Gravidbox inspiration
Gravidbox inspiration
Tips

Gratis boxar och väskor för blivande föräldrar

Som gravid är det många saker som du behöver köpa inför att barnet kommer till världen. Det kan både bli en lång lista och en dyr affär i slutändan. Att spara in pengar genom att klicka hem olika gratisprodukter från kända företag på nätet är därför en bra idé. I många fall behövs ingen motprestation från din sida, det räcker med att du fyller i namn och adress på respektive företags hemsida för att få ett gratis gravidpaket. Andra företag vill att du gillar deras Facebooksida eller delar ett inlägg för att du ska få ta del av gratisprover. I vissa fall så säljer också de olika företagen paketerade boxar med olika produkter till ordentligt rabatterade priser.

Affärerna och företagen hoppas naturligtvis på att du och bebisen ska gilla produkterna, vilja använda dem i flera år framöver samt också rekommendera varorna till dina vänner. Nedan tipsar vi om olika gravidpaket som du kan beställa till dig och din bebis.

Vad ingår i boxarna och paketen?

Det brukar vara lite olika beroende på vilket företag det gäller men det är ganska vanligt att man får några blöjor, krämer och salvor av olika slag, rabattkuponger nappar och mycket annat. Se nedan för en samlad lista med alla de olika boxar och paket som erbjuds helt gratis eller med rabatt då man väntar barn.

Babybox – 3 gratis boxar från ett och samma ställe

babybox-logo

babybox.se erbjuds ni som blivande föräldrar hela tre olika boxar – helt gratis! Det enda ni behöver göra är att fylla i formuläret på deras webbplats och skicka in, därefter kan ni hämta en box från Apoteksgruppen, en box från Lloyds Apotek och ytterligare en box från Babyproffsen. Innehållet i boxarna kan variera men innehåller ofta bl.a. blöjor från Pampers, babyoljor från Elw, gratis tidning från ViFöräldrar och mycket mer.

Den kanske mest kända babyboxen av de alla tillhandahålls av Babyproffsen i samarbete med Pampers. Denna box hämtas ut på närmaste Babyproffsen-butik efter att du har gjort din beställning på babybox.se.

Babyboxen från Babyproffsen innehåller t.ex.

  • Pampers New Baby Blöjor
  • Erbjudande om kostnadsfri gravidförsäkring från Trygg Hansa tillsammans med en ekologisk tvättlapp
  • Tandkräm Oral-B Pro-Expert All-Around Protection
  • Tidningen Vänta Barn från Vi Föräldrar
  • En gratis och miljövänlig skötväska från Blocket

Den andra boxen kommer från Apoteksgruppen och hämtas ut från något av Apoteksgruppens apotek. Babyboxen från Apoteksgruppen är fylld med olika saker som är bra att ha för dig som nybliven förälder.

Den tredje boxen kommer från Lloyds apotek. Denna box hämtar du enklast ut på ett av deras apotek. Boxen innehåller blandade produkter och produktprover för dig och ditt barn.

Mer information om alla de tre boxarna som erbjuds finns att läsa på http://www.babybox.se

Gravidväska från Lekmer

Onlinebutiken LekMer erbjuder ett gravidpaket för blivande föräldrar (eller mer korrekt för den blivande mamman). Paket kallar de Carena Gravidväska och det är förvisso inte gratis utan kostar 799 kr men innehåller många bra saker som säljs i ett paket med rabatt för de som väntar barn. Det ordinarie pris för produkterna i paketet är totalt 1 696 kr vilket ger 53% i rabatt.

Det som ingår i Lekmers paket är följande:

  • Amningsponcho, svart one size från Mom2Mom
  • En bekväm amnings-BH från Mom2Mom
  • Manuell bröstpump från Carena med en wide-neck-flaska
  • Skötväska Sandhamn, svart från svenska Carena

Du hittar mer information om gravidväskan från LekMer här.

Rabatterat Babykit från Kronans Apotek

Även Kronans Apotek erbjuder ett babykit, detta är dock inte gratis men erbjuds för 199 kr samtidigt som den innehåller produkter till ett värde om närmare 500 kr. Kittet innehåller bland annat bland annat fuktserum, nappflaska mot kolik, Bepanthensalva, våtservetter, babyolja och en hel del andra saker som är bra att ha för nyblivna föräldrar. Babykittet beställer du enklast på Kronans Apoteks webbplats men kan också finnas i Kronans Apoteks fysiska butiker.

Gratis gravidpaket från Allt för föräldrar

Gravidpaketet som Allt för föräldrar erbjuder gratis innehåller värdecheckar på produkter för dig som väntar barn men också till produkter som är bra att ha hemma då barnet har fötts. Du får också ett erbjudande kring gratis gravidförsäkring, gratis bok om graviditet och tidningen Föräldraguiden Gravid. För att få gravidpaketet utan kostnad behöver du medlem hos Allt för föräldrar (också det är kostnadsfritt).

Komma-hem-paket från Apoteket

Apoteket erbjuder ett vad de kallar kom-hem-paket med 10 produkter som är bra att ha hemma när ni kommer hem från BB. Det samlade paketet innehåller bayolja och babytvål, bomullstops avsedda för spädbarn, nagelsax, tvättlappar och våtserveretter, Inotyol (en livräddare för röda barnrumpor), blöjorna Touch från Libero, amningskupor och förlossningsbindor från Natusan. Detta paket säljs endast online och med en rabatt om ca 15% jämfört med ordinarie pris.

Gratis startbox från Apotek Hjärtat

apotek-hjartat-startbox

Apotek hjärtat erbjuder en startbox helt gratis under förutsättning att du är eller blir medlem i deras kundklubb (du kan även välja att köpa boxen för 199 kr). Boxen beställer du från deras webbplats. Startboxen innehåller bl.a. praktiska produkter för de nyblivna föräldrarna, varuprover från olika leverantörer, rabattcheckar och boken ”Lilla hjärtat” som innehåller tips och råd för er som nyblivna föräldrar.


Apotekens babyboxar

Att ens lilla barn ska må bra och vara friskt är varje förälders högsta önskan. Apoteksgruppen har satt ihop en speciell box som kan vara bra att ha hemma den första tiden efter att barnet har fötts. Innehållet i lådorna kan skilja lite grand under tid eftersom de uppdateras i takt med att nya produkter lanseras på marknaden. Paketet innehåller miljömärkta prover från apotekets egen produktserie Elw Barn & Baby. Serien är märkt med Svanen och är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet. I deras sortiment ingår exempelvis våtservetter, babyolja och baby crème.

Har du äldre barn kan du köpa till exempelvis balsam och dusch crème från samma serie. I någon av Apoteksgruppens butiker kan du också hämta ut en gratisbox från Baby to be. Gåvoboxen innehåller bland annat en handbok för blivande föräldrar, provprodukter från Weleda och Sebamed samt två tidningar för blivande pappor och mammor. Sidan Baby to be innehåller i övrigt mängder med tips, råd och gratisprodukter. Därför rekommenderas du att kika in där då och då för att inte gå miste om något bra erbjudande. För att ta del av företagets erbjudanden måste du bli medlem på sidan. Det är självklart gratis och dina uppgifter skickas inte vidare till en tredje part.

Mödravårdscentralen, BB och sjukhus

Alla blivande föräldrar kommer i kontakt med mödravårdscentralen som har stor kunskap och lång erfarenhet. Förutom att bjuda på värdefulla tips, råd och stöttning får du också en babybag. Väskan finns vid utvalda BB och mödravårdscentraler, och innehåller varuprover från exempelvis Pampers, Lindex, Lyckopenningen, Rädda barnen, Bepanthen och Fisher Price för att nämna några. Väskan innehåller produkter som ger både nytta och glädje den första tiden med ett nytt barn. Innehållet ska spegla några av de varor och märken som finns på marknaden, som är säkra och som rekommenderas av legitimerade barnmorskor.

Ytterligare gratisprodukter som delas ut på MVC, BB och sjukhus är startväskan från Libero. Förutom blöjor innehåller väskan både någon liten present till mamman och till barnet. Du kan också hämta ut väskan på valfritt ICA Maxi. Då beställer du den via Liberos hemsida i samband med att du blir medlem i deras kundklubb. Därefter får du ett SMS när paketet finns för uthämtning.

Tidningar och magasin

En av de mest populära tidningarna för blivande och nyblivna föräldrar samt för de med äldre barn är tidningen Allt för föräldrar. Detta magasin tar upp både svåra och lättsamma ämnen som rör barn och familj. Självklart bjuder också denna tidning på ett gratis gravidpaket för dig som är gravid. För att du ska få paketet behöver du bli medlem på alltforforaldrar.se, ett medlemskap som tar 30 sekunder att skriva upp sig på.

Innehållet i paketet kan skilja sig lite åt mot vad som visas på hemsidan men du får i så fall alltid en likvärdig produkt. Gåvorna är en blandning av rabatter och bra erbjudanden på exempelvis matkassar, smycken för nyfödda samt gratis gravidförsäkring. Något som alltid finns med i ditt paket är boken Föräldraguiden.

Sveriges största tidning för småbarnsföräldrar heter Vi föräldrar och även de har bra erbjudanden. Månadsmagasinet som ges ut av Bonnier tidskrifter har i undersökningar visat sig vara den tidning i genren som har störst trovärdighet bland läsarna. Vanligtvis har de olika prenumerationserbjudanden som exempelvis fem nummer av tidningen för 179 kr och då ingår en fin premie. Prenumerationsgåvorna brukar vara av hög kvalitet som exempelvis ett bäddset eller solskyddsmedel från Evy. De ger även ut specialtidningen Vi föräldrar gravid för dig som väntar barn.

Böcker

Att börja läsa för barnen redan när de är små kan vara viktigt ur flera synvinklar. Dels får ni en mysig och lugn stund tillsammans där ni knyter an. Dels har forskning visat att barnens språk och fantasi utvecklas om de får ta del av berättelser och sagor. Professorn Ingvar Lundkvist är en av de som är förespråkare av högläsning för barn. Genom en bok får barnen ta del av någonting annat bortom deras egna verklighet. Dessutom lär de sig att saker sker i ett visst sammanhang och i en viss ordning.

Föräldrar som läser för sina barn skapar goda förutsättningar för att barnen tidigt lär sig bokstäver och hur de uttalas. Det skapar goda förutsättningar som förenklar för barnen när de själva ska knäcka läskoden när de börjar i skolan. Ett företag som erbjuder böcker för de allra minsta är Sandviks förlag genom Goboken. Paketet är gratis att beställa genom hemsidan goboken.se men du betalar för frakten. Detta fina lilla paket innehåller boken Hjärtat mitt, tygboken Lilla Blå, milstolpekort som du exempelvis kan klistra in i en bok om barnets första år samt ett litet hjärta att hänga över vaggan eller i vagnen. Paketet är en del av en bokprenumeration men du kan säga upp medlemskapet när du har mottagit ditt gratispaket. Om du väljer att fortsätta får du hem ett bokpaket mot en kostnad varje månad. Böckerna är anpassade till barnets ålder och följer med i deras utveckling.

Det finns också möjlighet att prova på gratis bokpaket för dig som har äldre barn. Ett utmärkt ställe att få obegränsad tillgång till böcker är på biblioteken. Allt fler bibliotek satsar dessutom på digitala tjänster som e-böcker. Om du inte har möjlighet att bege dig till ett fysiskt bibliotek kan du enkelt låna obegränsade antal böcker att läsa på exempelvis en iPad, i dator eller Android-enhet.

Gratis provsmakning av mat

Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar att barnet heltidsammas fram till dess att det är sex månader gammalt. Det finns dock bra ersättningsprodukter nu för tiden och om du måste eller vill avsluta amningen före barnet har blivit ett halvår gammalt, är det inget som du ska känna skuld för.

När ditt barn har blivit lite äldre är det dags att börja med så kallade smakportioner. Dessa kan du laga själv men ibland kan det vara smidigt med bra färdigmat som du bara kan värma i mikron eller på spisen. Barnmat är mat som är särskilt anpassad för små barn. En av de stora barnmatstillverkarna är Nestlé och de bjuder dig och ditt barn på provsmakning. För att få gratisprodukterna måste du bli medlem vilket du blir på deras hemsida. Självklart är medlemskapet gratis. Varuproverna är gröt och välling med olika smaker som exempelvis äpple, havre och russin. Om du blir medlem i Min Nestlé Club får du också tillgång till programmet Lär ditt barn att smaka utan extra kostnad. I denna lilla skola får du lära dig hur ditt barns smaklökar utvecklas i takt med åldern och du får också goda råd om hur du bäst introducerar nya smaker för ditt barn. Ge inte upp direkt om barnet inte tycker om maten som erbjuds, det är inte ovanligt att barnet måste smaka på samma typ av mat flera gånger för att vänja sig vid smak och konsistens.

Om det finns möjlighet kan du låta barnet själv plocka med maten. Då får din bebis upptäcka det nya och spännande som erbjuds i sin egen takt. Ytterligare två tillverkare av barnmat är Semper och Hipp. Ibland bjuder dessa företag på provsmaknings-kit. Det kan exempelvis vara inför lanseringen av en ny produkt eller smak. Många gånger presenteras de aktuella erbjudandena på respektive företags Facebook-sida och du rekommenderas därför att följa de företag som du är intresserad av för att få chans till gratisprodukter.

Gratis blöjor

Blöjor är en stor utgift för alla småbarnsföräldrar och därför är det bra att det finns möjlighet att prova på produkter från olika tillverkare. Både Libero och Pampers har ibland erbjudanden på sina hemsidor respektive på sina Facebook-sidor där de erbjuder gratis provprodukter. Passa på att beställa när du får prova utan extra kostnad. Libero har en kundklubb som de kallar för Libero-klubben. Där kan du bland annat samla koder och poäng som du får när du köper deras produkter. Sedan byter du ut dessa mot exempelvis barnkläder, leksaker eller några andra varor som finns i företagets poängshop på hemsidan.

Kommentera