bekvämt och har skydd vilket gör att barnet inte kommer att skada sig på själva bältet. Att ett babyskydd kan hantera en vikt upp till 13 kg är också ovanligt, men ger dig möjlighet att kunna behålla samma produkt längre utan att behöva köpa nytt lika snabbt.

Att montera Doona+ i bilen är mycket enkelt. Du behöver inte vara orolig om du har ISOfix i bilen eller inte, den kan installeras oavsett. De flesta babyskydd kräver att du har något sorts fäste i bilen för att kunna montera bilstolar. Men med Doona+ kan den fästas på egen hand och behålla samma säkerhet som många andra. Att textilen är antibakteriell och hypoallergen är lite ovanligt, men är högt uppskattat. Detta är tack vare att tyget är baserat på bambufiber vilket ger den en naturlig anledning till att vara vänlig mot barnets kropp. När du tvättar den behöver du inte tänka på att någon av effekterna försvinner eftersom allt sitter i bambun som textilen är tillverkad av.

Köra och hantera Doona+

Det första intrycket när du provar Doona+ på egen hand kan vara att den blir vinglig när du kör den i sin barnvagnsform. Själva vagnen är relativt liten trots alla funktioner och sätet är lågt jämfört med många andra. Den kan ge av känslan av en dockvagn första gången med både sin form och sin vikt. Men trots sin lilla form är den både stadig och rejäl när den glider fram. Med de lättstyrda hjulen är det enkelt att köra runt den utan att vara orolig för att den skulle kunna välta. Det är väldigt imponerande att den är så pass stabil att kör trots att den inte har någon särskild tyngd i sig, vilket många babyskydd andra har.

Doona+ var aldrig menad att helt ersätta en riktig barnvagn. Den var gjord för att göra resor till affären och besök hos vänner enklare eftersom du inte behöver ha med dig två saker. Detta märks av på de lite för små hjulen och avsaknaden av fjädring. Tillsammans leder det till att det inte är vagnen som ska med på långpromenader. Särskilt med tanke på det svenska klimatet som både snöar, blåser och ger många underlag att köra på. Doona+ fungerar bäst på asfalt och golv där du inte möter särskilt många hinder. Doona+ är det perfekta babyskyddet för dig som vill göra dina resor lite enklare, men samtidigt ge maximalt skydd och bekvämlighet för dig och ditt barn.

Att omvandla Doona+ till bilstol går snabbt och enkelt. Det lämnar dessutom mycket plats i exempelvis bilen eftersom du inte måste ta med dig en separat barnvagn. Du lämnar den platsen till bland annat matvaror istället. För den som är lång kan Doona+ vara lite svårare att köra eftersom handtaget sitter väldigt långt ner. Handtaget är på den höjd att barn kan enkelt köra runt med den. Detta betyder inte att det är omöjligt att köra, utan att det kräver lite anpassning. Dessutom är det som sagt inte vagnen du tar med när du ska ut på långa promenader, utan snarare på korta ärenden. Därför är det inte något problem att handtaget är lite lägre än andra.

Tillbehör till Doona+

Doona+ erbjuder många olika sorters tillbehör för den som vill ha. Alla tillbehör är speciellt anpassade till Doona+ för att ge den bästa användningen. Först och främst finns det ett sätesskydd till bilen. Den är perfekt till när du har varit ute och kört med Doona+ i barnvagnsform och ska sedan sätta in den i bilen rakt på sätet. Efter att ha varit ute på vägarna är det lätt för hjulen att bli smutsiga och det är inte roligt att få den smutsen på tyget i bilsätet. Sätesskyddet är format efter Doona+ och har ett material som är enkelt att tvätta av. Skyddet kommer i färgen svart för att minimera risken att smutsen syns allt för snabbt.

Som nummer två finns det olika sorters skydd till Doona+. Först finns det ett regnskydd som du kan trä över som stoppar både vind och väta. Den fästs i små hakar runtom babyskyddet och kan sedan öppnas med en dragkedja där du enkelt kan ta ut barnet utan att ta av skyddet. Det finns även andningshål runtomkring för att ge bra med luft inne i babyskyddet. Sedan finns det både solskydd och myggnät för sommaren att köpa till. Båda fungerar precis som regnskyddet med hakar på sidorna och ger skydd till barnet både från hettan och jobbiga insekter. Alla tre skydden går att se igenom för att barnet alltid ska kunna ha sin uppmärksamhet på dig.

Sist men inte minst finns det ett flertal väskor att köpa till Doona+. En av de större väskorna kan sättas fast på ryggen av Doona+ vilket ger babyskyddet ett utseende av en varukorg. Denna är perfekt för dig som vill bära lite mer saker och som vill kombinera ditt babyskydd med en väska. Den stora väskan måste tas bort när Doona+ ska fästas i bilen. Förutom den finns det även mindre väskor som kan hängas fast på handtaget. Denna är mer anpassad för att bära på lite mindre saker, men är väldigt lättåtkomlig. På väskan finns det flera små fickor och fack för att du enkelt ska kunna sortera bland dina ägodelar och hitta det du söker direkt.

Priset för en Doona+

Vid första koll på priset kan många anse att Doona+ är lite väl dyr jämfört med många andra babyskydd. Det du dock måste tänka på är att Doona+ är två produkter i en med många funktioner därtill vilket kommer att öka på priset i sin helhet. Dessutom är det en väldigt unik och ny produkt på marknaden vilket gör att priset kommer vara högre än alla andra standard babyskydd. Innan priset döms ut måste du räkna in vad det är du får med i produkten jämfört med andra. Dessutom kan Doona+ användas mycket längre än många andra babyskydd vilket gör att den blir en större investering. De flesta butiker i Sverige säljer Doona+ för nästan samma pris.

Var du kan köpa Doona+

Doona+ är fortfarande en relativt ny produkt i Sverige, men finns idag på flera ställen att köpa. De flesta ställen är på nätet och det är där det är säkrast att du hittar en. Det är möjligt att de kommer dyka upp i fysiska butiker i framtiden, beroende på hur framgången ser ut i Sverige och vad Simple Parenting kommer att godkänna. Idag är det näthandeln som har mest kontroll över Donna+ och tack vare att det är på nätet kan du få tag på en vart än du befinner dig i landet. De flest butiker erbjuder även alla eller flera av Doona+ tillbehör som du antingen kan köpa direkt med den, eller beställa i efterhand.

Sammanfattning av Doona+ babyskydd

Doona+ är en väldigt unik uppfinning som förenklar många delar i livet som småbarnsförälder. Med dess funktion att kunna användas som en bilstol och en barnvagn på samma gång gör att föräldrar slipper bära på flera saker samtidigt. Den är både enkel att vika ihop och att köra runt. Dessutom är den säker med mycket krockskydd och stadiga bälten. Medan det inte är något som är ämnad till att kunna användas ute på långa promenader med barnvagnen, är den perfekt för de små ärendena. Med alla tillbehör som finns att införskaffa finns det inte många problem eller väder som Doona+ inte kan möta. För den som är en aktiv förälder som ofta är ute är Doona+ värd en investering.

Vanliga frågor om Doona+

Kan jag använda en Doona+ i andrahand?

Eftersom en skadad bilstol inte kan ge samma skydd är det säkrast att alltid köpa en ny om du inte garanterat vet hela historiken bakom den.

Ska bilstolen blicka framåt eller bakåt?

Doona+ bilstol är designad att alltid vara vänd bakåt. Det går inte att sätta den åt andra hållet och kan inte ge samma säkerhet om den är vänd framåt.

Finns det en Doona+ användarguide?

Ja det finns. Du hittar den på baksidan av din Doona+ i ett anpassat fack till användarguiden eller i en elektronisk kopia hos Simple Parentings hemsida.

Hur länge får samma Doona+ användas?

Det finns en rekommendation att samma Doona+ får användas i högst sex år för att behålla säkerheten. Vid en olycka ska den genast bytas ut mot en ny.

Kan Doona+ installeras på flyplanssäten?

Ja dem kan installeras på alla sorters flyplanssäten. Du kan läsa mer om hur du installerar babyskyddet på sätet i användarguiden du får med din Doona+.

Varför ska jag registrera min Doona+?

Om det skulle upptäckas problem från tillverkningen kan företaget ta kontakt med dig genom din Doona+ serienummer och erbjuda dig ett bytt babyskydd utan extra kostnad.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.