Snygga barnvagnar från Bugaboo – men vilken ska du välja?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop.

Barnvagnar från Bugaboo

Holländska barnvagnsmärket Bugaboo har blivit allt mer populärt sedan starten år 1999. Huvudkontoret ligger i Amsterdam och i dagsläget har de totalt 1 200 anställda. Grundarna heter Max Barenburg och Eduard Zanen.

Idag verkar företaget globalt och har bland annat ett dotterbolag i USA. Sedan starten har Bugaboo inriktat sig på att tillverka vagnar som ska tåla att användas dagligen och ge den bästa tänkbara servicen om du mot förmodan skulle ha problem med din barnvagn.

Barnvagnarna från Bugaboo ska vara mobila, ha stor rörlighet, vara robusta och hålla extra länge. De tillverkar olika modeller som är lämpliga vid skilda tillfällen så som vid besök i city, promenader i skog och mark och andra utflykter. Det finns också stora möjligheter att komplettera vagnarna med tillbehör, för att göra dem mer personliga och anpassade för dig och ditt barn.

Bugaboo tilltalar många dels för att de är robusta men samtidigt känns lätta, samt för att du har möjlighet att anpassa vagnarna efter din stil och behov, dessutom är de också riktigt snygga.

Grundmodellerna heter Ant, Fox, Cameleon, Bee, Donkey, Buffalo och Runner. Där utöver tillkommer specialutgåvorna Bugaboo by Bas, Track Collection och Classic Collection. Observera att sortimentet ändras ständigt, och nya produkter kan tillkomma och äldre varianter upphöra över tid.

Bugaboo Ant

Bugaboo Ant

Bugaboo Ant är en helt ny modell som lanseras i början av september år 2019. Vagnen har tagits fram för ett enklare resande då den är liten, extremt smidig och kan vikas ihop som en resväska med hjul. Det är Bugaboos lättaste och mest kompakta barnvagn hittills. Den är främst tänkt för exempelvis dagsutflykter då du är i behov av att enkelt packa ihop vagnen och lägga i bagageutrymmet på din bil eller vid längre resor.

Vagnen kan användas redan från barnets första dag, och är utrustad med möjlighet till ståbräda för äldre barn så som syskon. Samtliga hjul har en integrerad fjädring för en skönare åktur för barnet. Dessutom kan du enkelt köra med endast en hand.

Vagnen Bugaboo Ants sittdel går att vända mot eller från dig, samt är lutningsbar i tre olika lägen. När barnet behöver extra lugn och ro samt är i behov av större trygghet vänder du delen mot dig. När barnet behöver mer stimulans och vill upptäcka världen kan barnet sitta vänt mot omvärlden.

Vagnens vikt ligger på 7,2 kg och är därmed märkets hittills lättaste produkt. När vagnen är hopfälld mäter den 55 x 38 x 23 centimeter vilket gör att den även är bra när ni ska resa med flyg då den storleksmässigt går att ta med som handbagage (om den släpps igenom i säkerhetskontrollen är dock ännu inget vi säkert vet). Vagnen klarar att köra barn som väger upp till 22 kilo vilket att du kan använda den under många år.

Nu när Bugaboo Ant har börjat säljas kan du t.ex. köpa den från Babyshop och priset ligger från ca 5 500 kr för en komplett vagn med klädsel. Notera att själva vagnen som är ramen, hjul m.m. ofta benämns som Bas och denna finns i dagsläget i två varianter, aningen aluminiumfärgad eller svart.

Själva klädseln som kallas Style set säljs separat, detta främst för att du ska kunna välja ditt eget utseende på just din vagn.

Vill du se till att ditt barn kan åka varmt i vagnen så rekommenderas också en anpassad åkpåse från Bugaboo, åkpåsen är framtagen för att passa Ant perfekt. Denna åkpåse kostar ca 1 200 kr och finns även den att köpa hos Babyshop.

Bugaboo Ant Transportväska i svart

Om du är extra rädd om din nya vagn eller om du kommer att resa väldigt ofta så kan det vara läge att också investera i en anpassad transportväska för Bugaboo Ant. Väskan är helt anpassad för att förpacka och skydda vagnen, finns i svart och är gjort av ett vattenavvisande material som också går att tvätta i maskin på 30 grader.

Transportväskan har en praktisk rem för att enkelt kunna bära väskan och vagnen och när du inte behöver använda transportväskan så går den lätt att vika ihop för att ta mindre plats. Trnaportväskan kostar runt 600 kronor och du hittar den bland annat på Babyshop.


Bugaboo Fox

Bugaboo Fox med sittdel

Bugaboo Fox har en liggdel som är klassisk i sitt utförande och är skapad för bebisens ultimata komfort i åtanke. När barnet blivit större finns en sulkyliknande modell där ditt barn sitter säkert tack vare en sele. Dessutom har den servostyrning vilket avsevärt förenklar för den styrande handen. Vagnen har ett litet underrede vid sidorna där du får plats med exempelvis en väska eller bra-att-ha saker så som våtservetter och blöjor. Bakhjulen är modellen större än framhjulen men alla fyra hjul är breda och gör därmed vagnen mer stabil. Bakhjulen är också försedda med extra fjädring, och denna modell anses vara den mest bekväma hittills.

Bugaboo Fox med liggdel

Buggaboo Fox passar för spädbarn och upp till runt 17 kilo bebisvikt. För de minsta bebisarna använder du liggdelen, vilken du enkelt fäster på underredet med hjälp av den så kallade click & go-tekniken. När barnet vuxit fortsätter du att använda underredet, men byter ut liggdelen mot en sittdel. Sittdelens mått, som mäter 59 centimeter från mark till sits, är optimerad för att lyfta in och ur barnet. Liggdelen är lämplig för barn upp till sex månader. Vilken del du än använder är denna avtagbar genom ett par enkla klick, och chassit går att vika ihop för att ta mindre plats.


Bugaboo Cameleon

Bugaboo Cameleon 3 plus är märkets originalvagn med flera möjligheter att designa och komplettera grundmodellen för att göra den personligare och anpassad för dina och barnets behov. Vagnen har varit en av företagets mest sålda och uppskattade produkter sedan lanseringen år 2005. Dess stora flexibilitet och användarvänlighet har bidragit till populariteten hos föräldrarna. Vagnen är utformad för daglig användning, och för att tåla långa promenader, lekplatsbesök i regn samt för att hålla för fler än ett barn. Sittdelen är vändbar och går även att luta i tre olika lägen beroende på barnets humör och behov. Det är också möjligt att justera höjden på styret.

Vagnen kan följa barnet i flera år. När barnet är nyfött använder du liggdelen som enkelt klickas på och av. När barnet sedan växer byter du till en sittdel för att barnet ska kunna sitta upp och titta ut över världen och omgivningarna. Produkten är lättstyrd och hjulen är designade för att ge en mjuk vändning och därmed en bekväm åktur. Den lämpar sig bra både som stadsvagn och för promenader på grusväg. I en mer ojämn terräng rekommenderas du att vända på styret för att de stora hjulen ska vara längst fram. Det blir då enklare att ta er fram i exempelvis sand eller på snöiga gator.

Vagnen väger 9,6 kilo och är möjlig att dela i två samt fälla ihop. Den mäter 59 centimeter i bredd vilket gör att den får plats i de flesta bilars bagageutrymmen, samt i garderober. När du är ute och kör vagnen i soligt väder kan det vara bra att känna till att sittdelens tyg har en solskyddsfaktor på 50+. En av anledningarna till vagnens popularitet är dess mångsidighet, samt de många tillbehören. En ståbräda är utmärkt för äldre barn som kanske inte orka gå hela vägen, och en parasoll kompletterar och finns i flera färger. Andra exempel är åkpåsar, kopphållare, smartphonehållare och uppgradering av styret.


Bugaboo Bee 5

Lever du ett liv på språng? Då kanske modellen Bee 5 är ditt rätta val? Produkten som även går under benämningen stadsvagn är en kompakt vagn som är skapad för att du enkelt ska kunna navigera på smala gator och bland mycket folk. Den är designad för att tåla daglig användning, är tillverkad av slitstarka material som gör att vagnen kan ärvas av fler än ett syskon eller säljas vidare. Därmed är den också bra ur hållbarhets- och miljösynpunkt. Självklart är produkten också bekväm för barnet och har bland annat en extravadderad sittdel som kan vändas mot eller ifrån dig som kör.

Ryggstödet går att ställa in i två lägen. Antingen plant för när barnet ska sova eller uppfällt för vaket läge. Du har också möjlighet att justera handtaget efter din längd. Vagnen kan du använda redan på väg hem från BB och den kan utrustas med en separat liggdel för just den nyfödda bebisen. Samtliga ligg- och sittdelar använder klicktekniken vilket gör att de är enkla att byta och variera efter behov. Vagnen är också kompatibel med bilstol. Under chassit finns en nätkorg där du får plats med saker som är bra att ha nära till hands, så som servetter, nappar och mellanmål.


Tre olika modeller av Donkey

Bugaboo Donkey har hittills utkommit i tre olika modeller under namnen Mono, Duo och Twin. Vagnen är skapad för att vara multifunktionell och kunna växa i takt med din egen familj. Mono-varianten är framtagen för ett barn men du kan göra om den genom att köpa ett duo extension-del för att passa både ett äldre och ett yngre barn. Vagnen har också nog med kapacitet att rymma allt du behöver, från matkassar till leksaker. Sidobagagekorgen rymmer 18 liter och den större bagagekorgen rymmer hela 28 liter. Trots att vagnen rullar både matvaror och barn är den endast 60 centimeter bred.

Sittdelen är vändbar för att du ska kunna anpassa behoven efter barnet. Vagnens hjul har vad Bugaboo själva kallar för en swivel-effekt, vilket bidrar till att vändningarna blir enkla och bekväma för barnet. Den har dessutom en snäv svängradie och ett justerbart styre som gör vagnen lättmanövrerad i trängre utrymmen. Däcken är fyllda med skum vilket gör att det är enklare att ta sig upp och ner från trottoarer. Genom att ställa in vagnen i en tvåhjulsposition är det möjligt att köra i både sand och i snö. Storleken på hjulen är aningen större än standard, och detta skapar en bekväm åktur oberoende av terräng.

Donkey 2 Duo

När familjen har utökats med två barn krävs en vagn som sväljer mycket saker, men samtidigt är nätt nog att passera de flesta dörrar. Modellen Donkey 2 Duo från Bugaboo är skapad just med tanke på en tvåbarnsfamilj. Ska bara det ena barnet följa med på en åktur i vagnen, omvandlar du enkelt syskonvagnen till en enkelbarnvagn med en sitt- eller liggdel som har extra plats för förvaring. Trots att Duo 2 har både en liggdel och en sittdel samt ser stor ut kommer du igenom en vanlig dörröppning med vagnen. Den kan dessutom fällas ihop utan att delas, för enklare förvaring och transport.

I fullt uppfällt läge är vagnen 74 centimeter bred. När du har fällt ihop den till ett stycke mäter den 52 x 74 x 93 centimeter. Behöver du göra vagnen än mer kompakt är den möjlig att fälla ihop för att endast mäta 91 x 60 x 24 centimeter. Låt vagnen stå hemma och vänta på ditt andra barns ankomst. Duo 2 är nämligen redo att användas redan från barnets första dag. Spädbarnet ligger i liggdelen och det lite äldre barnet sitter bekvämt bredvid. När det yngsta barnet blivit lite äldre kan du också byta till ännu en sittdel, vilken fästs med click and go-tekniken.

Träna med Bugaboo Runner

Har du en aktiv livsstil och tycker om att jogga eller löpa ska du kika närmare på löparvagnen Bugaboo Runner. Den är designad för aktiva föräldrar som vill ta med barnen ut på sin springrunda. Den har bland annat ett specialdesignat fjädringssystem för bättre stötdämpning, stora hjul som är fyllda med luft och du har möjlighet att anpassa styret för att passa din löparstil och längd. Vagnen finns i två versioner, dels som en komplett löparvagn och dels som ett tillbehör om du redan har en befintlig vagn från Bugaboo. Båda modellerna är tänkta att användas när barnet blivit minst nio månader.

Om du redan äger en barnvagn från Bugaboo kan du alltså omvandla den genom att köpa till ett löparchassi. Underredet har tre hjul, två bak och ett fram, och är kompatibelt med samtliga sittdelar. Även detta chassi använder click and go-tekniken. Du ska inte använda Runner med en liggdel eller med ett babyskydd. Önskar du en ren löparvagn som bara står och väntar på nästa runda kan du även köpa en hel komplett sådan. Vagnen gör att du har fullständig kontroll på farten, och säkerställer att barnet har det både tryggt och bekvämt. Du har en broms i handtaget och ett spårreglage på framhjulet som kompenserar vid ojämnt underlag.


Specialutgåvor

Bugaboo har hittills gett ut tre stycken specialutgåvor. Bas beskrivs som den vilda och glada vagnen tack vare sitt sprudlande mönster, vilket skapats av den nederländska konstnären Bas Kosters. Hans design är ofta just lekfull vilket passar extra bra på barnvagnar och övriga produkter för barnfamiljer. Specialutgåvan Bas är skapad som ett komplement till modellen Bugaboo Fox. De två övriga specialkollektionerna heter Track och Classic. Track är skapad för dig som tycker om att gå promenader på ett färgglatt men stilfullt sätt. Kollektionen är kompatibel med Bee 5, Fox och Donkey 2. Modellen Classic har hämtat sin inspiration från tidlösa och klassiska vagnar.

Tillbehör

Det kan vara svårt att välja bland alla tillbehör och extraprodukter som finns tillgängliga idag. Tänk på att skilja på vad du behöver och vad du vill ha, annars är det lätt att priset skenar iväg. Det är alltid möjligt att komplettera med fler tillbehör senare.

Priset för en vagn

Att enbart titta på priset när du ska köpa vagn är inte att rekommendera, då du i de flesta fall får mer för pengarna när du väljer en dyrare variant. Konstruktionen är ofta mer hållbar samtidigt som den väger mindre, tyget är kraftigare och det finns fler möjligheter att köpa tillbehör och därmed anpassa vagnen efter dina behov senare.

Tre års garanti

Bugaboos vagnar är tänkta att hålla för fler än ett barn, och i flera år framöver. De lämnar därför tre års garanti på alla sina vagnar. Om du beställer direkt via deras hemsida kan du dessutom kontakta företagets kundtjänst vid eventuella frågor och funderingar.

Användarhandböcker

När du köper en vagn från Bugaboo med flera funktioner som click and go samt att den går att fälla ihop, är det smidigt med användarhandböcker som förenklar handhavandet. Böcker finns i olika kategorier så som tillbehör, serviceinstruktioner och barnvagnar. Samtliga böcker finns att läsa gratis på företagets hemsida.

Vilka är Bugaboo?

Bugaboo startade år 1999 med målet att göra revolution inom barnvagnsvärlden. Det är stora ord, men de ville förenkla för föräldrar med hjälp av innovativa produkter. Så här 20 år senare är de flesta överens om att de har lyckats. De utvecklar kontinuerligt nya, populära produkter, och inte endast barnvagnar.

Ansvar

Hållbarhet är något av ett ledord för Bugaboo. De väljer att skapa produkter i hållbara, slitstarka och högkvalitativa materia, för att inte vara en del av slit-och-släng samhället. Målet är att minska den negativa påverkan på miljön.

Egen fabrik

Bugaboo har en egen fabrik och kan därmed säkerställa att produkterna håller en hög kvalitetsnivå, samt att tillverkarna arbetar under bra förhållanden med rättvisa arbetsvillkor. Bugaboo är involverade i hela produktkedjan och har en nära dialog med sina kinesiska leverantörer. Ett exempel är att de anordnat konferenser med Kina på ämnet ”hållbar leverantörskedja”.

Håll dig uppdaterad

Bugaboo utvecklar ständigt nya produkter, vilket också betyder att en del produkter utgår från sortimentet och att en del nyheter inte är kompatibla med exempelvis ett äldre chassi. För att hålla dig uppdaterad har du möjlighet att prenumerera på företagets nyhetsmejl eller läsa nyhetsuppdateringar på deras blogg.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.