Denna gång har vi dock valt att testa en helt vanlig pedalhink istället för en speciellt anpassad blöjhink, dock inte vilken pedalhink som helst utan den lyxiga varianten från danska Vipp. Och syftet med detta test är att bedöma hur väl denna pedalhink står sig som blöjhink. Hur klarar en sådan hink av att hantera illaluktande blöjor från småbarn? Ganska bra faktiskt.
Blöjhink, eller rättare sagt pedalhinken från Vipp är också med som ett av alternativen i vårt stora test för att kora Bästa blöjhinken 2021 – guide till 15 snygga och luktfria blöjhinkar.
Pedalhinken från Vipp är en hink av mycket hög kvalitet (vilket också avspeglas i priset), det betyder att passform mellan lock och hink är väldigt tät och kanten utrustad med en gummiring just för att hinken ska vara så tät som möjligt.
Hinken vi har testat är modellen Vipp 14 som rymmer totalt 8 liter. Det finns ett flertal modeller av samma hink från Vipp i följande storlekar: 13 (4L), 14 (8L), 15 (14L), 16 (18L) och 24 (30L). Hinken kan bland annat beställas från svenska Amazon och priset ligger på strax över 2 200 kr.
Hinken Vipp 14 som rymmer 8 liter får plats med ungefär 16-20 blöjor innan hinken är full, till hinken finns speciella påsar och för att det ska bli rättvist att jämföra denna hink med de andra blöjhinkarna så har vi också räknat på vad dessa påsar kostar per blöja.
Påsarna finns bl.a. att köpa på Länna möbler, där kostar en rulle med 35 påsar 59 kr. Om vi räknar med att det i varje påse får plats ca 18 blöjor så blir kostnaden för påsar per blöja ca 0,09 kr vilket är betydligt billigare än vad motsvarande kostnad blir med blöjhinkarna från AngelCare (0,33 kr/blöja), Korbell (0,40 kr/blöja) och Sangenic (0,63 kr/blöja).
En viktig skillnad är dock att påsarna till hinken från Vipp inte rymmer alls så många blöjor som refillerna till de övriga blöjhinkarna och således måste bytas oftare än refillerna, dock är momenten med att byta påse och klippa bort en del av refillen på de övriga blöjhinkarna likvärdig. Vill man inte byta lika ofta så kanske någon av de större modellerna av Vipp är att föredra.
Hinken som numera är en designklassiker finns i flera olika färger, vanligast är den i svart och vitt men den finns också i rött och i utvalda perioder går den också att få tag i andra i andra färger så som t.ex. mintgrön och i grått.
Fördelar med Vipp 13
- Väldesignad och smidig hink av högsta kvalitet
- Pedal för att öppna
- Tätt lock för att effektivt hålla inne lukt
- Passar utmärkt på andra ställen i hemmet när småbarnstiden hemma är över
- Skulle man tröttna på hinken så har den med största sannolikhet ett hyfsat andrahandsvärde om den skulle säljas begagnad, t.ex. på Blocket.
Nackdelar med Vipp 13
- Modellen 14 som rymmer 8 liter känns lite liten, det finns dock större modeller för de som har dessa behov (dock till högre pris).
- Har man en större hink så kan doften av innehållet bli mer påträngande då blöjorna ligger längre innan man tömmer hinken.
- Hinken är dyr i inköp men billigare i drift än de andra blöjhinkarna vi har testat.
Lämna ett svar
Visa kommentarer