Test av Britax Go Next

Britax Go Next

Som du säkert redan har hört så har det som tidigare varit BRIO Barnvagnar nu köpts upp helt och hållet av den stora tillverkaren Britax. Det var för snart ett år som Britax och BRIO kom överens om ett ägarbyte men ni som tidigare har varit vana vid BRIOS kvalitet och funktionalitet kommer inte att bli besvikna.

Även om mycket har förändrats både vad gäller tillverkning och företagsstruktur så finns det vissa saker som man inte har velat göra om. En av dessa saker är faktiskt den omåttligt populära barnvagnen Brio Go Next. Även om man beslutade sig för att ta bort modellen helt ur sortimentet så dröjde det inte länge innan en fullvärdig efterträdare kom.

Hitta bästa pris på Britax Go Next

Nytt namn och ny modell

Den nya modellen som nu finns tillgänglig på marknaden heter istället Britax Go Next och än så länge verkar det faktiskt mer eller mindre vara exakt samma vagn som BRIO tidigare tillverkade. Man har faktiskt valt att inte ändra någonting vad gäller vagnens utseende eller funktion utan den enda stora skillnaden som man först lägger märke till är att det endast är ett nytt namn. Det man dock har bestämt sig för att göra är att fräscha upp själva varumärket lite och därför han Britax också gått ut och sagt att man kommer att släppa den här populära modellen i två helt nya färger redan i april. Den första färgen som man kommer börja tillverka kommer vara en helsvart variant som har ett helsvart chassi samt en helsvart klädsel. Klädseln kommer fortsättningsvis att vara melerad precis så som den alltid har varit på just den här modellen.

Nästa färg som Britax kommer att tillverka har de valt att kalla för Navy vilket oftast brukar innebära en lite mer mörkblå ton, ungefär som lite mörkare jeanstyg. Även den varianten kommer att ha en melerad klädsel men det verkar än så länge inte helt klart vilken färg själva chassit kommer att ha men det lutar åt antingen svart eller vitt. Förutom de här två nya färgerna som nu är på ingång så är det inga större förändringar som är inplanerade för just Britax Go Next. Den kommer att säljas för exakt samma pris som BRIO tidigare gjorde och den kommer också i fortsättningen säljas i ett så kallat duopaket där du får med både en sitt- och liggdel till din vagn.

Något som är väldigt bra att Britax valt att behålla på just Britax Go Next är det oerhört smidiga swivel-hjulet som sitter monterat längst fram. Hjulet fungerar ungefär som på en vanlig kundvagn vilket innebär att det kan snurra helt fritt. Eftersom att det endast sitter ett sådant hjul monterat längst fram blir vagnen riktigt lätt att styra och tack vare det kraftiga däcket spelar det heller ingen roll om du är ute och kör på asfalt eller på skogsstigar. En annan mycket bra egenskap som den här typen av hjul för med sig är att vagnen får en mycket snäv svängradie vilket också innebär att den blir mycket mer lättmanövrerad i till exempel butiker eller andra lite trängre utrymmen.

Vagnens underrede är också mycket rymligt så att du utan problem kan förvara shoppingkassar eller kanske skötväskan och lite ombyte. Den är också mycket smidig att fälla ihop och går därför att få in i de flesta bilar oavsett om det är en kombi eller en sedan. Det finns också en lite förändring som Britax har valt att göra sedan de tog över tillverkningen och det var att komplettera vagnen med en mycket behändig solskärm. Tack vare detta får vagnen ett mycket snyggare och mer enhetligt utseende eftersom att den är designad just för den här modellen.

Tvåbarnsmamma till en tjej född -11 och en pojke född -13. Arbetar som sjuksköterska inom landstinget i Blekinge.