Råd & Rön testar olika barnvagnstyper

Råd & Rön ägs av Sveriges Konsumenter, en partipolitiskt obunden samarbetsorganisation som verkar för ökat konsumentinflytande. Deras tester utförs av professionella och ackrediterade laboratorier.

Råd & Rön har gjort ett flertal tester på barnvagnar. Tester som är både omfattande och detaljerade. Deras tester kostar 45 kr/st, vilket kan vara värt när man är beredd på att lägga flera tusen kronor på en bra barnvagn. Det går att köpa deras tester både via telefon och med kort.

Råd & Rön testar liggvagnar/duovagnar – 45 kr
Råd & Röns test av barnvagnar med sina ligginsatser visar att de är svåra att hantera både på bussar och i den egna bilen. En ligginsats innehåller dessutom för höga halter av det hormonstörande ämnet ftalater.

Råd & Rön testar paraplyvagnar – 45 kr
De är enkla, smidiga och lättkörda. Men se upp, hälften av paraplyvagnarna i Råd & Röns test får nedslag på säkerheten.

Råd & Rön testar sittvagnar – 45 kr
De är enkla att hantera men vissa modeller brister i säkerhet. Det visar Råd & Röns senaste test av sittvagnar.

Råd & Rön testar joggingvagnar (Gratis)
Joggingvagnarna duger utmärkt att springa med. Men en vagn måste man vara extra uppmärksam med, annars kan joggingrundan förvandlas till en mardrömsfärd till närmaste barnakut.

Råd & Rön testar syskonvagnar (Gratis)
De flesta syskonvagnar är visserligen stora och skrymmande, men i övrigt är de bra och fungerar oftast utmärkt att skjutsa omkring två små barn i. En av vagnarna i testet kan dock ge upphov till både klämskador och förödande fallolyckor.

Tvåbarnspappa med stort prylintresse, internet- och tekniknörd som arbetar inom IT.