Hitta rätt syskonvagn eller tvillingvagn

Mountain Buggy Duo

Syskonvagn, tvillingvagn eller dubbelvagn är några av de benämningar som brukar användas då man letar efter en större barnvagn som kan ta fler än ett barn. När familjen växer och det är mindre än 3 år mellan barnen eller när man väntar tvillingar så syskon- eller tvillingvagnen ofta en nödvändig investering. Ibland går det bra att ha olika vagnar till barnen men då krävs att man är två som kan köra vagnarna när man ska ut.

Det finns idag ett antal olika varianter av syskon- och tvillingvagnar (kallas även dubbelvagnar eller duovagnar), vagnar där barnen sitter eller ligger bredvid varandra, sitter bakom och framför varandra eller sitter och ligger under varandra. Vi tänkte i denna artikel lista och gå igenom en mängd olika syskonvagnar för att du lättare ska kunna bestämma vilken vagn som passar era  behov. Vissa av barnvagnarna kan också fungera som singelvagnar och kan vara extra intressanta att titta på som barnvagn till första barnet om man planerar för skaffa fler barn strax därefter. Syskonvagnarna finns som alla andra barnvagnar i väldigt varierande prisklasser, allt ifrån budgetvagnar till ett pris runt 2 000 kr till mer lyxiga varianter som kostar upp mot 15 000 kr.

För att göra det lättare för er att att hitta den barnvagn som ni är mest intresserad av så har jag delat upp vagnarna i hur barnen placeras. Vi börjar med de vagnar där barnen sitter eller ligger bredvid varandra.

Syskon- och tvillingvagnar med sidoplacering

Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey är en väldigt flexibel syskonvagn där barnen är placerade bredvid varandra. Vagnen kan användas som singelvagn (med extra plats för förvaring), som syskonvagn eller som tvillingvagn med två ligg- eller sittdelar. De olika sitt- och liggdelarna kan vändas åt olika håll oberoende av varandra. Vagnen från Bugaboo är en extremt flexibel city-vagn av hög kvalité och med snygg design. Bugaboo är ett erkänt premiummärke och vagnen har en prislapp därefter, för en komplett syskonvagn får man räkna med att betala ca 14-15 000 kr.

Tvåbarnsmamma till en tjej född -11 och en pojke född -13. Arbetar som sjuksköterska inom landstinget i Blekinge.